Patek Phillipe: Συνεργασία με την Tiffany & Co για170 συλλεκτικά ρολόγια Nautilus Ref. 5711

Το «άγιο δισκοπότηρο» των ρολογιών χειρός φέρνει στο προσκήνιο η Patek Philippe, η οποία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Tiffany & Co., για τη δημιουργία 170 συλλεκτικών εκδόσεων του διάσημου Nautilus Ref. 5711.
Patek Phillipe: Συνεργασία με την Tiffany & Co για170 συλλεκτικά ρολόγια Nautilus Ref. 5711

H ανακοίνωση - έκπληξη της ελβετικής ωρολογοποιίας προκάλεσε φρενίτιδα στους συλλέκτες πολυτελών ρολογιών, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο πολύτιμα ρολόγια της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την επέτειο των 170 χρόνων συνεργασίας μεταξύ της Patek Philippe και της Tiffany & Co., οι δύο εταιρείες θα κυκλοφορήσουν μία μοναδική έκδοση του μοντέλου Ref. 5711 με ένα καντράν στο παγκόσμια αναγνωρίσιμο γαλάζιο χρώμα - σήμα κατατεθέν των Tiffany's.

Διαβάστε επίσης: Τιμή ρεκόρ 7,8 εκατ. δολαρίων σε δημοπρασία για ένα ρολόι Patek Philippe

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρουν το εντυπωσιακό ρολόι σε επιλεγμένα καταστήματα Tiffany & Co στη Νέα Υόρκη, στο Μπέβερλι Χιλς, στη Καλιφόρνια και στο Σαν Φρανσίσκο, όμως θα πρέπει να είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν αδρά, καθώς η τιμή του εκτιμάται πως θα κυμαίνεται στα 52.000 δολάρια.

Εικόνα
Το διάσημο Patek Philippe Nautilus Ref. 5711 με το γαλάζιο καντράν της Tiffany & Co. - Φωτογραφία: Patek Philippe

Το χαρακτηριστικό μοντέλο Nautilus Ref. 5711 της Patek Philippe που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2006, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα των «φαν» των ρολογιών και συνήθως έχει «μεγάλες» λίγες αναμονής για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα. Ειδικά από τη στιγμή που η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα διακόψει την παραγωγή νέων εκδόσεων του συγκεκριμένου μοντέλου.

Αυτός ήταν και ένας από τους σημαντικότερους λόγους που η νέα συλλεκτική έκδοση με τα μόλις 170 τεμάχια είχε και αρνητικά σχόλια. Οι φαν του ρολογιού από τη μία βλέπουν τις τιμές όλων των εκδόσεων να εκτοξεύονται στα ύψη και από την άλλη βλέπουν τις «λίστες αναμονής» να μεγαλώνουν ακόμα πιο πολύ, μειώνοντας τις πιθανότητες να αποκτήσουν το πολυπόθητο ρολόι.

Εικόνα
Το διάσημο Patek Philippe Nautilus Ref. 5711 με το γαλάζιο καντράν της Tiffany & Co. - Φωτογραφία: Patek Philippe

Μέχρι στιγμής, μπορούσε να βρει κανείς - με δυσκολία - το βασικό μοντέλο Ref. 5711 κοντά στις 30.000 δολάρια, όμως πλέον, ένα νέο Ref. 5711 θα είναι σχεδόν αδύνατον να βρεθεί στην αγορά. Οι τιμές των ρολογιών από «δεύτερο χέρι» δεν μένουν ανεπηρέαστες, καθώς ένα pre-owned Ref. 5711s μπορεί να φτάσει μέχρι και 150.000 δολάρια. Μάλιστα, ένα ρολόι του ίδιου μοντέλου, το οποίο πωλήθηκε σε δημοπρασία του Sotheby’s, έφτασε τα 484.000 το 2020.

Το «γαλάζιο» Nautilus Ref. 5711

Πέρα από το ειδικό χρώμα «φόρος τιμής» στο Tiffany's, το ρολόι θα γράφει «Tiffany & Co.» στο κάτω μέρος του καντράν, ενώ στο πάνω μέρος θα αναγράφεται το όνομα «Patek Philippe». Στο πίσω μέρος του ρολογιού υπάρχει χαραγμένη η επιγραφή «170th Anniversary 1851-2021 Tiffany & Co. - Patek Philippe». Ενώ, λέγεται πως σε αυτό το σημείο, οι τυχεροί ιδιοκτήτες θα βρουν άλλη μία μικρή έκπληξη.

Εικόνα
Στο πίσω μέρος του ρολογιού, οι τυχεροί ιδιοκτήτες του Nautilus Ref. 5711 θα βρουν ένα μήνυμα - έκπληξη. - Φωτογραφία: Patek Philippe

Τι είναι αυτό που κάνει το Nautilus Ref. 5711 τόσο εντυπωσιακό; Δείτε περισσότερα εδώ: