Απειλές Μεντβέντεφ μετά την επίθεση στο Κρεμλίνο: Να «εξολοθρεύσουμε» τον Ζελένσκι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απειλές Μεντβέντεφ μετά την επίθεση στο Κρεμλίνο: Να «εξολοθρεύσουμε» τον Ζελένσκι
Η Μόσχα δεν έχει άλλη επιλογή παρά να «εξολοθρεύσει» τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και την «κλίκα» του στο Κίεβο, σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ.

O Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα, Τετάρτη σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η φερόμενη επίθεση με drone κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κρεμλίνο από τις ουκρανικές δυνάμεις δεν αφήνει τη Μόσχα χωρίς άλλη επιλογή παρά να «εξολοθρεύσει» τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και την «κλίκα» του στο Κίεβο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολντίμιρ Ζελένσκι αρνήθηκε πάντως ότι βρίσκεται το Κίεβο πίσω από το περιστατικό, το οποίο σύμφωνα το Κρεμλίνο αποτέλεσε απόπειρα κατά της ζωής του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. «Δεν επιτεθήκαμε στον Πούτιν. Τον αφήνουμε για το δικαστήριο. Πολεμάμε στο έδαφός μας, υπερασπιζόμαστε τα χωριά και τις πόλεις μας», τόνισε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ελσίνκι με ηγέτες βορειοευρωπαϊκών χωρών.

«Δεν εξαπολύουμε επιθέσεις στον Πούτιν ή στη Μόσχα. Δεν έχουμε επαρκή οπλισμό για αυτό», πρόσθεσε. Ερωτηθείς για τους λόγους που η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για την επίθεση αυτή στο Κρεμλίνο, ο Ζελένσκι απάντησε ότι «η Ρωσία δεν κερδίζει νίκες» στην Ουκρανία. «Αυτός (ο Πούτιν) δεν μπορεί πλέον να δώσει κίνητρο στη ρωσική κοινωνία και δεν μπορεί πλέον να στέλνει τον στρατό του να πεθαίνει για το τίποτα», υποστήριξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Προς συρρίκνωση 2,2% η οικονομία για το α' τρίμηνο του 2023

Τσίπρας: Ριζοσπαστικό και υλοποιήσιμο το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ - Τι προβλέπουν τα 11 άρθρα

Airbus: Πλήγμα 39% στα κέρδη του α' τρίμηνου από τις παραδόσεις αεροσκαφών

gazzetta
gazzetta reader insider insider