Η Ελλάδα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στον Διεθνή Τελικό της Οικονομικής Ολυμπιάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ελλάδα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στον Διεθνή Τελικό της Οικονομικής Ολυμπιάδας
Οι Έλληνες μαθητές διέπρεψαν με πλήθος ατομικών και ομαδικών διακρίσεων ανάμεσα σε διαγωνιζόμενους από 18 χώρες.

Θριαμβευτικά έκλεισε για την ελληνική αποστολή ο Διεθνής Τελικός της Οικονομικής Ολυμπιάδας που πραγματοποιήθηκε από την 1η μέχρι την 4η Σεπτεμβρίου στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς η ελληνική ομάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη και πλήθος άλλων επιμέρους ατομικών διακρίσεων.

Οι Έλληνες μαθητές που συμμετείχαν στον θεσμό που προάγει τον οικονομικό εγγραμματισμό, απέδειξαν τις δεξιότητες και το ταλέντο τους στο απαιτητικό αντικείμενο των Οικονομικών και διακρίθηκαν ανάμεσα σε 85 κορυφαίους μαθητές και μαθήτριες λυκείων από 18 χώρες.

Αναλυτικά, οι επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών:

  • Χρήστος Λούκας - ΓΕΛ Μαγούλας, 3η θέση.
  • Άγγελος Δεμπόνος - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – Pierce, 8η θέση.
  • Αλέξανδρος Χατζόπουλος - Σχολή Μωραΐτη, 11η θέση.
  • Χριστόφορος Αηδονάς - Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 13η θέση.
  • Γιάννης Ναβροζίδης - 1ο ΓΕΛ Αιγάλεω, 36η θέση.

Η φετινή Οικονομική Ολυμπιάδα που διοργανώθηκε από το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV) σε συνεργασία με το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ) σφραγίστηκε από το άστρο του σπουδαίου Έλληνα Ολυμπιονίκη Εμμανουήλ Καραλή. Ο Manolo, το τρομερό παιδί του επί κοντώ, ήταν ο ιδανικός ambassador του θεσμού και σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού εμψύχωνε τους συμμετέχοντες τόσο με stories στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και διά ζώσης στο Καλλιμάρμαρο με κεντρικό μήνυμα: «Τα όνειρα δεν έχουν πήχη!».

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του στην Τελετή Βράβευσης τόνισε σχετικά: «Η οικονομική εκπαίδευση μπορεί να συμβάλλει στην προστασία από τον λαϊκισμό. Όταν οι πολίτες έχουν βασικές γνώσεις σε θέματα οικονομίας, αυτό οδηγεί σε μια καλύτερα πληροφορημένη και πιο ενεργή κοινωνία, η οποία είναι ζωτικής σημασίας αφενός για την ποιότητα των δημοκρατιών μας και αφετέρου για τη σταθερότητα των οικονομιών μας».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρίστος Δήμας στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι η εφαρμογή των σωστών οικονομικών πολιτικών μπορεί να οδηγήσει μια χώρα από την απόγνωση στην αισιοδοξία διασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της ελληνικής ομάδας είχαν την ευκαιρία να προετοιμαστούν και να χαλαρώσουν στο camp που διοργανώθηκε στην Κέρκυρα με υπεύθυνο καθηγητή τον Άρη Νότη, οικονομολόγο και εκπαιδευτικό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα παιδιά εμβάθυναν στην ύλη του διαγωνισμού και δέθηκαν ως ομάδα αναλαμβάνοντας ουσιαστικά οι ίδιοι τη διδασκαλία και καλύπτοντας μεταξύ τους απορίες και κενά. Ακόμη και στις ώρες της ανάπαυλας, τα οικονομικά παρέμειναν το βασικό θέμα συζήτησης!

Η φετινή Οικονομική Ολυμπιάδα και οι εντυπωσιακές επιδόσεις της ελληνικής αποστολής, επαλήθευσαν με τον ιδανικότερο τρόπο τα λόγια του Manolo:
«Τα όνειρα δεν έχουν πήχη!»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider