Μητσοτάκης: Ισχυρή εντολή για 2η φορά στην προκοπή - Μήνυμα προς την Τουρκία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Ισχυρή εντολή για 2η φορά στην προκοπή - Μήνυμα προς την Τουρκία
Μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού από την Ξάνθη στην Τουρκία, που υπογράμμισε πως: «η ιστορία δεν αλλάζει βάφοντας με κόκκινο χρώμα περιοχές που ήταν πάντα γαλάζιες».

«Όχι 2η φορά στη συμφορά, ναι σε ισχυρή εντολή στην προκοπή. Σκοπός μας να γίνουμε Ευρώπη, όλοι και σε όλα», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της ομιλίας του σε κομματική εκδήλωση στο Δημοτικό Αμφιθέατρο – Στέγη Πολιτισμού στην Ξάνθη.

«Εμείς δεν έχουμε δυσκολία να γεμίζουμε τέτοιες αίθουσες και να ξεπερνούμε δυσκολίες. Ο Τσίπρας πήγε να μιλήσει στα Χανιά στην ίδια πλατεία με εμένα. Ήταν να μιλήσει στις 19:00 και μίλησε στις 20:30 γιατί δεν γέμιζε την πλατεία. Εμείς τέτοια προβλήματα δεν έχουμε» ανέφερε αιχμηρά για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Τέσσερα χρόνια τώρα θεμελιώνουμε την χώρα που θέλουμε. Έχουμε χτίσει τους πρώτους ορόφους και προσπαθούμε να ολοκληρωθεί αυτή η αναγέννηση που θέλουμε για να κατακτήσει η Ελλάδα την θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη. Γι’ αυτό λέμε "ναι" σε μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην προκοπή και «όχι» στο «δεύτερη φορά στη συμφορά» επεσήμανε.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αντιστάθηκε και αντιστέκεται στις «καθημερινές απειλές των γειτόνων μας», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα σύνορά μας καταφέραμε να μείνουν απόρθητα» και να «καθιερωθούν ως τα ανατολικά όρια της Ευρώπης». «Παρελθόν είναι όσοι δεν έβλεπαν σύνορα στη θάλασσα ή τα κρατούσαν ανοιχτά», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης διαμηνύοντας ότι «ο φράχτης στον Έβρο συνεχίζει να απλώνεται παρά τη λυσσασμένη αντίδραση όσων τον πολεμούν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της διπλής στρατηγικής συμμαχίας με Γαλλία και ΗΠΑ, «ειδικά σε αυτήν με τις ΗΠΑ για την ανάδειξη της Θράκης ως γεωστρατηγικού πόλου σε αυτόν τον κόσμο που αλλάζει τόσο γρήγορα». Απευθυνόμενος σε όσους ζουν στη Θράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια περιοχή όπου «γεφυρώνονται ιστορικά οι διαστάσεις τόσο της εθνικής περηφάνιας όσο και της αρμονικής συνύπαρξης», σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Είστε με άλλα λόγια στη Θράκη, ένα φυλάκιο αλλά ταυτόχρονα και μια πρεσβεία της πατρίδας μας και αντιλαμβάνεστε καλύτερα από τον καθένα την πολιτική μας, μια πολιτική που εδράζεται στην ισονομία των πολιτών, μια ισονομία και ισοπολιτεία που αγωνίστηκε πρώτος και επέβαλε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», τόνισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας με νόημα ότι σε «αυτόν τον τόπο, που Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ζουν ειρηνικά υπό την ευρωπαϊκή ομπρέλα του Έλληνα πολίτη, οι σχέσεις μας με τους γείτονες δεν πρέπει να έχουν θέση στην ένταση της προεκλογικής μάχης και δεν πρέπει να δηλητηριάζονται με μύθους γύρω από την θρησκευτική μειονότητα της Θράκης».

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε επίσης μήνυμα προς την τουρκική ηγεσία καλώντας την να αντιληφθεί ότι «η πραγματικότητα δεν αλλάζει, δεν παραχαράζονται η ιστορία και οι συνθήκες, ούτε βάφονται κόκκινες στο χάρτη περιοχές που ήταν, είναι και θα είναι πάντα γαλάζιες».

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ξάνθη

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση MRB: Στο 5,1% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Πόσο μπορεί να «ανοίξει» η «ψαλίδα»

Πατέλης: Αν υπάρξει άλλη πολιτική λύση, θα πρέπει να ξεχάσουμε την επενδυτική βαθμίδα

Σκέρτσος: Το αφήγημα περί προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας κατέρρευσε πριν καλά καλά αρχίσει

gazzetta
gazzetta reader insider insider