Σταϊκούρας για Ν. Καρβάλη – Τοξότες: Θα συνδεθεί το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας με το σιδηροδρομικό δίκτυο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας για Ν. Καρβάλη – Τοξότες: Θα συνδεθεί το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας με το σιδηροδρομικό δίκτυο
Με τη νέα γραμμή Ν. Καρβάλη – Τοξότες θα συνδεθεί το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας με το σιδηροδρομικό δίκτυο, τονίζει ο κ. Σταϊκούρας.

«Μετά από συντονισμένη προσπάθεια με την ΕΡΓΟΣΕ καταφέραμε, σε συνέχεια πρωτοβουλιών της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, να εξασφαλισθεί χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής του Μηχανισμού για τη Σύνδεση της Ευρώπης CEF 2021 – 2027, για το έργο της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Ν. Καρβάλη – Τοξότες. Ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη του εμπορευματικού λιμένα της Καβάλας, ο οποίος θα συνδεθεί με το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας» δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας με αφορμή τη δημοσίευση του διαγωνισμού.

«Σημειώνεται πως το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας αποτελεί βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη των εναλλακτικών ευρωπαϊκών διαδρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων, μέσα από τη σύνδεση του σιδηροδρόμου με την υπόλοιπη Ευρώπη (Διάδρομος ΒΒΑ – Baltic, Black, Aegean Seas και πρωτοβουλία 3Seas – Baltic, Black, Adriatic, με την επέκταση προς το Αιγαίο). Πρωτοβουλία, την οποία υποστηρίζει με συνέπεια η ελληνική Κυβέρνηση» πρόσθεσε.

«Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα εντάχθηκαν άλλα τέσσερα, νέα, μεγάλα σιδηροδρομικά έργα στο πρόγραμμα CEF II, ενώ έχει ξεκινήσει και το έργο του Προαστιακού Δυτικής Αττικής, με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η εξασφάλιση κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, ύψους σχεδόν 800 εκατ. ευρώ, σε μεγάλα σιδηροδρομικά έργα καταδεικνύει ότι η εντατική προσπάθεια που καταβάλλεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την ανάταξη, τον εκσυγχρονισμό, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου του ελληνικού σιδηρόδρομου αναγνωρίζεται εμπράκτως και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση» κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Δάνειο 390 εκατ. ευρώ από ΕΤΕπ για κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων

Υπ. Ανάπτυξης: Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα για το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς Thess INTEC

Πανώλη αιγοπροβάτων: 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Τρίκαλα και Λάρισα

gazzetta
gazzetta reader insider insider