ΗΠΑ: Ο Τραμπ ασκεί έφεση στην απόφαση να ξεκινήσει η δίκη του τον Μάρτιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ο Τραμπ ασκεί έφεση στην απόφαση να ξεκινήσει η δίκη του τον Μάρτιο
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση στον προσδιορισμό της δικασίμου του για τον Μάρτιο του 2024, στην υπόθεση για την απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος του 2020.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση στον προσδιορισμό της δικασίμου του για τον Μάρτιο του 2024, στην υπόθεση για την απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος του 2020.

«Θα ασκήσω έφεση» έγραψε, με κεφαλαία γράμματα, ο Τραμπ σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα του, την Truth Social. Δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για το πότε και πώς θα εφεσιβάλει την απόφαση, επιμένοντας ότι η έρευνα σε βάρος του είναι πολιτικά υποκινούμενη.

Η ομοσπονδιακή δικαστής Τάνια Τσάτκαν νωρίτερα σήμερα προσδιόρισε την έναρξη της δίκης για τις 4 Μαρτίου.

Η δικαστής εξέδωσε την απόφαση αφού πρώτα απέρριψε τα δύο εντελώς διαφορετικά χρονοδιαγράμματα δίκης που πρότειναν οι δικηγόροι του Τραμπ από τη μία και οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ από την άλλη.

Ο Τραμπ δεν χρειάστηκε να εμφανιστεί στην ακρόαση, η οποία αφορούσε επίσης τις ομοσπονδιακές διαδικασίες για τον χειρισμό του «μικρού όγκου απόρρητων πληροφοριών» που η κυβέρνηση είπε ότι εντόπισε στην υπόθεση.

Ο πρώην πρόεδρος νωρίτερα αυτό το μήνα δήλωσε αθώος για το κατηγορητήριο που τον εμπλέκει σε παράνομη συνωμοσία για να ανατρέψει την ήττα του από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020. Θα δικαστεί στην Ουάσιγκτον.

Ο Τραμπ, ένας κορυφαίος Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία που αντιμετωπίζει τέσσερις διαφορετικές ποινικές υποθέσεις, προσπάθησε να μεταφέρει τις δίκες του μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου 2024. Αλλά οι δικαστές σε δύο από τις υποθέσεις του έχουν ήδη ορίσει ημερομηνίες δίκης που ξεκινούν το 2024.

«Το κοινό δικαιούται μια γρήγορη και αποτελεσματική επίλυση αυτού του ζητήματος», δήλωσε η ομοσπονδιακή δικαστής Chutkan, αφού ανακοίνωσε την απόφασή της. Νωρίτερα, είχε προειδοποιήσει τους συνηγόρους του Τραμπ ότι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον χρόνο που ζητούν για να προετοιμαστούν.

Η δικαστής κλήθηκε να βρει μια συμβιβαστική λύση μεταξύ δύο πολύ διαφορετικών προτάσεων: ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ ήθελε να ξεκινήσει η δίκη στην Ουάσινγκτον στις 2 Ιανουαρίου και να μην διαρκέσει πάνω από τέσσερις με έξι εβδομάδες. Αντιθέτως, οι δικηγόροι του Τραμπ ζητούσαν να οριστεί δικάσιμος τον Απρίλιο του 2026, πολλούς μήνες μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2024, με το αιτιολογικό ότι χρειάζονται πολύ χρόνο για να μελετήσουν τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η κυβέρνηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Τραμπ συγκέντρωσε $7,1 εκατ. για την προεκλογική του εκστρατεία από όταν παρουσιάστηκε στη φυλακή

Πώς ο Τραμπ μετέτρεψε το "mug shot" από την φυλακή σε επικοινωνιακό ατού για τις εκλογές του 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider