Χάρις: Η απόφαση Μπάιντεν να αποσυρθεί ήταν από τις πιο γενναίες αποφάσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χάρις: Η απόφαση Μπάιντεν να αποσυρθεί ήταν από τις πιο γενναίες αποφάσεις
Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, Κάμαλα Χάρις, τόνισε χθες Πέμπτη πως είναι απαραίτητη η αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, Κάμαλα Χάρις, τόνισε χθες Πέμπτη πως είναι απαραίτητη η αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή – εν μέσω ανησυχίας για περιφερειακή ανάφλεξη την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του σε Λίβανο και Γάζα, ενώ απειλεί το Ιράν με αντίποινα για την πυραυλική επίθεση που δέχθηκε την 1η Οκτωβρίου.

Η Κάμαλα Χάρις δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του εναντίον της παλαιστινιακής Χαμάς και της λιβανέζικης Χεζμπολάχ. «Πρέπει να καταλήξουμε σε κατάπαυση του πυρός, τόσο σε ό,τι αφορά αυτά που συμβαίνουν στον Λίβανο όσο και, φυσικά, στη Γάζα», είπε σε δημοσιογράφους στο Λας Βέγκας. «Εργαζόμαστε ακατάπαυστα για αυτόν τον σκοπό, αλλά είναι απαραίτητο να σταματήσουν αυτοί οι πόλεμοι και πρέπει οπωσδήποτε να αποκλιμακώσουμε όσα συμβαίνουν στην περιοχή», συμπλήρωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

«Η απόφαση Μπάιντεν να αποσυρθεί ήταν από τις πιο γενναίες αποφάσεις»

Η Κάμαλα Χάρις δήλωσε χθες ότι η απόφαση του Τζο Μπάιντεν ν’ αποσυρθεί από τον προεκλογικό αγώνα για τις προεδρικές εκλογές του επόμενου μήνα ήταν «μία από τις πιο γενναίες αποφάσεις» που έχει λάβει ένας πρόεδρος.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν έλαβε μία απόφαση για την οποία νομίζω ότι η ιστορία θα δείξει ότι ήταν μία από τις πιο γενναίες αποφάσεις που θα μπορούσε να λάβει ένας πρόεδρος, με την οποία, αποφάσισε να βάλει τη χώρα πάνω από το προσωπικό του συμφέρον», δήλωσε η Χάρις στη διάρκεια μιας προεκλογικής εκδήλωσης στο Λας Βέγκας, που χρηματοδότησε το ισπανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Univision.

Οι δηλώσεις της μεταγλωττίστηκαν στα ισπανικά από το αναφερόμενο τηλεοπτικό δίκτυο. «Πιστεύω ότι τώρα διακυβεύονται πολλά και ειδικότερα, όπως θα πουν μερικοί, οι ιστορικοί τα έχουν χαρακτηρίσει πρωτόγνωρα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Διασώθηκαν εγκλωβισμένοι σε παλιό χρυσωρυχείο του Κολοράντο

Τουλάχιστον 11 νεκροί στη Φλόριντα από το πέρασμα του κυκλώνα Μίλτον

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider