Εγκαίνια και συμφωνίες στο δρόμο προς τη ΔΕΘ

Αιμίλιος Περδικάρης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εγκαίνια και συμφωνίες στο δρόμο προς τη ΔΕΘ

Στην τελική ευθεία για το μεγάλο ραντεβού της ΔΕΘ εισέρχεται από σήμερα η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα εγκαινιάσει στα Ιωάννινα τα νέα τμήματα της Ιονίας Οδού και αύριο θα υπογράψει στην Καβάλα μαζί με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Μπόικο Μπορίσοφ τη συμφωνία για τη σιδηροδρομική σύνδεση των δύο χωρών.

Όλα αυτά, περιμένοντας τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος φτάνει στην Αθήνα την Πέμπτη με την οικονομία και τις επενδύσεις να αποτελούν το βασικό θέμα στην ατζέντα των συνομιλιών με τον Αλέξη Τσίπρα. Κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Apivita, ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι «επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα παραγωγικό μοντέλο συμβατό με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, που θα πολλαπλασιάζει την προστιθέμενη αξία, θα επικεντρώνει στη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος, μέσα από την έρευνα και την καινοτομία».

Τον Γάλλο πρόεδρο θα συνοδεύει ομάδα επιχειρηματιών, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας, του τουρισμού, των αμυντικών εξοπλισμών και των συγκοινωνιών, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδεικνύουν για το νερό και συγκεκριμένα για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το σχέδιο εξόδου από την κρίση, δήλωσε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δίνοντας ένα στίγμα των όσων πρόκειται να ανακοινώσει ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «στρατηγικό σχέδιο για μια ανάπτυξη και για μια νέα Ελλάδα που πρέπει να οικοδομηθεί μετά τη μνημονιακή εποχή». Αντίστοιχα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, έκανε λόγο για φοροελαφρύνσεις «προϊόντος του χρόνου», εφόσον το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές εξελίξεις. Με λέξεις κλειδιά - όπως ανέφερε το insider.gr - στην επικείμενη ομιλία του πρωθυπουργού τη «δίκαιη ανάπτυξη» και την «παραγωγική ανασυγκρότηση», ο μεγάλος στόχος της κυβέρνησης παραμένει η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία το καλοκαίρι του 2018, με την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος.

Άμεσος στόχος της κυβέρνησης, εξάλλου, παραμένει η έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά τη ΔΕΘ, με την έλευση των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider