Εξαφάνιση προέδρου της Interpol: Η συζυγός του δεχόταν απειλές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξαφάνιση προέδρου της Interpol: Η συζυγός του δεχόταν απειλές

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του προέδρου της Ιντερπόλ, Μενγκ Χονγκγουέι.

Όπως υποστήριξε η σύζυγος του Χονγκγουέι επικοινώνησε με τις αστυνομικές αρχές στη Λιόν, την πόλη όπου εδρεύει η Ιντερπόλ, και δήλωσε ότι η ίδια έχει δεχτεί απειλές τόσο από το τηλέφωνο, όσο και σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Τα ίχνη του Μενγκ χάθηκαν αφού έφυγε από τη Λιόν για να επισκεφθεί την Κίνα, τη γενέτειρά του, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρεται ότι «συνεχίζονται οι επαφές με τις κινεζικές αρχές» και ότι το Παρίσι «προβληματίζεται» με την υπόθεση αυτή.

Η οικογένεια του προέδρου της Ιντερπόλ δεν έχει κανένα νέο του από τις 25 Σεπτεμβρίου. Νωρίτερα, ωστόσο, είχε αναφερθεί ότι τα ίχνη του χάθηκαν στις 29 του μηνός.

Τον προσήγαγαν μόλις προσγειώθηκε στο Πεκίνο;

Σύμφωνα με την South China Morning Post ο Μενγκ «είναι υπό έρευνα στην Κίνα». Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι προσήχθη αμέσως μετά την προσγείωσή του στο Πεκίνο, την περασμένη εβδομάδα.

Η Ιντερπόλ σε ανακοίνωσή της στο Twitter αναφέρει πως «είναι ενήμερη» για τις πληροφορίες σχετικά με την «υποτιθέμενη εξαφάνιση» του Μενγκ και ότι η υπόθεση αφορά «τις αρμόδιες αρχές στη Γαλλία και την Κίνα». Υπενθυμίζει επίσης ότι ο Γερμανός γενικός γραμματέας της υπηρεσίας, ο Γιούργκεν Στοκ και όχι ο Μενγκ είναι «υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία» της.

Η αιφνιδιαστική εξαφάνιση υψηλόβαθμων αξιωματούχων δεν αποτελεί πρωτοφανές φαινόμενο, ιδίως στο πλαίσιο των ερευνών για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Κίνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider