Μπέρμποκ: Βλέπουμε μεγάλες ρωγμές στη ρωσική «προπαγάνδα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπέρμποκ: Βλέπουμε μεγάλες ρωγμές στη ρωσική «προπαγάνδα»
Ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της Ρωσίας θα ήταν πολύ επικίνδυνη για την Ευρώπη, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, επικαλούμενος τις περίπου 6.000 πυρηνικές κεφαλές που διαθέτει η Μόσχα.

Ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της Ρωσίας θα ήταν πολύ επικίνδυνη για την Ευρώπη, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, επικαλούμενος τις περίπου 6.000 πυρηνικές κεφαλές που διαθέτει η Μόσχα.

«Θα ήταν απολύτως επικίνδυνο για την Ευρώπη, αν η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου με το μεγαλύτερο οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων κατακερματιζόταν», δήλωσε ο Άσελμπορν στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του για μια συνάντηση με τους ομολόγους του της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε από την πλευρά της, κατά την προσέλευσή της στην ίδια συνεδρίαση, πως τα πρόσφατα γεγονότα στη Ρωσία δείχνουν «μεγάλες ρωγμές» στο εσωτερικό της ρωσικής πολιτικής σφαίρας και πρόσθεσε πως η Γερμανία δεν θα αναμιχθεί σ' αυτό που αποκάλεσε «ζητήματα εσωτερικής πολιτικής».

«Βλέπουμε μεγάλες ρωγμές στη ρωσική προπαγάνδα», τόνισε η Μπέρμποκ και πρόσθεσε πως οι δυτικοί σύμμαχοι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία στον πόλεμο.

ΥΠΕΞ Λιθουανίας: Όσα συνέβησαν στην Ρωσία, μπορεί να επαναληφθούν στο μέλλον

Γεγονότα όπως τα τελευταία που έλαβαν χώρα στην Ρωσία, μπορούν να επαναληφθούν στο μέλλον επισήμανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας.

Ο Γκαμπρίλιους Λαντσμπέργκις προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο, ανέφερε ότι «οι τελευταίες ημέρες μας δίδαξαν ότι δεν χρειάζεται να σκεφτούμε για την αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία. Δεν χρειάζεται να το σχεδιάσουμε. Οι Ρώσοι είναι απολύτως ικανοί να το κάνουν οι ίδιοι».

«Aυτό που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να μην αποσπώμαστε από αυτό. Τέτοια γεγονότα όπως αυτό, μπορεί να επαναληφθούν στο μέλλον. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να εστιάζουμε στην Ουκρανία και διπλασιάσουμε τη βοήθειά μας στην Ουκρανία, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την οικονομική βοήθεια, ή για τη στρατιωτική δραστηριότητα, την παροχή εξοπλισμού που χρειάζονται και σε ό,τι αφορά στην ένταξή τους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ» συμπλήρωσε, ενώ υπογράμμισε ότι «η Ρωσία είναι απρόβλεπτος και επικίνδυνος γείτονας. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Η επόμενη ημέρα μετά την ανταρσία Πριγκόζιν - Τα 4 φλέγοντα ερωτήματα

Ουκρανία: Ουδέν νεώτερον από το ανατολικό μέτωπο, παρά την ανταρσία της Wagner

Αυστραλία: Απερρίφθη αίτημα της Ρωσίας για νέα πρεσβεία στην Καμπέρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider