Δ. Αυγέρη: Η χώρα δεν είναι τσιφλίκι της Κυβέρνησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δ. Αυγέρη: Η χώρα δεν είναι τσιφλίκι της Κυβέρνησης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε με κυνισμό τις αποκαλύψεις ότι ιδιωτικό νεφρολογικό κέντρο, στο οποίο έχει ιδιοκτησιακή συμμετοχή ο πατέρας και ο αδελφός βουλευτή της ΝΔ, λειτουργούσε χωρίς άδεια, αποτελώντας ουσιαστικά ”βόμβα” για τη δημόσια υγεία», αναφέρει η Δώρα Αυγέρη σε δήλωση-απάντηση της προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε με κυνισμό τις αποκαλύψεις ότι ιδιωτικό νεφρολογικό κέντρο, στο οποίο έχει ιδιοκτησιακή συμμετοχή ο πατέρας και ο αδελφός βουλευτή της ΝΔ, λειτουργούσε χωρίς άδεια, αποτελώντας ουσιαστικά ”βόμβα” για τη δημόσια υγεία», αναφέρει η Δώρα Αυγέρη σε δήλωση-απάντηση της προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τονίζει ωστόσο ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απέφυγε να διευκρινίσει τα εξής ερτήματα:

«- Το γεγονός ότι στην ιδιοκτησία του συγκεκριμένου κέντρου συμμετέχουν στενά συγγενικά πρόσωπα βουλευτή σήμερα της ΝΔ, συνδέεται τυχαία με το ότι λειτουργούσε χωρίς άδεια;

-Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος -ως τότε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας- φέρεται να παρέστη στα εγκαίνια του κέντρου τον Ιανουάριο του 2023, μαζί με άλλους βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, όφειλε να γνωρίζει εάν λειτουργεί νόμιμα το κέντρο παροχής υπηρεσιών υγείας, στα εγκαίνια του οποίου μετείχε;».

Η κυρία Αυγέρη σχολιάζει ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε να μην ”πολιτικοποιούμε” το θέμα» και πως «μάλλον η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μπερδέψει τη δουλειά της με τις δουλειές ιδιωτών- συγγενών βουλευτών της». Προσθέτει ότι «η χώρα δεν είναι τσιφλίκι της [κυβέρνησης] για να κάνει το χατίρι σε ”ημέτερους”, βάζοντας μάλιστα σε σοβαρότατους κινδύνους το κοινωνικό σύνολο».

Τέλος, αναφέρει απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ότι «ο έλεγχος της ”δουλειάς” της κυβέρνησης είναι καθήκον και υποχρέωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: «Οφείλουμε να αντιστρέψουμε τη ζοφερή πραγματικότητα του δημογραφικού»

gazzetta
gazzetta reader insider insider