ΣΥΡΙΖΑ: Κατατέθηκε μομφή κατά Κασσελάκη - Ζήτημα ηγεσίας έθεσε ο Πολάκης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ: Κατατέθηκε μομφή κατά Κασσελάκη - Ζήτημα ηγεσίας έθεσε ο Πολάκης
Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε είχε αναφέρει νωρίτερα από το βήμα της ΚΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Υποψηφιότητα θέτει ο κ. Πολάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:54

Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη κατετάθηκε στην Κεντρική Επιτροπή λίγα λεπτά αφότου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από τους διαφωνούντες να καταθέσουν πρόταση μομφής όπως προβλέπει το καταστατικό του κόμματος. Στο βήμα ανέβηκε μετά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης ο οποίος έθεσε ζήτημα ηγεσίας και δήλωσε πως θα θέσει και ο ίδιος υποψηφιότητα.

Από την πλευρά του, ο Σωκράτης Φάμελος ανέφερε ότι υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας και σοβαρότητας στο κόμμα, ενώ ο πρώην επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος τόνισε ότι ο πρόεδρος είναι υπεύθυνος για το πολιτικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε

Πριν από αυτές τις εξελίξεις στο βήμα της ΚΕ είχε βρεθεί ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος ανέφερε ότι η σημερινή Κεντρική Επιτροπή διεξάγεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και εξήγησε: «καλούμαστε είτε να γράψουμε τον οδικό χάρτη για το μέλλον για να απαλλάξουμε την χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ή να συνεχίσουμε μία στείρα εσωκομματική αντιπαράθεση που δεν αφορά την κοινωνία και πληγώνει την βάση του κόμματος».

Ακολούθως είπε ότι «Δεν πρέπει να γίνουμε ο χρήσιμος ηλίθιος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όσο εμείς ασχολούμαστε με τα εσωκομματικά καταστρέφεται η χώρα». Ακολούθως άσκησε κριτική στην κυβέρνηση μιλώντας χαρακτηριστικά για "Δυστοπία Μητσοτάκη". Είπε ο Στέφανος Κασσελάκης: «Στις πυρκαγιές της Αττικής είδαμε ένα κράτος σε διάλυση και μία αυτοχειροκτοτούμενη κυβέρνηση να τα ρίχνει τη ατομική ευθύνη. Μέσα στο καλοκαίρι η Τουρκία προχώρησε σε έμπρακτη αμφισβήτηση των νομίμων κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στην Κάσο. Ο πρωθυπουργός κυκλοφορεί πια μόνο με συνοδεία ΜΑΤ. Η Ελλάδα μαστίζεται από πολλαπλή κρίση, οικονομική, θεσμική, κοινωνική».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ: «Ενώ εμείς η αξιωματική αντιπολίτευση και πέρυσι και εφέτος έπρεπε να πούμε στη ΝΔ "φύγετε" κάποιοι φωνάζουν στον πρόεδρο τους "φύγετε". Ζούμε αυτό που έχει πει ο Αντόνιο Γκράμσι «το παλιό έχει πεθάνει και το νέο ακόμη δεν έχει γεννηθεί. Η φύση του νέου είναι να γεννιέται. Η μάχη του παλιού με το καινούργιο είναι αναπόφευκτη». Συνεχίζοντας για τα εσωκομματικά είπε: «Αν εξαιρέσουμε την "Ομπρέλα" που έκανε ζημιά στο κόμμα, ήθελα όλοι και όλες να πάμε μαζί, έδωσα αξιώματα και θέσεις σε όλες τις πλευρές».

Ο κ. Κασσελάκης είπε ακόμη ότι προσπαθεί να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε μία "αδυσώπητη κομματική γραφειοκρατία" και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα αλλάξει ή θα βουλιάξει. Κατηγόρησε την εσωκομματική αντιπολίτευση ότι «δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε και τον κατηγορούν ότι θέλει να φτιάξει ΙΧ κόμμα». Κατά την έναρξη της διαδικασίας που άρχισε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση εργαζόμενοι της "Αυγής" και του "Στο Κόκκινο" περίμεναν τον Στέφανο Κασσελάκη και μετά μπήκαν συνθήματα φωνάζοντας συνθήματα.

100 μέλη της ΚΕ του ζητάνε εσωκομματικές εκλογές

«Ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, οφείλει επιτέλους να αναλάβει την ευθύνη και να προκηρύξει εκλογές Προέδρου. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», αναφέρουν 100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που πρόσκεινται στους «87», σε κείμενο που κατέθεσαν πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης.

Προσθέτουν πως: «Είναι ιστορικό μας καθήκον να ανακοπεί αυτή η καθοδική πορεία. Το οφείλουμε απέναντι στον ελληνικό λαό και στον αριστερό και προοδευτικό κόσμο της χώρας, τον κόσμο από την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά, το σοσιαλιστικό χώρο, την οικολογία, το προοδευτικό κέντρο. Το οφείλουμε στην ιστορία μας και στους αγώνες που δώσαμε για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από ένα μικρό κόμμα, κυβέρνηση του τόπου και αξιωματική αντιπολίτευση. Να μην αφήσουμε να γκρεμιστεί σε λίγους μήνες ό,τι χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια με κόπο».

Με πληροφορίες από ertnews.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: O ΣΥΡΙΖΑ ή θα αλλάξει ή θα βουλιάξει

gazzetta
gazzetta reader insider insider