INSIDE OUT

Ούτε οι εκλογές τραβούν το ενδιαφέρον από την κηδεία του τελευταίου Βασιλιά των Ελλήνων στο Τατόι - Πλερέζες ο ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή ατζέντας

16-01-2023 | 07:01
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ούτε οι εκλογές τραβούν το ενδιαφέρον από την κηδεία του τελευταίου Βασιλιά των Ελλήνων στο Τατόι - Πλερέζες ο ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή ατζέντας

Κανονικά αυτό θα έπρεπε να ήταν το θέμα της ημέρας: «Μπορεί να είναι τον Μάιο. Θα επαναλάβω αυτό το οποίο έχω πει: Από τον Απρίλιο και µετά οι εκλογές µμπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή. Εγώ είμαι συνεπής στη δέσμευσή µου και εξάντλησα την τετραετία. Κανείς δεν πίστεψε αυτό το πράγµα». Όμως ούτε οι χρησμοί του Κυριάκου όπως τους έδωσε στην συνέντευξή του στον Δ. Δανίκα (Πρώτο Θέμα), για τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής των εκλογών μπορούν να ανατρέψουν την αβάσταχτη γοητεία των Royals.

Από τους αστικούς λαχανοντολμάδες του Βασίλη με το αέρινο αυγολέμονο, μέχρι τα πεντανόστιμα brutal παϊδάκια του Πιπινιού στην Σταμάτα, ένα είναι το θέμα: η κηδεία του τελευταίου Βασιλιά των Ελλήνων. Τόσο στον Βασίλη, όσο και στην Σταμάτα πάντως, η πλειοψηφία είναι «δεν του φέρθηκαν καλά» στο τέλος του.

Στο κέντρο

Εξηγήσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να μην αποδοθούν τιμές Αρχηγού Κράτους στον Κωνσταντίνο, έδωσε ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού και υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος. «Είναι μια απόφαση τοποθετημένη στο κέντρο των πραγμάτων διότι θέλουμε να εκφράζουμε τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων μέσα από τις πολιτικές που ασκούμε και τις αποφάσεις που λαμβάνουμε. Δεν είμαστε μια κυβέρνηση που απευθύνεται μόνο σε ένα μέρος της κοινωνίας. Υπάρχουν άλλες πολιτικές δυνάμεις που το κάνουν αυτό.»

Ήρθαν

Εν τω μεταξύ οι ανυποψίαστοι γαλαζοαίματοι έφτασαν ήδη στην Αθήνα. Μέλη βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη, 187 ακριβώς οι οποίοι θα μπουν στη Μητρόπολη, αυστηρά με πρόσκληση. Μετά τη ΝΟΤΑΜ που εξεδόθη για απαγόρευση πτήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Τατοΐου η οποία αφορά και τα drone αναγκάστηκα να τροποποιήσω τα σχέδιά μου για θεαματική κάθετη προσγείωση με τον Γρύπα στο πλάτωμα που έφτιαξε με κόπο η Λίνα Μενδώνη.

Έχω λάβει θέση σε δέντρο με θέα και αναμένω.

Ποιοι θα πάνε

Ενδιαφέρει πολύ ποιοι Έλληνες θα τιμήσουν τον τελευταίο Βασιλιά με την παρουσία τους τόσο στην Μητρόπολη, όσο και στο Τατόι. Ο πρ. Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, και ο υπ. Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στη Μητρόπολη, η βαφτισιμιά του και ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και στο Τατόι. Οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο Δ. Βαρτζόπουλος της Β’ Θεσσαλονίκης, και ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Γιατί θα πάει

Ο τελευταίος, βουλευτής ΝΔ βορείου τομέα, διπλωμάτης και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, προέβη σε αναλυτική ανάρτηση εξηγώντας γιατί θα παραστεί στην κηδεία. Σταχυολογώ: «Η Ελληνική Δημοκρατία, η 3η Ελληνική Δημοκρατία είναι στέρεη, ισχυρή και ακλόνητη. Δεν απειλείται ούτε από την εξόδιο ακολουθία του τέως Βασιλιά όπως γίνεται ούτε θα απειλείτο εάν γινόταν με τιμές Αρχηγού Κράτους». «Αυτό που βάζει σε διακινδύνευση τη Δημοκρατία είναι ο διχασμός του Έθνους. Και είμαι βέβαιος ότι το τελευταίο που θα ήθελε ο εκλιπών τέως Βασιλεύς θα ήταν να γίνει ο θάνατός του πεδίο διχαστικής αντιπαράθεσης του Έθνους». «Ας αναλογιστούμε και μόνο την εικόνα διχασμού που θα πήγαινε παντού στον κόσμο, δείχνοντας ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού να αποτίει φόρο τιμής και ένα άλλο να διαδηλώνει και να κατηγορεί χωρίς μέτρο τους «άλλους»… «Δεν είμαι θιασώτης της μοναρχίας που είναι άλλωστε ένα ερμητικά κλειστό κεφάλαιο της ιστορίας μας.

Σε ανθρώπινο όμως επίπεδο, η τιμή προς τους νεκρούς είναι για εμάς τους Έλληνες αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού, των αξιών και παραδόσεών μας.

Από αυτή την αμιγώς ανθρώπινη πλευρά προτίθεμαι να παραστώ στη Μητρόπολη».

Ο Δανός

Στον αντίποδα των γαλάζιων, οι αριστεροί δεν έχουν κανένα δίλλημα. Κι όχι μόνο. Από την ώρα του θανάτου πυροβολούν αδιακρίτως. «Όλοι μας συλλυπούμαστε την οικογένεια και τους οικείους του, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν Δανό υπήκοο, η οικογένεια του οποίου επιθυμεί να ταφεί στην Ελλάδα, κάτι το φυσιολογικό και εκεί τελειώνει το θέμα. Επιπλέον συζητάμε για ένα θέμα που την επόμενη Τετάρτη ως απώτατο όριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχει τελειώσει» εκφράζει (ΣΚΑΪ) την ελπίδα του ο βουλευτής δυτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Τα σημαντικά

Φυσικά αυτό που εννοεί, είναι πως ο τελευταίος βασιλιάς των Ελλήνων με τον θάνατό του έστρεψε την ατζέντα και το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης πολύ μακριά από τον σχεδιασμό στο καλεντάρι της αξιωματικής αντιπολίτευσης (παρακολουθήσεις, επιθέσεις στον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων Φλώρο, υπογραφές 16 συνταγματολόγων κλπ. κλπ.) κι έτσι ένα ολόκληρο υλικό πάει άκλαυτο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:45

ΕΣΗΕΑ κατά Έλενας Ακρίτα: Προσβλητική η ανάρτησή σας

23:30

ΟΗΕ: Η ανθρωπότητα θύμα μιας «επιδημίας ακραίας ζέστης»

23:28

Eθνική Τράπεζα: Στις 2 Αυγούστου η καταβολή του μερίσματος

23:16

Wall Street: Τρίτη ημέρα απωλειών για τον Nasdaq - «Βουτιά» 18% για την Ford

23:00

Στυλιανίδης: Μηδενική ανοχή σε θέματα ασφαλείας των εργαζομένων στη ναυτιλία

22:54

Κλήρωση Τζόκερ: Τα αποτελέσματα και οι αριθμοί που κερδίζουν

22:21

Πετρέλαιο: Ενισχύθηκε μετά τα αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ

22:02

Στον Λευκό Οίκο ο Μπενιαμίν Νετανιάχου

21:52

Μοτοδυναμική: Αύξηση 12% στον κύκλο εργασιών το α' εξάμηνο, πτώση κερδών

21:45

Χρυσός: Σε χαμηλό άνω των 2 εβδομάδων λόγω profit taking

21:27

Μίνι παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

21:24

Attica Bank-Παγκρήτια: Με ψήφους από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πέρασε από τη Βουλή η συγχώνευση

21:12

Πόσο στοιχίζουν τα «μπάνια του λαού» στη Γερμανία;

20:44

Πυροσβεστική: 24 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα - Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Τζιά

20:29

Καταδίκασαν το περιστατικό Πολάκη όλα τα κόμματα: «Ντροπιαστικό και απαράδεκτο»

20:07

Κασσελάκης: Ιστορική παραποίηση τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

20:04

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε περιοχές των περιφερειών Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

19:58

Πολάκης: Ήμουν, είμαι και παραμένω ΣΥΡΙΖΑ - Θα το ξαναέκανα

19:54

Τουρκία: Συνεδρίασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας - Αναφορές σε Κύπρο, Αιγαίο και Μεσόγειο

19:52

Meta: Αντιμέτωπη με πρόστιμο «μαμούθ» 13,4 δισ. από την Ε.Ε. για το Marketplace

19:46

Γαλλία: Ανοίγει η αυλαία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Προσπαθεί να κλείσει την πόρτα στα μνημόνια

19:38

Πιερρακάκης για ανακοίνωση βάσεων εισαγωγής: Το μέλλον τώρα ξεκινά να ανοίγεται μπροστά σας

19:34

Ε. Μυτιληναίος: «Yπεραντίδραση» ο φόρος στο φυσικό αέριο

19:20

Τραμπ: Καταδικάζει τη «βάναυση» στάση των Δημοκρατικών απέναντι στον Μπάιντεν

19:20

Unilever: Δεν έχει ακόμα καθοριστεί η νέα οργανωτική δομή για τη χώρα μας

19:10

Το tech sell-off εξαπλώθηκε και στις ευρωαγορές - Άνοδος 6% της Unilever

18:52

Παρίσι 2024: Οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων - Μέσα και ο Αντετοκούμπο

18:42

Δικαιοσύνη στην Ελλάδα: Σχεδόν τριπλάσιος ο χρόνος επίλυσης αστικών υποθέσεων σε σχέση με την ΕΕ

18:41

Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης - Πώς αντέδρασε

18:31

Η ΕΥΔΑΠ ξεκινά μεγάλο έργο εκσυγχρονισμού του αποχετευτικού δικτύου