Η Ουγγαρία ανένδοτη για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο - Αιχμές για τη στάση της ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Ουγγαρία ανένδοτη για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο - Αιχμές για τη στάση της ΕΕ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Σιτζάρτο, ανέφερε πως η «Κομισιόν έχει προκαλέσει πρόβλημα με τους χειρισμούς της».

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας εξακολουθεί να είναι αντίθετη στην επιβολή εμπάργκο για τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για τη στάση της Κομισιόν προς το ζήτημα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Σιτζάρτο, ανέφερε σε ανάρτηση του στο Facebook, πως η «Κομισιόν έχει προκαλέσει πρόβλημα με τους χειρισμούς της στο δίκαιο αίτημα της Ουγγαρίας για εξαίρεση από το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο».

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις κατήγγειλε σήμερα ότι τα σχέδια της ΕΕ να επιβάλει εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου εμποδίζονται από μία χώρα μέλος.

"Όλη η Ένωση κρατείται όμηρος από ένα κράτος μέλος (...) πρέπει να συμφωνήσουμε, δεν μπορούμε να παραμένουμε όμηροι", τόνισε ο Λαντσμπέργκις προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ιδιωτικό χρέος: Πρεμιέρα στις 20 Μαΐου για το Μητρώο Παρακολούθησης οφειλών

Σε δημογραφικό «κατήφορο» η Ελλάδα: Μόλις ένα στα 4 νοικοκυριά έχουν παιδιά - Ποιες χώρες απολαμβάνουν baby boom

Ποιος είναι ο αμερικανικός όμιλος που «βάζει πόδι» στην ελληνική αγορά πολυετούς κατοικίας

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider