Μητσοτάκης: Θα τιμήσω στο ακέραιο την ισχυρή εντολή - Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Θα τιμήσω στο ακέραιο την ισχυρή εντολή - Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων
«Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το θριαμβευτικό αποτέλεσμα των εκλογών και την ιστορική νίκη της ΝΔ. Το μήνυμα για την επόμενη τετραετία.

Το μήνυμα για σκληρή δουλειά και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων χωρίς έπαρση ή αλαζονικές συμπεριφορές έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη σαρωτική νίκη του κόμματός του στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, τονίζοντας πως «θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων», ενώ σημείωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί η ισχυρή εντολή «να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα».

«Οι πολίτες δεν έστειλαν μόνο ένα μήνυμα συνέχειας στην πορεία που χαράξαμε πριν από 4 χρόνια, αλλά μας έδωσαν ισχυρή εντολή. Έκλεισαν οριστικά έναν κύκλο ψέματος και τοξικότητας που κράτησαν πίσω τη χώρα» ανέφερε, ενώ ευχαρίστησε για τη στήριξη, προσθέτοντας πως αυξάνεται η ευθύνη «για να ανταποκριθούμε στις ελπίδες τους».

Στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως είναι η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι πολίτες, σημαίνει πως υπάρχει ένα βαρύτερο χρέος για να υπηρετήσει ο ίδιος την Πατρίδα. «Ποτέ δεν υπόσχομαι θαύματα. Θα μείνω πιστός στο καθήκον με σκληρή δουλειά χωρίς να ανεχθώ καμία έπαρση και αλαζονική συμπεριφορά. Θα πολεμήσω κάθε στάση που θα περιφρονεί την εμπιστοσύνη της κοινωνίας» εξήγησε.

«Η δεύτερη θητεία μπορεί να μεταμορφώσει την Ελλάδα. Οι στόχοι μας είναι υψηλοί, για να δεύτερη θητεία με πιο αποτελεσματικό κράτος, καλύτερη υγεία και παιδεία, ισχυρότερη πατρίδα. Από αύριο η νέα κυβέρνηση καλείται να αποτυπώσει σε έργο τη δικαίωση των προσδοκιών που δικαίωσε η κάλπη. Ο λαός μας έδωσε μια ασφαλή πλειοψηφία, οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν με ταχύτητα» συμπλήρωσε ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες, αλλά και την οικογένειά του.

«Από αύριο κιόλας η νέα κυβέρνηση καλείται να αποτυπώσει σε έργο την επικράτηση των ιδεών και των πολιτικών συμπεριφορών που δικαίωσε η κάλπη. Γνωρίζω ότι οι προσδοκίες είναι μεγάλες γι' αυτό και θα επιδιώκω πάντα ευρύτερες συναινέσεις. Όμως ο λαός μας έδωσε μια ασφαλή πλειοψηφία. Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις λοιπόν θα προχωρήσουν με ταχύτητα καθώς αυτό απαιτεί η επιλογή του ελληνικού λαού και θα την τιμήσω στο ακέραιο», τόνισε, ενώ απευθυνόμενος σε όσους πολίτες σήμερα «δεν μας ψήφισαν αλλά και σε όσους δυστυχώς δεν έπραξαν το καθήκον τους αυξάνοντας σημαντικά την αποχή σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου, για να τους υποσχεθώ ακόμα μια φορά ότι θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα και οι πολίτες ιδίως οι πιο αδύναμοι πρέπει να αισθάνονται το κράτος δίπλα τους σε κάθε δυσκολία», υπογράμμισε.

Έκλεισε τη δήλωσή του με μία πιο προσωπική αναφορά, αποκαλύπτοντας πως: «όταν πριν από 20 χρόνια έκανα τα πρώτα μου βήματα στην πολιτική ποτέ δεν φανταζόμουν ότι σήμερα θα βρισκόμουν μπροστά σας να έχω αυτή τη μεγάλη τιμή, αυτή τη μεγάλη ευθύνη εκλεγμένος για δεύτερη φορά αυτοδύναμος πρωθυπουργός και μάλιστα με μία ισχυρή εντολή. Δούλεψα πολύ σκληρά για να φθάσω ως εδώ προσπαθώντας συνέχεια να γίνομαι καλύτερο και να μαθαίνω από τα λάθη μου. Δεν θα τα είχα καταφέρει όμως χωρίς τους συνεργάτες μου τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς. Όμως το μεγάλο ευχαριστώ το οφείλω στην οικογένειά μου, στη Μαρέβα, στη Σοφία, στον Κωνσταντίνο, στη Δάφνη. Με τον τρόπο τους με κράτησαν πάντα προσγειωμένο ώστε να μπορώ να ακολουθώ όσο μπορώ τους στίχους του ποιητή "να ονειρεύεσαι μπορείς, χωρίς να γίνεις δούλος των ονείρων και κυρίως με τα πλήθη να μιλάς και να κρατάς την αρετή σου". Σήμερα θα χαρούμε για λίγο τη νίκη μας από αύριο πρωί όμως σηκώνουμε ξανά τα μανίκια και ξεκινάμε την προσπάθεια να χτίσουμε μαζί μια ισχυρή Ελλάδα, μια πατρίδα με περισσότερη ευημερία, με περισσότερη δικαιοσύνη για όλους. Ευχαριστώ και πάλι για τη μεγάλη τιμή. Ξημερώνει για όλους αύριο μία ακόμα καλύτερη μέρα».

H δήλωση Μητσοτάκη μετά το αποτέλεσμα των εκλογών

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εκλογές 2023: Πάνω από 75% ο ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές Κορυδαλλού

Τσίπρας: Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, σημαίνει ισχυρή κοινωνία και υγιής Δημοκρατία αύριο

Μητσοτάκης: Ψηφίζουμε για να αποκτήσει ο τόπος μια σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση με ορίζοντα 4ετίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider