Τσιάρας: Οι 4 στόχοι του ΥπΑΑΤ για παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσιάρας: Οι 4 στόχοι του ΥπΑΑΤ για παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας
Στους 4 στόχους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με την ποιότητα των παραγόμενων τροφίμων αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Τσιάρας

Στους τέσσερις στόχους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με την ποιότητα των παραγόμενων τροφίμων αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Τσιάρας κατά την ομιλία του στο 20 ο Διεθνές Συνέδριο Φυτοπροστασίας. Όπως περιέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι στόχοι στα θέματα φυτοπροστασίας εστιάζουν στα εξής:

  1. Την πλήρη Προστασία του Φυτικού Κεφαλαίου και της Φυτικής Παραγωγής
  2. Την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας
  3. Τη μείωση του κόστους παραγωγής των προϊόντων και ταυτόχρονα,
  4. Την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Προκειμένου να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι εφαρμόζονται συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες δράσεις που συμβάλλουν στη διατήρηση, τη διαρκή αξιολόγηση και αξιοποίηση των εγχώριων φυτογενετικών πόρων και προώθηση νέων ποικιλιών και ειδών με βελτιωμένη απόδοση, ποιότητα και προσαρμοστικότητα.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο μικρός και κατακερματισμένος κλήρος, η ανορθολογική χρήση των υδάτων, οι ξεπερασμένες, οριζόντιες μέθοδοι παραγωγής αλλά και το αυξημένο κόστος παραγωγής αποτελούν μερικά από τα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο πρωτογενής τομέας. Κατά την ομιλία του ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στον κίνδυνο επισιτιστικής ανεπάρκειας σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της κλιματικής κρίσης αλλά και των πολεμικών συγκρούσεων σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

«Φυσικά δεν βρισκόμαστε σε αυτήν την κατάσταση, αλλά ο ρόλος των πολιτικών είναι να είμαστε προμηθείς και όχι επιμηθείς» είπε και πρόσθεσε «Και ο ρόλος ο δικός σας στην διασφάλιση της επισιτιστικής επάρκειας μέσα από την αύξηση της παραγωγής και της παραγωγής ποιοτικά καλών, τροφίμων, είναι καθοριστικός».

Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έθεσε τη γνώση ως πρώτη του προτεραιότητα τονίζοντας ότι χρειάζεται «να επενδύσουμε στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση, πρωτίστως των κατ' επάγγελμα αγροτών, για τις νέες μεθόδους παραγωγής και φυτοπροστασίας» προκειμένου να «μπορέσουν να εφαρμόσουν νέες αποδοτικές μεθόδους στη γεωργία και την κτηνοτροφία μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider