INSIDE OUT

Η πρώτη κορδέλα του Μπλίνκεν, Το τραγούδι του Καραμανλή, Η απάντηση Μπέου στον Βαρουφάκη

22-02-2023 | 06:59
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η πρώτη κορδέλα του Μπλίνκεν, Το τραγούδι του Καραμανλή, Η απάντηση Μπέου στον Βαρουφάκη

Ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στην Αθήνα ήταν χθες ο Άντονι Μπλίνκεν. Ο ίδιος ξέρει ακριβώς γιατί. Οι υπόλοιποι τον είδαμε να είναι σαφώς ικανοποιημένος από μια γεμάτη μέρα που ξεκίνησε με Νίκο Δένδια, συνέχισε με Αλέξη Τσίπρα και κατέληξε με συνέντευξη στο Mega και μπόνους tweet. «Αναχωρώ από την Αθήνα έπειτα από μια παραγωγική ημέρα συναντήσεων, την κοπή της κορδέλας για το νέο κατασκευαστικό έργο της πρεσβείας και έναν ακόμη επιτυχημένο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Ο κ. Μπλίνκεν ενθουσιάστηκε από το κόψιμο της κορδέλας στα εγκαίνια επέκτασης της πρεσβείας. Όπως αποκάλυψε, δεν έχει κόψει ποτέ στη ζωή του κορδέλα. Μια-δυο μέρες να έμενε ακόμα και σίγουρα θα έπαιρνε κι άλλες πρωτόγνωρες χαρές.

Τι του είπε

Η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε μια κάποια έκπληξη. Έγινε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και ο Πρόεδρος του Συριζα είχε δίπλα το Κατρούγκαλο και Καλπαδάκη. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου ο Πρόεδρος τόνισε τη σημασία που έχει η ανάπτυξη της πολυεπίπεδης ελληνοαμερικανικής στρατηγικής συνεργασίας σε αμοιβαία επωφελή βάση, με τρόπο που θα ενισχύει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας, αλλά και ενεργειακό και οικονομικό πυλώνα στην νέα αρχιτεκτονική της περιοχής.

Εικάζω βάσιμα πως δεν του τα ‘ψαλλε, ούτε για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ούτε για την χρονική επέκταση της συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τις βάσεις. Αυτά είναι για την εγχώρια πολιτική σκηνή άλλωστε.

Βαριά αποχώρηση

Λίγο αργότερα, κι ενώ ο Μπλίνκεν ζούσε τη μαγεία του να κόβεις κορδέλα εγκαινίων, ο Πρόεδρος της νεοδημοκρατικής καρδιάς, ανακοίνωνε την αποχώρησή του από την μάχη των επερχόμενων εκλογών, μετά από 14 χρόνια στην θέση του απλού στρατιώτη του κόμματος. Η είδηση προκάλεσε αναμνήσεις στους παλιούς, αφορμή για σχόλια από πολιτικούς αντιπάλους, και ερωτηματικά για το τι μέλλει γενέσθαι. Είναι η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, μια θέση που ενδιαφέρει τον Κώστα Καραμανλή; Ουδείς γνωρίζει. Οι συσχετισμοί στις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις που θα προηγηθούν να διαμορφώνουν ένα κλίμα. Οι τοποθετήσεις του ίδιου, επίσης. Επόμενος σταθμός, η ομιλία που υποσχέθηκε να κάνει στην Θεσσαλονίκη, στην οποία η ΝΔ περνάει ζόρικα υπό την πίεση του Βελόπουλου.

Δε λες κουβέντα

Χαμόγελα προκάλεσε πάντως το άκουσμα του τραγουδιού της Σωτηρίας Μπέλλου που επέλεξαν Χιώτης και Νότης στον Σκάϊ 100,3. Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, εκ των στενότερων συνεργατών του Κ. Καραμανλή και υπουργός Επικρατείας, το βρήκε πολύ ωραίο, επιβεβαίωσε ότι στον Πρόεδρο αρέσει η Μπέλλου, ενώ γέλασε αινιγματικά με τον στίχο «κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα».

Το παλιό και το νέο

Μπερδεύονται γλυκά στα ψηφοδέλτια του Συριζα και η μάχη μεταξύ τους είναι σφοδρή. Η αποχώρηση Καραμανλή από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ δείχνει τον δρόμο και σε άλλους, αρκετά παλαιότερους από αυτόν, και υπενθυμίζει κούφιες υποσχέσεις του στυλ «εγώ θα φύγω όταν φύγει ο Καραμανλής».

Το φαινόμενο των πολιτικών δεινοσαύρων διαπερνά οριζόντια το πολιτικό σύστημα. «Γιατί να κατέβω να δώσω τη μάχη, να χρεοκοπήσω, για να ξαναβγεί ο Σκανδαλίδης;» ήταν μια εύλογη απορία στελέχους στον χώρο του Πασοκ-Κιναλ. Ενώ οι «παππούδες» της αριστεράς (Δραγασάκης, Βούτσης, Δρίτσας) δηλώνουν δυναμικό παρών στη μάχη του σταυρού.

Μένει μέχρι να φύγει

Το ίδιο και ο Αλέκος ο Φλαμπουράρης. Ο έμπειρος πολιτικός είναι ίσως το μοναδικό στέλεχος του Συριζα που απολαμβάνει κάθε μέρα τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς είναι στο Επικρατείας. Και σφυράει αδιάφορα στην πολιτική συμφωνία του 2019, να αφήσει την έδρα μετά από ένα χρόνο, ώστε να καθίσει στην καρέκλα της Βουλής η Κατερίνα Ανδρικοπούλου-Σακοράφα των Οικολόγων Πράσινων. Είναι η συμπρόεδρος που έλαβε σχετικά πρόσφατα την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά- κάνοντας τους περισσότερους στο κόμμα της να αναρωτιούνται πότε έλαβαν τέτοια απόφαση και δεν το θυμούνται. Η συμπρόεδρος γενικά απασχολεί πολύ τους ΟΠ και προβλέπεται καυτή συνέχεια.

Πολιτικός κλόουν

Καθώς είπα Σακοράφα, θυμήθηκα πάλι τον σεισμό που προκάλεσε στο Μερα25, η βράβευση του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, από την βουλευτή του και Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία. Κάποιοι θυμήθηκαν ότι η Σοφία είχε δει και το καλοκαίρι τον Δήμαρχο.

Η οργισμένη ανακοίνωση του Μερα25, κατά του Μπέου, δεν έμεινε αναπάντητη. Η απάντηση ακολουθεί αδιαμεσολάβητη για όποιον ενδιαφέρεται.

«ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση στον πολιτικό κλόουν Γιάνη…

Προβληματιστήκαμε, ομολογουμένως, έντονα για το αν πρέπει να δοθεί μια απάντηση στους γελοίους ισχυρισμούς και χαρακτηρισμούς που ένας πολιτικός κλόουν σαν τον Γιάνη Βαρουφάκη τολμά να εκτοξεύει κατά του Δημάρχου μας. Αχιλλέα Μπέου. Κι απαντούμε κρίνοντας ότι έχουμε υποχρέωση να μην επιτρέπουμε σε τέτοιους διχαστικούς και τοξικούς τύπους να διχάζουν και να δηλητηριάζουν την κοινωνία και την Δημοκρατία.

Άλλωστε αποτελεί τίτλο τιμής και μέγιστο έπαινο για τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, η αγοραία και χυδαία «επίθεση» του ηγέτη (!!!) του «Μέρα 25», Γιάνη Βαρουφάκη, που στο άκουσμα του ονόματός του και μόνο ένας ολόκληρος λαός, μια ολάκερη πατρίδα δοξάζουν πρωί, μεσημέρι και βράδυ τον Θεό που απέτρεψε την τελευταία στιγμή, εκεί στο όχι μακρινό 2015, την ολοκληρωτική καταστροφή που οδηγούσε με τις μνημειώδεις «μπαρουφάκειες» εμπνεύσεις του!

Το κατάλοιπο αυτό του σταλινισμού, που αμείβεται πλουσιοπάροχα από τα κέντρα του καπιταλισμού για να αναπτύσσει θεωρίες που δήθεν τον καταπολεμούν, επιτίθεται στον Δήμαρχο που τιμήθηκε με το 60% περίπου των Βολιωτών, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι ακόμη και εκείνοι που καλοπροαίρετα ξεγελάστηκαν στις προηγούμενες εκλογές και τον έστειλαν οριακά στη Βουλή τον εγκαταλείπουν και θα υποχρεωθεί να καταφύγει στα προικώα ακίνητα, βιομηχανικής προέλευσης, για… επαναστατικό στοχασμό και περισυλλογή. Μόνη του ελπίδα να συσπειρώσει μερικούς περιθωριακούς και παρακμιακους μήπως και διασώσει κάτι…

Ο αλήστου μνήμης δημιουργός των capital controls, ο υπαίτιος της οδύνης χιλιάδων συμπολιτών μας, με τις αξέχαστες σπαρακτικές σκηνές μπροστά στα ΑΤΜ, έχει το απύθμενο θράσος να μιλά για φασισμό, όταν προδήλως εκβιάζει πολιτικά και εξαναγκάζει μια μορφή, όπως η Σοφία Σακοράφα να αναρτά ένα κατάπτυστο κείμενο που ο ίδιος εξέδωσε και ενώ προηγουμένως η ίδια, σε προσωπική της ανάρτηση, του παραδίδει μαθήματα λογικής, συμπεριφοράς και Δημοκρατίας, υποδεικνύοντάς του πως λειτουργούν οι πολίτες στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

Σε κάθε περίπτωση το θλιβερό φαινόμενο «Βαρουφάκης», μια πραγματική ντροπή για την ελληνική Δημοκρατία, ένας συνεχής κίνδυνος για την πατρίδα και τον λαό μας, με την ασυνάρτητη και ανερμάτιστη πολιτική του πρακτική, , είναι ευτυχώς σε αποδρομή και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε. Με περιφρόνηση και αηδία…

Κλείνοντας σημειώνουμε ότι ο Δήμαρχος κ. Αχιλ. Μπέος κρίνεται καθημερινά από τους πολίτες του Βόλου. Ο κλόουν της πολιτικής Βαρουφάκης και οι χυδαιότητες του θα κριθούν πολύ σύντομα από τον ελληνικό λαό. Ας περιμένουμε λίγο να δούμε την απάντηση…».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:56

Όμιλος Fourlis: Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση στην Trade Logistics στο Σχηματάρι

17:46

Υπεγράφη η μελέτη για τη διαχείριση των υδάτων της Κρήτης ανάμεσα στο ΥΠΑΑΤ, την Ολλανδική HVA και την ΤΕΡΝΑ

17:44

Alpha Finance: Ανοδική τροχιά για το ΧΑ το β’ εξάμηνο - Στόχος η κατάκτηση της επόμενης κορυφής

17:43

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για τα πανεπιστήμια

17:42

ΗΠΑ: Ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοινώνει σύντομα τη στήριξή του στην Κάμαλα Χάρις

17:37

Φιντάν για Κυπριακό: Η Τουρκία έχει χιλιάδες στρατιώτες στα κατεχόμενα

17:33

ΓΣΕΒΕΕ: Δυνατότητες αξιοποίησης τεχνητής νοημοσύνης από μικρομεσαίες επιχειρήσεις

17:31

Comeback του ΧΑ παρά τις διεθνείς πιέσεις

17:27

ΑΒΑΞ: Εξέδωσε επταετές ομολογιακό 300 εκατ. ευρώ

17:25

Φωτιά τώρα στην Κέα - Εστάλη 112 στους κατοίκους

17:24

Επίταξη γιατρών: Απόσυρση του «επίμαχου» άρθρου ζητά και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

17:20

Τραμπ: Ξεπερνούν τα 4 εκατ. δολάρια οι δωρεές σε κρυπτονομίσματα

17:16

Προϋπολογισμός: Πάνω κατά 400 εκατ. στο 6μηνο τα έσοδα από ΦΠΑ και ΕΦΚ

17:11

Οι 52 Δήμοι που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Smart Cities

17:06

ΣΔΙΤ: Οι 8 διαγωνισμοί που αναμένουν υποβολή προσφορών – Η πορεία των έργων

17:02

ΕΟΔΥ: 788 εισαγωγές με covid-19 την τελευταία εβδομάδα

16:55

ΕΕ: Προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα για την ανακύκλωση αποβλήτων

16:48

Δίκη για το Μάτι: Ξεκίνησαν στο Εφετείο οι καταθέσεις - Τι είπαν οι δύο πρώτοι μάρτυρες

16:46

Wall Street: Παραμένει ζαλισμένη από το χθεσινό sell-off - «Βουτιά» 17% της Ford

16:44

ΞΕΕ: Πάνω από 75% πληρότητα πέτυχαν τα ξενοδοχεία της Αθήνας το α' εξάμηνο

16:37

Στις 17:30 αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

16:32

Χατζηδάκης για Attica Bank: Υπάρχει άραγε υπουργός Οικονομικών που να απέρριπτε αυτή τη συμφωνία;

16:27

Σε έναν ψηφιακό κόσμο, η Worldline στην Ελλάδα προσφέρει την καλύτερη λύση για ηλεκτρονικές συναλλαγές

16:23

Η L-Stone Capital Ενισχύει την Καινοτομία με Επένδυση στη Zenus

16:23

Universal Music Group: Καθίζηση 30% της μετοχής μετά την απογοητευτική streaming ανάπτυξη

16:16

Τραμπ: Ζητά άμεσο τερματισμό του πολέμου Ισραήλ - Χαμάς και επιστροφή ομήρων

16:05

Ανακοινώθηκαν οι τελικές αποζημιώσεις των αγροτών για τις πυρκαγιές του 2021

15:56

Επίσκεψη Καραγκούνη στην Κέρκυρα

15:53

Σκέρτσος για έκθεση της Κομισιόν: Η Ελλάδα δεν είναι αυταρχική μπανανία

15:40

Άνοδος - έκπληξη 2,8% του ΑΕΠ των ΗΠΑ το β' τρίμηνο