ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ετοιμάζει παροχή 33 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία λόγω του πολέμου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ετοιμάζει παροχή 33 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία λόγω του πολέμου
Θα δοθούν σε ανθρωπιστική και στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας λόγω του πολέμου που δέχεται η Ουκρανία από τη Ρωσία

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να ζητήσει από το Κογκρέσο την έγκριση για τη χρηματοδότηση 33 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία έως τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το CNBC, τα 33 δισ. δολάρια θα δοθούν σε ανθρωπιστική και στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας λόγω του πολέμου που δέχεται η Ουκρανία από τη Ρωσία, όπως και για την ενίσχυση του NATO και της ασφάλειας της Ευρώπης.

Ο Μπάιντεν θα προτείνει επίσης τη ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων Ρώσων ολιγαρχών για να αποζημιωθεί η Ουκρανία για τις ζημίες που υφίσταται. Για να υλοποιηθεί αυτή η πρόταση χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του Κογκρέσου.

Από τα 33 δισ. δολάρια, τα 20 θα αφορούν όπλα, πυρομαχικά και άλλη στρατιωτική βοήθεια, 8,5 δισ. θα δοθούν ως άμεση οικονομική βοήθεια στην ουκρανική κυβέρνηση και τα υπόλοιπα 3 δισ. ως ανθρωπιστική και επισιτιστική βοήθεια.

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια ανήλθε στα 3 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους έχουν παγώσει περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 30 δισ δολάρια, όπως γιοτ, ελικόπτερα, κτίρια και έργα τέχνης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Προσωπικός αριθμός: Παράταση έως 5 Νοεμβρίου στην προθεσμία έκδοσης

Εργασιακό νομοσχέδιο: «Λάστιχο» το ωράριο εργασίας, αλλάζει η ετήσια άδεια αναψυχής

«Έξυπνοι» μετρητές: Σε τηλεμέτρηση ήδη πάνω από 1 εκατ. καταναλωτές - 1,4 δισ. ευρώ για πλήρη επέκταση

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider