Ταξίδι με το Orient Express - Μια διαδρομή με μακρά ιστορία

Ταξίδι με το Orient Express - Μια διαδρομή με μακρά ιστορία

Πριν την είσοδο των αεροπλάνων, η υψηλή κοινωνία και οι βασιλείς, οι επιχειρηματίες και οι καλλιτέχνες της καλής κοινωνίας ταξίδευαν από πόλη σε πόλη και από χώρα σε χώρα στην Ευρώπη, με πολυτελή τρένα.

Πλέον το ταξίδι με το τρένο έχει χάσει την αίγλη που είχε αρχικά και έγινε περισσότερο ένα οικονομικό μέσο για τους... νέους που θέλουν να γυρίσουν όλη την Ευρώπη σε ένα μήνα με sleeping bag... εκτός από όσους είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν 2.300 δολάρια για μία διανυκτέρευση στο Venice Simplon-Orient-Express, ταξιδεύοντας από τη Φλωρεντία στο Παρίσι, μία από τις οικονομικότερες διαδρομές που μπορεί επιλέξεις κανείς.

Το ιστορικό τρένο υπό τη διαχείριση της Belmond του ομίλου LVMH έχει ανανεώσει την εικόνα του, προσφέρει περισσότερες διαδρομές και έχει αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο της πολυτέλειας, τόσο στον χώρο, όσο και στις υπηρεσίες που προσφέρονται.

Εικόνα

Συγκεκριμένα, το Venice Simplon-Orient-Express (VSOE) αποτελείται από 11 επιβατικά βαγόνια με δωμάτια, τρία βαγόνια με εστιατόρια, ένα βαγόνι που λειτουργεί ως μπαρ, ενώ συνολικά φτάνει τα 17 βαγόνια που κάποτε ανήκαν στο εμβληματικό Orient Express, το τρένο που συνέδεε το Παρίσι με την Κωνσταντινούπολη από το 1883.

Σήμερα, το VSOE, όπως το αποκαλούν οι... συχνοί ταξιδιώτες, έχει προσθέσει πέντε νέους προορισμούς και πέρα από το Λονδίνο, το Παρίσι, και τη Βενετία, πλέον κάνει «στάση» και στο Άμστερνταμ, τις Βρυξέλλες, τη Γενεύη, τη Ρώμη και τη Φλωρεντία.

Εικόνα

Η Belmond έχει προσθέσει επίσης τρεις νέες «grand suites», οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν δύο επιβάτες, έχουν το δικό τους υπνοδωμάτιο, καθιστικό και ιδιωτικά μπάνια με μαρμάρινα δάπεδα. Η τιμή για αυτές τις σουίτες περιλαμβάνει τον πολυτελή χώρο και την... ιδιωτικότητα και ξεκινά από 7.200 δολάρια ανά άτομο, για σύντομα ταξίδια.

Τα περισσότερα ταξίδια χρειάζονται μόνο μία διανυκτέρευση, όμως υπάρχει και η επιλογή των πέντε διανυκτερεύσεων, στο ετήσιο Αυγουστιάτικο ταξίδι που αναβιώνει την θρυλική διαδρομή από το τη γαλλική πρωτεύουσα μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

Οι τιμές για το ετήσιο ταξίδι κυμαίνονται στα 47.650 δολάρια, για τις 5 νύχτες, για δύο καμπίνες, ενώ οι «grand suites» κοστίζουν 150.000 δολάρια!

Εικόνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ