ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει εκτάκτως τη Δευτέρα η Πολιτική Γραμματεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει εκτάκτως τη Δευτέρα η Πολιτική Γραμματεία
Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το ερωτηματολόγιο που έθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης στα μέλη μέσω του iSYRIZA.

Συνεδριάζει εκτάκτως τη Δευτέρα, στις 12.00 το μεσημέρι, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου με τη δυνατότητα και τηλεδιάσκεψης.

Την έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας ζήτησαν νωρίτερα 17 από τα 21 μέλη του οργάνου για να συζητήσουν το σοβαρό όπως εξελίσσεται θέμα του εσωτερικού δημοψηφίσματος που έχει θέσει ο κ. Κασσελάκης με τη μορφή ερωτηματολογίου.

Τα 17 μέλη είναι οι: Παναγιώτα Μπελώνη Αράπη, Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ζωή Καρκούλια, Μαρία Κουβέλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης, Πάνος Ρήγας, Νίκος Σκορίνης, Ελένη Συμεωνίδου, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Διονύσης Τεμπονέρας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σήμερα το μεσημέρι η Όλγα Γεροβασίλη έθεσε πρώτη θέμα σύγκλισης των οργάνων, σχετικά με «την πρωτοβουλία του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει τη γνώμη των μελών του κόμματος για θέματα που αφορούν στη δομή, στην ονομασία, στο λογότυπο, καθώς και στην πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». Τόνισε χαρακτηριστικά πως «πέντε ημέρες πριν το συνέδριο, επιλέγονται και τίθενται, εν είδει ερωτηματολογίου δημοσκόπησης, ζητήματα ταυτοτικά, που αποτελούν συνεδριακές αποφάσεις και καταστατικές θέσεις του κόμματός μας». «Το ελάχιστο που υποχρεούμαι να πράξω μετά απ' όλα αυτά, είναι να ζητήσω άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν τη σύγκληση του Συνεδρίου. Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Σπίρτζης ήταν ιδιαίτερα καυστικός για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε τηλεοπτική του συνέντευξη, καλώντας τον να «προσγειωθεί στην πραγματικότητα» με αφορμή το ερωτηματολόγιο για το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος, λογοτύπου και δομών μέσω του iSyriza, το οποίο όπως είπε, δεν πρόκειται να συμπληρώσει. «Απαράδεκτο να βγάζει ερωτηματολόγιο. Δεν κάνουμε δημοσκοπήσεις. Όταν ο πρόεδρος του κόμματος δεν γνωρίζει κάτι δεν πάει καλά, αλλά όχι στην κατεύθυνση του ερωτηματολογίου. Επιδιώκει να βγάλει από πάνω την ευθύνη για το οργανωτικό χάος και την κατάρρευση. Πρέπει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα» υπογραμμίζει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Δε μιλάμε εδώ για δημοσκοπήσεις αλλά για μία διαδικασία εσωκομματικής δημοκρατίας

Κασσελάκης για Ναβάλνι: Έδωσε τη ζωή του αγωνιζόμενος για τα δημοκρατικά δικαιώματα

Κασσελάκης: Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στο ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

gazzetta
gazzetta reader insider insider