INSIDE OUT

Ποιοι δεν θέλουν debate στο ΠΑΣΟΚ; Πώς να αποκτήσεις 91.000 ακολούθους τον Αύγουστο στα σόσιαλ - Τα γαλάζια μήλα της οργής

Μαρία Νταλιάνη
02-09-2024 | 07:12
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιοι δεν θέλουν debate στο ΠΑΣΟΚ; Πώς να αποκτήσεις 91.000 ακολούθους τον Αύγουστο στα σόσιαλ - Τα γαλάζια μήλα της οργής

Στην αρχή σκέφτηκα να συνεχίσω λίγο ακόμα την παρατήρηση, ενσωματωμένη πλήρως σε τοίχο κυκλαδίτικου σπιτιού. Όμως η ανάγκη με καλεί πίσω στο Μαντείο που γίνεται ήδη χαμός. Ανόρεχτα αφήνω τις Κυκλάδες κι επιστρέφω στους Δελφούς για ν’ αντιμετωπίσω τις ουρές που σχηματίζονται ήδη στο ανηφορικό δρομάκι του Μαντείου. Θλιμμένοι Συριζαίοι αλλά και θυμωμένοι μαζί, που περιμένουν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στο τέλος της εβδομάδας να δουν τον Κασσελάκη μετά τον 4ημερο εορτασμό του γάμου την Κρήτη. Γάμος δεν έγινε φυσικά, αλλά να’ ναι καλά ο Πρόεδρος. Βοήθησε να καλυφθούν οι δύσκολες μέρες του Αυγούστου που δεν έχει ειδήσεις. Πιο μαζεμένοι, αλλά ανήσυχοι οι κυβερνητικοί, που βλέπουν το κύμα των δημοσκοπήσεων του φθινοπώρου να’ ρχεται. Και φυσικά οι υποψήφιοι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ. Μερικοί εξ αυτών συνδύασαν μικρές αποδράσεις σε νησιά με προεκλογικές δράσεις- θα τους δούμε όλους στο debate ελπίζω.

Ποιος δεν θέλει debate;

Το debate των υποψηφίων (Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Δούκας, Κατρίνης, Κανελλάκης και οι κυρίες Γιαννακοπούλου και Διαμαντοπούλου) θα γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο. Θα είναι η πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση όλων, ο ένας δίπλα στον άλλο, η οποία θα δώσει μια γεύση της προσωπικότητας και θ’ αναδείξει τα υπέρ και τα κατά του καθενός. Κι ενώ θα νόμιζε κανείς πως τα τέσσερα φαβορί που ήδη ξεχωρίζουν στην κούρσα, θα ζητούσαν δύο και τρία debate, -γενικά και θεματικά-, ώστε οι εσωκομματικές εκλογές ν’ αποκτήσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Είναι δυνατόν ο νυν Πρόεδρος Ανδρουλάκης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας να μην βρίσκουν χρόνο για debate;

Η Άννα στη λαϊκή

Η εσωκομματική προεκλογική εκστρατεία εμπλουτίζει με νέες εμπειρίες τους υποψηφίους. Στάθηκα στην ανάρτηση της Άννας από τα Γρεβενά.

«Γρεβενά: Υπάρχει κραυγή αγωνίας από όλους για προϊόντα που εισάγονται και για την παραγωγή που μειώνεται. Ο αγροτικός τομέας χρειάζεται συνολική αναδιάρθρωση, παραθέτω αυτήν την εικόνα… από την λαϊκή των Γρεβενών, η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να παράγει. Αυτό είναι το όραμά μου, για το Μεγάλο και Κυβερνών ΠΑΣΟΚ».

Η εικόνα που σόκαρε την υποψήφια ήταν αυτή:

Στο σημείο αυτό έχω να σημειώσω, ότι το παράδειγμα είναι ξινό. Όσο και να παράξει η Ελλάδα, από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο, η εικόνα στις λεμονιές είναι αυτή:

Φυσικά οι οργανωμένοι γνωρίζουν ότι μπορείς ν’ απολαύσεις ελληνικά λεμόνια και το καλοκαίρι. Αρκεί να έχεις προνοήσει για παγάκια λεμονιού τον Απρίλη.

Πολλαπλασιάσους

Λεμόνι το λεμόνι πάντως η Διαμαντοπούλου φαίνεται πως από τα αζήτητα της πολιτικής, έχει ανακαλύψει το ραβδί του Χάρι Πότερ. Έτσι λοιπόν ξαφνικά, στον λογαριασμό της στα σόσιαλ φαίνεται πως απέκτησε

Σχεδόν εκατό χιλιάδες ακολούθους και ισάριθμα like. Αρχές Αυγούστου που έφυγα για Δήλο την άφησα περίπου στις δέκα χιλιάδες. Σαν τα ψάρια της Κάρλας οι ακόλουθοι, πολλαπλασιάστηκαν εκθετικά τον μήνα Αύγουστο. Παρά τον εντυπωσιακό αριθμό ακολούθων όμως, η φωτογραφία από την περιοδεία στην ιδιαίτερη πατρίδα, την Κοζάνη

είχε λιγότερα από... είκοσι like τρεις ώρες μετά την ανάρτηση. Περίεργο.

Σκουπιδοαστυνομικοί

Την ώρα που η Άννα διαπιστώνει ότι ελληνικά φρέσκα λεμόνια δεν υπάρχουν τον Αύγουστο, και δεκαπλασιάζει τους διαδικτυακούς της φίλους στα σόσιαλ, ο ασυγκράτητος πολιτικά Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας εφαρμόζει την μια φρέσκια ιδέα, μετά την άλλη στην πρωτεύουσα. Από σήμερα λοιπόν και άνευ απροόπτου, εκτός από το προσωπικό καθαριότητας, στο κέντρο της Αθήνας θα βγει και η Ομάδα Ελέγχου καθαριότητας, αποτελούμενη από μικτά κλιμάκια ελέγχου με δημοτικούς αστυνομικούς και επόπτες καθαριότητας. Από την άλλη βδομάδα, στις 9 Σεπτέμβρη τα κλιμάκια θα βγουν σε όλες τις δημοτικές κοινότητες για την καταγραφή παραβάσεων και επιβολή προστίμων. Ανυπομονώ για τα ποσοστά του Δούκα στην Α’ Αθήνας στις κάλπες της 6ης Οκτωβρίου.

Το μήλον της έριδος

Μακριά από λεμόνια, bots και σκουπίδια, ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί σήμερα αντιμέτωπος με σκληρές εικόνες στη Θεσσαλία. Η περιοδεία του σε Φαρκαδόνα, Παλαμά, Μουζάκι και Κιλελέρ έχει ως κατάληξη την παρουσίαση του «Στρατηγικού Σχεδίου για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας-φράγματα, υποδομές και έργα υδρονομίας». Αυτό που είδε προς το παρόν όλος ο κόσμος είναι την τα εκατομμύρια νερά ψάρια που κατέληξαν στην παραλία του Βόλου.

Προσπερνώ την περιβαλλοντική τραγωδία και στέκομαι σε άλλα θέματα που απασχολούν την αγροτιά.

«Ο κόσμος της Αγιάς νιώθει αδικημένος μετά το κακό που μας βρήκε με τον Daniel και τον Elias με τις πλημμύρες πέρσι τον Σεπτέμβριο» σημειώνει ο Μάξιμος της Λάρισας.

«Οι αποζημιώσεις έγιναν μήλον της έριδος ανάμεσα στη Μαγνησία και τη Λάρισα, ανάμεσα στους μηλοπαραγωγούς του Πηλίου και τους μηλοπαραγωγούς τους Αγιάς.

Νομίζω ότι ευλόγως αισθάνονται αδικημένοι οι παραγωγοί, διότι νιώθουν ότι υπήρξαν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Θέλω να πιστεύω ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα δει με διαφορετική οπτική το δίκαιο αυτό αίτημα» καταλήγει.

Η κατηγορία είναι βαριά, κι ας μην αφορά πολλούς. Μετά τον Ντάνιελ διατυπώθηκαν δημοσίως, αλλά και στις συσκέψεις που έγιναν στο Μαξίμου παρουσία εκπροσώπων αγροτών, κατηγορίες για λεφτά που δόθηκαν σε δήθεν κατεστραμμένους αγρότες. Τώρα προστίθενται και τα μήλα.

Ξανά-μανά

Τις αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου κι όχι μόνο, φυσικά τις γνωρίζει το επιτελικό. Γι’ αυτό υπάρχει σχέδιο, το οποίο αποκάλυψε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος (Μακεδονία της Κυριακής).

«Από τα τέλη Σεπτεμβρίου ξεκινάει μια μεγάλη εκστρατεία διαβουλεύσεων διευρυμένων κυβερνητικών κλιμακίων σε κάθε περιφέρεια της χώρας, με παρουσία και του Πρωθυπουργού, για την συμπλήρωση και επικαιροποίηση κάθε περιφερειακού σχεδίου ανάπτυξης.

Στόχος η σύναψη μιας κοινωνικής αναπτυξιακής συμφωνίας για δυναμική και συνεκτική ανάπτυξη σε κάθε περιφέρεια. Διαφάνεια, λογοδοσία, συμμετοχή, περιφερειακή συνοχή και οικονομική αποτελεσματικότητα είναι οι αρχές που διαπερνούν αυτά τα σχέδια».

Ξανά-μανά στους δρόμους ο Κυριάκος, να βγει και το ’24-’25. Για το ’26 βλέπουμε.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:07

Γερμανία: Τι σημαίνει η προέλαση της ακροδεξιάς - Τα σενάρια για αλλαγή πλεύσης στη στάση της με ΕΕ

18:03

ΔΥΠΑ: Δωρεάν φιλοξενία των παιδιών του Βρεφονηπιακού Σταθμού Λάρισας σε δομή του Δήμου Λαρισαίων

17:56

Πιερρακάκης για κινητά: Έως και 20' χρειάζονται για να εστιάσουν οι μαθητές σε ό,τι προηγουμένως μελετούσαν

17:54

Πάνω από τις 1.445 μονάδες το Χρηματιστήριο με άλμα 1%

17:53

Μπάιντεν: Ο Νετανιάχου δεν κάνει αρκετά για μια συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων

17:50

Βόλος: Απαγορεύεται το μπάνιο σε δεκάδες παραλίες

17:47

Eπίσημο αίτημα από Τουρκία να ενταχθεί στους BRICS

17:42

Ακμή: Οι 5 τροφές που προκαλούν την έξαρσή της

17:37

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση στηρίζει το ΕΣΥ, αλλά κυρίως την πρωτοβάθμια περίθαλψη

17:28

Κλουκίνας - Λάππας: Πώληση ακινήτου έναντι 6,3 εκατ. ευρώ

17:25

Ζελένσκι: H Δύση πρέπει να επιτρέψει πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς και να διαθέσει όπλα

17:20

Volkswagen: Μελετά «λουκέτο» σε εργοστάσια στην Γερμανία για πρώτη φορά στην ιστορία της

17:16

Η Stellantis διαψεύδει την πώληση των Chrysler και Dodge

17:15

Ταϊβάν: Αν η Κίνα θέλει να προσαρτήσει το νησί, θα πρέπει να πάρει πίσω εδάφη και από τη Ρωσία

17:09

Τουρκία: Επιβραδύνθηκε στο 2,5% η ανάπτυξη του ΑΕΠ στο β' τρίμηνο

17:00

Το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027 στην 88η ΔΕΘ

16:57

Βέλγιο: Η ΥΠΕΞ Λαχμπίμπ είναι η υποψήφια επίτροπος της χώρας

16:36

Labor Day στις ΗΠΑ - Κλειστή η Wall Street

16:25

Δυσανάλογα υψηλό κόστος για την Αφρική από την κλιματική αλλαγή

16:20

Πολύνεκρη ισραηλινή επίθεση στη Γάζα – «Τρέχουν» οι εμβολιασμοί κατά της πολιομυελίτιδας

16:19

«Φουντώνει» ο ανταγωνισμός Huawei - Apple: Το «ανατρεπτικό» προϊόν που έρχεται λίγες ώρες μετά το νέο iPhone 16

16:08

Σύσκεψη Κασσελάκη με φορείς στον Βόλο για νεκρά ψάρια: «Είμαστε ξέφραγο αμπέλι»

15:59

ΕΟΔΥ: Νέα Γραφεία Συμβουλευτικής και Εξέτασης για τη Σεξουαλική Yγεία

15:53

Αύγουστος 2024: Ο πιο θερμός σε Πελοπόννησο, Βόρεια και Δυτική Ελλάδα

15:52

Νέα καταστήματα «Γρηγόρης» σε Κύπρο και Ρουμανία

15:48

«Καθόλου οθόνες για τα νήπια» προτείνει η σουηδική κυβέρνηση

15:43

Κασσελάκης από Βόλο: Αναμένουμε αποπομπή όσων ευθύνονται για αυτήν την κατάσταση

15:29

Παπαθανάσης: Στο Ταμείο Ανάκαμψης παρεμβάσεις σε χώρους πολιτισμού για επισκέπτες με μειωμένη κινητικότητα

15:23

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται προς δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις στα ανατολικά

15:08

Νέο «χτύπημα» του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ στο real estate