Νέα μείωση ΕΝΦΙΑ και εισφοράς αλληλεγγύης το 2020 θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα μείωση ΕΝΦΙΑ και εισφοράς αλληλεγγύης το 2020 θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης
O κ. Μητσοτάκης αναμένεται να δεσμευθεί για σημαντική μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης εντός του 2020.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται σήμερα από το βήμα της Βουλής και κλείνοντας τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό να προαναγγείλει δύο ακόμα σημαντικές ελαφρύνσεις για το 2020, υλοποιώντας ουσιαστικά προεκλογικές υποσχέσεις.

Έτσι, αναμένεται να ανακοινώσει τη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατά πάσα πιθανότητα κατά 8%, σε συνδυασμό με τις νέες αντικειμενικές αξίες, υλοποιώντας από το 2020 κάτι που προγραμματιζόταν για το 2021 αρχικά.

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να δεσμευθεί για σημαντική μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης εντός του 2020, αν και το εύρος της μείωσης εξαρτάται από το δημοσιονομικό περιθώριο που θα προκύψει.

Πρόκειται για δύο ρυθμίσεις που απευθύνονται ουσιαστικά στη μεσαία τάξη, τόσο λόγω της μεγάλης εισπραξιμότητας του ΕΝΦΙΑ, όσο και λόγω του ότι τα εισοδηματικά στρώματα που επιβαρύνονται με την εισφορά αλληλεγγύης και ειδικά όσοι παίρνουν από 15.000 ευρώ και άνω είχαν δει μικρές ελαφρύνσεις το προηγούμενο διάστημα.

Κατά πληροφορίες, δε, το ανώτατο επίπεδο μείωσης για το 2020 μπορεί να φτάνει στο 40%, εκτός και αν υπάρχουν και άλλα θετικά μαντάτα-έκπληξη για την ελληνική οικονομία.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί και σε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, με τον Νότη Μηταράκη να κάνει λόγο για μείωση 0,9% το 2020.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider