Δημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα 23,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα 23,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Στο 40,2% το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος - Στο 16,8% ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προβάδισμα 23,4 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει η δημοσκόπηση της RASS, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Action24.

Η ΝΔ προηγείται με 23,4% στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας 40,2% έναντι του 16,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 11,5%, το ΚΚΕ 7,6%, Ελληνική Λύση 3,8% και Πλεύση Ελευθερίας 3,7%.

Η Νίκη και το ΜέΡΑ25 βρίσκονται εκτός Βουλής με 2,8% και 2,6%, αντίστοιχα. Οι Σπαρτιάτες, που έχουν την υποστήριξη του Ηλία Κασιδιάρη, αγγίζουν το 2,2%.

Στο ερώτημα, «με ποιο κόμμα στο τιμόνι της χώρας αισθάνεστε μεγαλύτερη ασφάλεια», η ΝΔ προηγείται, συγκεντρώνοντας 42,1% έναντι 14,1% το ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 51,4%, αφήνοντας πίσω τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συγκεντρώνει 20%. «Κανείς» απαντά το 26,1%.

Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι δεν υπάρχει χώρος στα δημόσια οικονομικά για να υλοποιηθούν όλες οι εξαγγελίες που γίνονται προεκλογικά.

Σε ποσοστό 50,1%, οι πολίτες απάντησαν ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι καλύτερες για τον τόπο, σε αντίθεση με το 44,5% που τις προτιμά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης στα Γιάννενα: Θέλουμε ισχυρή αυτοδυναμία για να αλλάξουμε την πατρίδα μας

Τσίπρας: O ΣΥΡΙΖΑ έχει μάθει να μην τα παρατά - Νέα επίθεση στον Μητσοτάκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider