Πούτιν: Τέλος της μερικής κινητοποίησης εφέδρων σε δύο εβδομάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πούτιν: Τέλος της μερικής κινητοποίησης εφέδρων σε δύο εβδομάδες
Ο Πούτιν ανακοινώνει το τέλος της επιστράτευσης σύντομα.

Η Ρωσία θα ολοκληρώσει την μερική κινητοποίηση των εφέδρων σε δύο εβδομάδες, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι έχουν σπεύσει να εγκαταλείψουν τη χώρα.

«Αυτό το έργο φτάνει στο τέλος του. Νομίζω ότι σε περίπου δύο εβδομάδες θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι δραστηριότητες κινητοποίησης» υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου στο τέλος συνόδου κορυφής στο Καζακστάν.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας πρόσθεσε πως δεν έχει σχέδια «προς το παρόν» για πιο μαζικούς βομβαρδισμούς σαν αυτούς που προηγήθηκαν αυτή την εβδομάδα κατά τους οποίους εκτόξευσε περισσότερους από 100 πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε στόχους σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε την κινητοποίηση πριν από τρεις εβδομάδες, ως μέρος μιας απάντησης στις ρωσικές «ήττες» στο πεδίο της μάχης. Έχει επίσης διακηρύξει την προσάρτηση τεσσάρων μερικώς κατεχόμενων ουκρανικών επαρχιών και απείλησε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Υπερασπιζόμενος την απόφασή του, ο Πούτιν υποστήριξε πως η πρώτη γραμμή της μάχης ήταν πολύ μεγάλη για να πολεμήσουν μόνο κανονικοί στρατιώτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Ο πληθωρισμός «χτυπάει» τον εξοπλισμό που αγοράζουν οι έφεδροι για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία - Τουλάχιστον δύο τραυματίες

Ο Καναδάς ζήτησε τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το ΔΝΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider