Ποινικός Κώδικας: Δεκτές ενστάσεις της αντιπολίτευσης - Απέσυρε ο Κ. Τσιάρας το άρθρο 30

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποινικός Κώδικας: Δεκτές ενστάσεις της αντιπολίτευσης - Απέσυρε ο Κ. Τσιάρας το άρθρο 30
Η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης αντιμετώπισε με μεγάλη υπευθυνότητα την κριτική της αντιπολίτευσης, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Την απόσυρση του άρθρου 30, το οποίο τροποποιούσε το άρθρο 133 του Ποινικού Κώδικα και προέβλεπε την κατάργηση της δυνατότητας περιορισμού των νεαρών ανηλίκων σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Ο κ. Τσιάρας έκανε δεκτές τις ενστάσεις και τις διαφωνίες που εξέφρασε η αντιπολίτευση επί του συγκεκριμένου άρθρου, τονίζοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης αντιμετώπισε με μεγάλη υπευθυνότητα την κριτική της και το αποσύρει για να εξετάσει εκ νέου το θέμα μέχρι την κατάθεση του νέου νομοσχεδίου για τον σωφρονιστικό κώδικα.

Σημειώνεται ότι, με βάσει το άρθρο 133 του Ποινικού Κώδικα, το δικαστήριο έχει τη διακριτική ευχέρεια να επιβάλλει στον δράστη -νεαρό ενήλικα από 18 έως 25 ετών- είτε τον περιορισμό του σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων είτε μειωμένη ποινή. Το άρθρο 30 καταργούσε αυτήν τη δυνατότητα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βουλή: Ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τον νέο Ποινικό Κώδικα

Ο Λοβέρδος διαφοροποιείται από τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, υπερψηφίζει τον νέο ποινικό κώδικα

gazzetta
gazzetta reader insider insider