INSIDE OUT

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» προοδευτική συγκυβέρνηση με Βελόπουλο, Καραμανλική καυτή πατάτα στα χέρια του Κυριάκου

09-03-2023 | 07:23
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» προοδευτική συγκυβέρνηση με Βελόπουλο, Καραμανλική καυτή πατάτα στα χέρια του Κυριάκου

Παρακολουθούσα με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις γύρω από το φράγμα της Κελεφίνας στο apela.gr – ένα έργο που συζητείται από το 1953 παρακαλώ, και το σημειώνω αυτό γιατί σαφώς πολλά θα έχουν αλλάξει από τότε στη Λακωνία και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη των μελετητών-κατασκευαστών, και φυσικά και των πολιτικών της περιοχής. Φαίνεται πως το πολύτιμο φράγμα προϋπολογισμού 25,3 εκατ. ευρώ ενώ όλοι νόμιζαν ότι περνάει σε φάση δημοπράτησης, όπως κατήγγειλε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης των Συριζα-Ανελ Σταύρος Αραχωβίτης, κινδυνεύει να χαθεί. Σκέφτομαι πόσο κρίμα, για το έργο... Εβδομήντα χρόνια το συζητάνε κι ακόμα να γίνει. Όπως εξηγεί ο πρώην υπουργός, αυτή την φορά κινδυνεύει να χαθεί γιατί δεν γίνεται «ανάληψη νομικών δεσμεύσεων» μετά την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω γρι. Παρ’ ολ’ αυτά, έτσι φιλομαθής που είμαι συνέχισα να ακούω με προσοχή, μέχρι που εντελώς ξαφνικά ακούω τον βουλευτή του Συριζα να αναφέρεται στις μελλοντικές πολιτικές συμμαχίες του κόμματος. Ωπα.

«Αν ο κ. Βελόπουλος θεωρεί τον εαυτό του προοδευτική δύναμη και συμφωνήσουμε στα βασικά σημεία, στο στόχο μας, στη μετεκλογική συνεργασία, όλα τα συζητάμε».

Εκτός από μένα, για την τύχη του φράγματος της Κελεφίνας ενδιαφερόταν και ο 902.gr ο οποίος έβγαλε και την είδηση για το έως που, μπορεί να φτάσει το τόξο προοδευτικών δυνάμεων. Η αναμετάδοση και αποκάλυψη της άποψης του κ. Αραχωβίτη, έγινε στις 28 Φλεβάρη κι ενώ ακόμα δεν είχε συμβεί το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Είναι άραγε μια προσωπική άποψη του πρώην υπουργού του Συριζα που αγωνιά για την έδρα του στο νομό Λακωνίας, ή εκφράζει μια βαθύτερη άποψη στο κόμμα; Μεταφέρω το σχόλιο του 902.gr αυτολεξεί: «Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει ξανακάνει …Συγκυβέρνησε με τον Π. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας τρίτο μνημόνιο».

Τσιμπάει

Η άποψη που ξεφούρνισε ο Αραχωβίτης περί προοδευτικού Βελόπουλου και πιθανότητα προοδευτικής συνεργασίας μετεκλογικά, έχει ενδιαφέρον γιατί έρχεται σε μια στιγμή που ως απόρροια του τραγικού δυστυχήματος , έχουν φουντώσει οι φήμες για εκρηκτική άνοδο της «Ελληνικής Λύσης» και μάλιστα στην περιοχή του 9-10%. Δηλαδή ότι το κόμμα του Βελόπουλου εισπράττει αντισυστημική ψήφο διαμαρτυρίας ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα. Μένει να αποδειχθεί φυσικά.

Γαλάζιο τρίγωνο

Εάν ο Συριζα ξαναμπεί στον γαλάζιο πειρασμό, δεν το ξέρω. Οι original γαλάζιοι πάντως έχουν άλλη αναταραχή και μάλιστα από εκεί που δεν το περίμεναν. Ξαφνικά δημιουργήθηκε ένα παράξενο γαλάζιο τρίγωνο των Βερμούδων, με πρωταγωνιστές τους κ.κ. Κώστα Καραμανλή-Θοδωρή Ρουσόπουλο-Κώστα Καραμανλή, το οποίο ουδείς ξέρει τι μπορεί να εξαφανίσει.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην υπουργός Θοδωρής Ρουσόπουλος ερωτώμενος για τον τέως υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, υπενθύμισε την δική του στάση στην υπόθεση Βατοπαιδίου, «δείχνοντας» του τον δρόμο της απόσυρσης από την πολιτική σκηνή.

«Δεν θα σας πω τι πρέπει να κάνει. Θα σας πω ότι το 2008 όταν εγώ κατηγορήθηκα αδίκως για μια αθλιότητα, το οποίο με αθώωσε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή το 2010 αλλά και η Δικαιοσύνη. Εγώ είπα στον Καραμανλή ότι δεν θα κατέβω υποψήφιος. Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που κραυγάζεις και δεν σε ακούει κανένας και στιγμές που ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι. Όσα δίκαια και να έχει δεν πρόκειται να σου αναγνωριστεί κανένα δίκαιο. Ας υποθέσουμε ότι τα είχε κάνει τέλεια ο κ. Καραμανλής. Τα φώτα έχουν στραφεί πάνω σε ένα πρόσωπο και σε μια κυβέρνηση. Και όχι αδίκως στην κυβέρνηση ή σε κάποιο πρόσωπο με την έννοια ότι έχει την τελική ευθύνη. Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που σε οδηγούν σε μια λύση»

Πηγές

Ουδείς γνωρίζει το ακριβές παρασκήνιο μετά την τοποθέτηση αυτή. Πήρε οργισμένος ο τέως υπουργός τον ξάδερφό του του ρωτώντας εάν αυτή η τοποθέτηση έχει τις «ευλογίες» του; Ακραίο. Πήρε το Μαξίμου τον πρώην ΠΘ ζητώντας κάποια παρέμβαση; Αγνωστο. Αυτό που όμως κυκλοφόρησε ως «πηγή του πρώην πρωθυπουργού» χωρίς να διαψευστεί, ήταν μια και μόνο φράση: Οι δηλώσεις του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου, που αφορούν τον τέως υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, δεν ήταν σε γνώση του και εκφράζουν τον κ. Ρουσόπουλο προσωπικώς.

Αιχμηρή απάντηση

Το τρίγωνο των Βερμούδων έκλεισε, όταν ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε στην «πηγή» με αιχμηρό τρόπο. «Παρότι απολύτως παράδοξη και περίεργη η πληροφορία που θέλει το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να διευκρινίζει ότι οι πολιτικές μου θέσεις είναι προσωπικές, είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω το αυτονόητο: Οι απόψεις μου δεν τελούν υπό την έγκριση τρίτων. Ούτε θα μπορούσε να γίνει ποτέ αυτό». Καραμανλική καυτή πατάτα στα χέρια του Κυριάκου. Θα παραμείνει υποψήφιος με τη ΝΔ στις Σέρρες ο Κώστας Καραμανλής ή θα αποσυρθεί όπως έκανε ο Ρουσόπουλος;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:56

Επίσκεψη Καραγκούνη στην Κέρκυρα

15:53

Σκέρτσος για έκθεση της Κομισιόν: Η Ελλάδα δεν είναι αυταρχική μπανανία

15:40

Άνοδος - έκπληξη 2,8% του ΑΕΠ των ΗΠΑ το β' τρίμηνο

15:38

ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις για κατάταξη εκπαιδευτικών ΤΕ και ΔΕ

15:34

Βρετανία: Άνευ προηγουμένου κεφάλαια άντλησαν οι τράπεζες από εργαλείο της BoE

15:34

Αστικά Λύματα: Η Κομισιόν παρέπεμψε την Ελλάδα στο Ευρωδικαστήριο

15:19

Κρεμλίνο: Είμαστε σε συνομιλίες με την Ουκρανία ενόσω ο Ζελένσκι βρίσκεται στην εξουσία

15:18

ΠΟΥ: Οι Ευρωπαίοι παραμένουν οι μεγαλύτεροι καταναλωτές αλκοόλ παγκοσμίως

15:08

BoE: Οι αυξήσεις των επιτοκίων ώθησαν επιπλέον 320.000 ανθρώπους στη φτώχεια

14:58

Φιλιππίνες: Μεγάλη πετρελαιοκηλίδα από ανατροπή τάνκερ - Κουβαλούσε 1,5 εκατ. λίτρα καυσίμου

14:48

Συγχώνευση Attica - Παγκρήτιας: Υπέρ επί της Αρχής ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

14:34

Κικίλιας: Δίνουμε τη μάχη της αντιπυρικής περιόδου μέρα με την ημέρα

14:33

Oxfam: Το πλουσιότερο 1% αύξησε την περιουσία του κατά 42 τρισ. δολάρια συνολικά την τελευταία δεκαετία

14:30

Τρ. Πειραιώς: Νέα παράταση στην ανταμοιβή συνεπών δανειοληπτών Στεγαστικών Δανείων

14:28

Nestle: Υποβαθμίζει το outlook και επιβραδύνει την αύξηση τιμών

14:22

Κάμπινγκ Αγίας Τριάδας: Επιλέξιμος επενδυτής η Matenisa Trading - Στα 19,5 εκατ. ευρώ το τίμημα

14:13

Π. Μαρινάκης: Η Ελλάδα πιο ισχυρή από ποτέ αμυντικά και διπλωματικά

14:06

Southwest Airlines: Βουτιά 46% στα κέρδη β' τριμήνου - Πτώση για τη μετοχή

13:52

ΤτΕ: Πατάει γκάζι τον Ιούνιο η χρηματοδότηση επιχειρήσεων - Πιέσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες

13:39

Allianz Trade: Ο Βαγγέλης Καζάκης ανέλαβε τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή

13:27

ΔΕΛΤΑ: Υψηλές επιδόσεις στη βιώσιμη διαχείριση αποβλήτων

13:22

Αύξηση 2,8% στον γενικό δείκτη τιμών έργων κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών το β' τρίμηνο

13:11

Διάσημοι ηγέτες και προσωπικότητες στο AI-generated fashion show του Έλον Μασκ

13:10

Ιδιώτες γιατροί: Απέχουν από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση Παρασκευή με Δευτέρα

13:06

Νέο άλμα 5,4% στις τιμές των οικοδομικών υλικών τον Ιούνιο

13:04

Τσιάρας: Προέχει να κλείσει ο κύκλος μετάδοσης της πανώλης – Στα 18 συνολικά τα κρούσματα

13:03

Κίνα: Επίσκεψη της Μελόνι στο Πεκίνο το Σάββατο

12:46

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Ιουνίου - Δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

12:44

Μυλωνάς: Έτος ορόσημο το 2023 για την Εθνική Τράπεζα – Μέρισμα 332 εκατ. ευρώ στους μετόχους, νέα δάνεια 7 δισ. ετησίως την τελευταία 3ετία

12:39

Το 98% των Ελλήνων βλέπει διαφθορά στη χώρα - Η σύγκριση με την Ευρώπη