ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη» η απόφαση για τον Κασσελάκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη» η απόφαση για τον Κασσελάκη
«Άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη» χαρακτηρίζει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε σημερινή ανακοίνωσή του.

«Άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη» χαρακτηρίζει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε σημερινή ανακοίνωσή του.

«Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου 12/10/2024, ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία. Το όργανο συνεδρίασε με διαπιστωμένη απαρτία, παρά τις αντικαταστατικές και απαράδεκτες ενέργειες, οι οποίες αποδείχτηκαν ανεπιτυχείς. Η απόφασή του αφορά τον κύριο Κασσελάκη και είναι άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εν λόγω ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο, κατατέθηκε αίτημα για τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς και αποκλεισμού του από τις εσωκομματικές εκλογές, με το δεύτερο να γίνεται δεκτό. Η εισήγηση να μην είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Επιτροπή, καθώς έλαβε 138 ψήφους υπέρ σε σύνολο 151 μελών της ΚΕ. Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής θα πάει στο Συνέδριο του κόμματος, όπου θα ληφθεί η τελεσίδικη απόφαση.

«Η μειοψηφία των μελών ενός οργάνου απαγόρευσε στον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιος» ανέφερε σε σημερινό tweet του ο Στέφανος Κασσελάκης, κάνοντας λόγο για ένα «πρωτοφανές γεγονός στην ιστορία του τόπου» αλλά και «ένα σοκαριστικό γεγονός στην ιστορία της Αριστεράς».

«Η φωνή μας είναι το Συνέδριο. Ξέρετε πια ότι μια χούφτα άνθρωποι είναι ικανοί για όλα. Αν δουν ότι δεν καταφέρνουν να κερδίσουν το συνέδριο, θα το αναβάλουν και πάλι» υπογράμμισε.

Γραφείο Κασσελάκη: «Σταλινικές ανακοινώσεις που εκθέτουν το κόμμα»

Για «σταλινικές ανακοινώσεις που εκθέτουν το κόμμα» κάνει λόγο το γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Μετά τη σημερινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη που ξεκαθαρίζει ότι "είναι εδώ" και ότι θα διεκδικήσει από το Συνέδριο την ακύρωση των αβάσιμων αποφάσεων της ΚΕ, κάποιοι -υπό το κράτος πανικού- έσπευσαν να αλλοιώσουν ακόμη κι αυτήν την απόφαση του Σαββάτου που οι ίδιοι έλαβαν», υπογραμμίζει η πλευρά Κασσελάκη και προσθέτει:

«Με σημερινή του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για δήθεν "αμετάκλητη" απόφαση όσον αφορά τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη. Να υπενθυμίσουμε πως το άρθρο 20 του Καταστατικού είναι σαφές και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Το Συνέδριο έχει κάθε αρμοδιότητα, ως ανώτατο όργανο, να απορρίψει ή να επικυρώσει όλες τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 1 και 2 του Καταστατικού», τονίζει το γραφείο του κ. Κασσελάκη και καταλήγει:

«Ας ευχηθούμε οι σταλινικές ανακοινώσεις που εκθέτουν το κόμμα απέναντι στα μέλη του να μη γίνουν η φαιδρή κανονικότητα που κάποιοι επιζητούν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στροφή 360 μοιρών στο ΠΑΣΟΚ - Η κριτική του Νίκου Χριστοδουλάκη - Κενό Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider