Ζουράρης: «Τρύπα στο νερό» η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζουράρης: «Τρύπα στο νερό» η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια

«Η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια είναι μια τρύπα στο νερό» είπε ο βουλευτής του Συριζα και πρώην υπουργός Κώστας Ζουράρης στην τοποθέτησή στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την «Καθορισμός του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου». Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαφοροποιείται από την επίσημη γραμμή του κόμματός του , καθώς δήλωσε ότι θα ψηφίσει «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 19 Ιανουαρίου.

Ο κ. Ζουράρης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Ζουράρης, ο οποίος ενσωματώθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συριζα μετά την διάλυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τους οποίους είσελθε στην Βουλή, χαρακτήρισε με τον καυστικό αυτό τρόπο τα όσα είπε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, και ειδικότερα στο ότι η επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια θα αυξήσει τον χώρο εθνικής κυριαρχίας κατά 10.079 τετραγωνικά χιλιόμετρα (και αν κανείς συνυπολογιστεί και ο χώρος ο οποίος δημιουργείται από το νόμιμο, κατά το διεθνές δίκαιο, κλείσιμο των κόλπων, υπερβαίνει τα 13.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα).

Μέχρι στιγμής το νομοσχέδιο υπερψηφίζουν εκτός της ΝΔ, και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (Συριζα, Κιναλ, Ελλ. Λύση, ΜέΡΑ25) πλην ΚΚΕ που ψηφίζει «παρών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider