Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην υπόθεση των μεταναστών στον Έβρο και την «εργαλειοποίηση» του άρθρου των New York Times για την Ελλάδα στάθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3.
«Πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ το άρθρο του κυρίου Κλαπ και το έκανε “σημαία”. Όταν κάνουμε “σημαία” κάποιον, πρέπει να ξέρουμε και ποιος είναι. Το ότι ο συγκεκριμένος κύριος γράφει διαρκώς στον διεθνή τύπο και κατηγορεί την Ελλάδα ότι κλείνει τα σύνορά της για να μην εισέρχονται παράνομοι μετανάστες, αυτό έχει διαλάθει της προσοχής του ΣΥΡΙΖΑ; Οι “Νew Υork Times” είναι μια μεγάλη και ιστορική εφημερίδα και είναι λογικό να παραθέτει διάφορες γνώμες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούν τα κόμματα στην Ελλάδα να υιοθετούν την άποψη ενός ανθρώπου ο οποίος λέει ότι “κακώς η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της”. Και αυτό το κάνουν “σημαία” κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη; Αυτό είναι διαφήμιση για τον κ. Μητσοτάκη».
Για την υπόθεση στον Έβρο:
«Είναι ποτέ δυνατόν να μας λέει στα σοβαρά η Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας ότι αν κινδυνεύουν άνθρωποι έστω και εκτός ελληνικών συνόρων, πρέπει να κάνουμε εισβολή για να τους σώσουμε και να πέσουμε στην παγίδα της Τουρκίας; Ο ΣΥΡΙΖΑ στη μανία του να ρίξει τον Μητσοτάκη παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας. Έλεος, δεν θα γκρεμίσουμε την Ελλάδα επειδή θέλει ο κ. Τσίπρας να γίνει Πρωθυπουργός. Η Ελλάδα πρέπει να κρατηθεί όρθια. Άρα, η επιλογή “ποιος είναι τι” και “ποιος θέλει ποιον” γίνεται πολύ καθαρή».
Για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη:
«Θέλω να πω στους φίλους του ΠΑΣΟΚ ότι σε κανέναν μας δεν προκάλεσε ευχαρίστηση αυτή η ιστορία. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει χίλια δίκια να αισθάνεται θιγόμενος. Το ΠΑΣΟΚ έχει χίλια δίκια να ζητήσει την πλήρη διαλεύκανση της υποθέσεως. Θεσμικά πρέπει να βρούμε όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες για να μην μπορεί να ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Ο κ. Μητσοτάκης έχει πάρει την υπόθεση πάνω του και έχει λάβει όλες τις δυνατές πολιτικές πρωτοβουλίες».
«Η ιδέα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εγκέφαλος ενός παρακράτους που σκοπός του είναι να παρακολουθεί τους πάντες εν είδει «Μεγάλου Αδελφού» είναι κωμική. Τι συμφέρον θα είχε ο κ. Μητσοτάκης να παρακολουθεί τον κ. Ανδρουλάκη; Είναι απολύτως προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι εμπλεκόμενος σε αυτή την ιστορία».
Για το αν υπάρχει «αντιδεξιό μέτωπο» στη Βουλή:
«Πάντα ο κ. Ανδρουλάκης στο λόγο του χρησιμοποιούσε μια αντι-δεξιά φρασεολογία. Πιστεύω ότι η ταύτιση του κ. Ανδρουλάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ θα του κάνει μεγάλη πολιτική ζημία. Εάν κάποιος θέλει να ψηφίσει ένα αντι-δεξιό μέτωπο θα επιλέξει να ψηφίσει το κόμμα, το οποίο μπορεί να διεκδικήσει την εξουσία. Και αυτό το κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν ο κ. Ανδρουλάκης ταυτίσει το ΠΑΣΟΚ με αυτό το μέτωπο, θα υπάρξει μεγάλη ροή των ψηφοφόρων του προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ταύτισή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος θα τους καταστρέψει».
Για το αν αντέχει η χώρα ένα παρατεταμένο σκηνικό πόλωσης μέχρι τις εκλογές:
«Σίγουρα θα ήταν πολύ καλύτερο για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία να μπορούν τα κόμματα να συνεννοούνται. Άλλωστε αντίπαλοι είμαστε, όχι εχθροί. Όμως, το τανγκό χρειάζεται δύο. Δεν μπορεί μόνο η Ν.Δ. να κρατάει ήρεμα τους τόνους, πρέπει και οι άλλοι να κάνουν το ίδιο. Όταν κάθε μέρα υβρίζεις τον Πρωθυπουργό της χώρας, δεν μπορείς να έχεις ένα ήρεμο πολιτικό κλίμα. Η δηλητηρίαση του πολιτικού κλίματος είναι ευθύνη εκείνου που την προκαλεί, του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ».
«Η Ευρώπη εισέρχεται στον πιο δύσκολο χειμώνα της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα μπούμε σε έναν τέτοιο χειμώνα έχοντας εκλογές και χωρίς να ξέρουμε πόσο διάστημα θα πάρει - λόγω της απλής αναλογικής του κ. Τσίπρα- μέχρι να έχουμε κυβέρνηση; Επειδή εμείς δεν έχουμε ένα κράτος που μπορεί να λειτουργεί χωρίς κυβέρνηση, δεν ρισκάραμε εν μέσω αυτού του χειμώνα να έχουμε ακυβερνησία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως υπεύθυνος Πρωθυπουργός δεν επέλεξε το πολιτικό του συμφέρον αλλά το συμφέρον του ελληνικού λαού. Και ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει».