Διοικητής BoE: H τράπεζα θα μπορούσε να γίνει «πιο επιθετική» στη μείωση επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διοικητής BoE: H τράπεζα θα μπορούσε να γίνει «πιο επιθετική» στη μείωση επιτοκίων
Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μπορούσε να κινηθεί πιο επιθετικά για να μειώσει τα επιτόκια εάν υπάρχουν περαιτέρω καλά νέα από το μέτωπο του πληθωρισμού, ωστόσο η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να ωθήσει ανοδικά τις τιμές του πετρελαίου, δήλωσε ο διοικητής της, Άντριου Μπέιλι

Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μπορούσε να κινηθεί πιο επιθετικά για να μειώσει τα επιτόκια εάν υπάρχουν περαιτέρω καλά νέα από το μέτωπο του πληθωρισμού, ωστόσο η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να ωθήσει ανοδικά τις τιμές του πετρελαίου, δήλωσε ο διοικητής της, Άντριου Μπέιλι στην εφημερίδα Guardian.

Αποτέλεσμα αυτής της δήλωσης είναι η βρετανική λίρα να κινείται την Πέμπτη στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και περισσότερο από τρεις εβδομάδες, υποχωρώντας από τα υψηλότερα επίπεδα που είχε βρεθεί τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι επενδυτές είδαν τα επιτόκια να πέφτουν πιο αργά στη Βρετανία από ό,τι σε άλλες χώρες. Τον Σεπτέμβριο η BoE διατήρησε αμετάβλητα στο 5% τα επιτόκιά της, μετά την μείωση του Αυγούστου. Ωστόσο οι επενδυτές αναμένουν νέα μείωση στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου, με την πιθανότητα περικοπής να κυμαίνεται πλέον στο 90%, όπως επισημαίνει το Reuters.

H Guardian αναφέρει ότι ο Μπέιλι δήλωσε ότι αισθανόταν ενθαρρυμένος από το πώς οι πιέσεις για τον πληθωρισμό αποδείχθηκαν λιγότερο επίμονες από ό,τι φοβόταν η Τράπεζα, ωστόσο τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή συνιστούν έναν κίνδυνο.

«Οι γεωπολιτικές ανησυχίες είναι πολύ σοβαρές», τόνισε ο Μπέιλι στην εφημερίδα. «Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Είναι προφανές ότι υπάρχουν πιέσεις και το πραγματικό ζήτημα είναι πώς θα μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν με ορισμένες ακόμη πολύ «τεντωμένες» αγορές». Επίσης, ανέφερε ότι φαίνεται ότι υπάρχει «μια ισχυρή δέσμευση να διατηρηθεί σταθερή η αγορά πετρελαίου», όμως «υπάρχει ένα σημείο πέρα ​​από το οποίο αυτός ο έλεγχος θα μπορούσε να γκρεμιστεί εάν τα πράγματα γίνουν πολύ άσχημα. Πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς αυτό το πράγμα, γιατί μπορεί να πάει στραβά».

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

PMI Ευρωζώνης: Επέστρεψε σε τροχιά συρρίκνωσης η επιχειρηματική δραστηριότητα

«Ταύρος» η UBS για ελληνική οικονομία και τράπεζες

Ευρωβαρόμετρο: Η ακρίβεια η κύρια ανησυχία των πολιτών - Τι δείχνει η έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider