Ρωσία: Επίσκεψη κορυφής του Λαβρόφ στην Κίνα, στις 31 Μαρτίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Επίσκεψη κορυφής του Λαβρόφ στην Κίνα, στις 31 Μαρτίου
Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, οι επαφές του Λαβρόφ στην Κίνα θα επικεντρωθούν στο Αφγανιστάν και στην παροχή ανθρωπιστικής και κοινωνικοοικονομικής ενίσχυσης στη χώρα.

Εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και στην προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων της Ρωσίας με την Κίνα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα επίσημη επίσκεψη στην Κίνα.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, η επίσκεψη του Λαβρόφ στο Πεκίνο θα γίνει στις 31 Μαρτίου. Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου, Μαρία Ζαχάροφα, οι επαφές του Λαβρόφ στην Κίνα θα επικεντρωθούν στο Αφγανιστάν και στην παροχή ανθρωπιστικής και κοινωνικοοικονομικής ενίσχυσης στη χώρα.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Άμυνας της Κίνας διέψευσε κατηγορηματικά τις αναφορές σε δημοσιεύματα του δυτικού Τύπου για το ότι η ασιατική χώρα είχε εκ των προτέρων ενημέρωση για τη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, αυτές οι αναφορές έρχονται καθώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της Κίνας.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ο Ουάνγκ Ουένμπιν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικώ, δήλωσε ότι το Πεκίνο είναι κατά του αποκλεισμού της Ρωσίας από την επόμενη σύνοδο της G20.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΝΑΤΟ: Η Ρωσία ενδέχεται να δημιουργήσει πρόσχημα για την χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider