SUP Rackham Aero 12'4": Με τη φουσκωτή σανίδα της BOTE κάνεις όρθια κωπηλασία, κανό και θαλάσσιο ποδήλατο

Η αμερικανική εταιρεία BOTE αναβάθμισε το δημοφιλές SUP της για να το μετατρέψει σε έναν από τους πιο ευέλικτους συντρόφους υδάτινης περιπέτειας. Tο Rackham Aero μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο ως σανίδα όρθιας κωπηλασίας, αλλά και να μεταμορφωθεί σε καγιάκ ή θαλάσσιο ποδήλατο.
SUP Rackham Aero 12'4": Με τη φουσκωτή σανίδα της BOTE κάνεις όρθια κωπηλασία, κανό και θαλάσσιο ποδήλατο

Είναι αλήθεια ότι πολλά από τα κορυφαία SUP, οι φουσκωτές σανίδες όρθιας κωπηλασίας , προσφέρουν πλέον κιτ μετατροπής σε καγιάκ. Tο υβριδικό Rackham Aero της BOTE, ωστόσο, αποτελεί μια από τις πιο στιβαρές και πιο σοβαρές προτάσεις της αγοράς.

Διαβάστε ακόμα: Rävik S 22 - Με την ηλεκτρική σανίδα surf της Awake δεν χρειάζεστε πια κύματα

Η BOTE είναι μια επωνυμία με έδρα τη Φλόριντα που έκανε όνομα πουλώντας σανίδες όρθιας κωπηλασίας. Έκτοτε έχει εμπλουτίσει την γκάμα προϊόντων της με φουσκωτά καγιάκ και πλωτά συστήματα αναψυχής, επομένως έχει αρκετά αποθέματα τεχνογνωσίας ως υπόβαθρο.

Για να αναβαθμίσει το μοντέλο της με τις νέες δυνατότητες χρήσης, η BOTE προσάρμοσε το Rackham Aero 12'4" ώστε να το κάνει συμβατό με δύο βασικά αξεσουάρ της: το σύστημα κίνησης και πηδαλίου APEX και το φουσκωτό κάθισμα Aero SUP Paddle Seat. Με αυτά τα δύο στοιχεία το Rackham Aero 12'4" μετατρέπεται μέσα σε λίγα λεπτά από SUP σε καγιάκ και ποδήλατο θαλάσσης ταυτόχρονα.

Το σύστημα κίνησης APEX διαθέτει αναλογία μετάδοσης 10:1 για αποτελεσματική ώθηση , μέσω ενός ζευγαριού φαρδιών πεντάλ με άνετους ιμάντες. Διαθέτει επίσης ένα μικρό φινιστρίνι παρακολούθησης της προπέλας, εναλλαγή κίνησης εμπρός-πίσω χωρίς χέρια, ενώ το πηδάλιο διαθέτει έχει ελατήριο και ανασηκώνεται αυτόματα όταν «βρει» στο βυθό ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ζημιά.

Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για εύκολο μοντάρισμα στη νέα θύρα πεντάλ του Rackham, ενώ το χειριστήριο του πηδαλίου μπορούν να τοποθετηθούν είτε στα αριστερά είτε στα δεξιά, ανάλογα με το χέρι που προτιμάτε για να τα χειρίζεστε. Το κάθισμα Aero διαθέτει τέσσερα κλιπ για να προσαρμόζεται στις προτιμήσεις σας και υπάρχουν ιμάντες για την αποθήκευση κουπιών και στις δύο πλευρές του καθίσματος.

Για εκείνους που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν κυρίως ως SUP, το Rackham παραμένει ένα αρκετά εντυπωσιακό εργαλείο. Είναι σχεδιασμένο ώστε να είναι εξαιρετικά σταθερό και μπορεί να μεταφέρει έως και 180 κιλά, στοιχεία που το καθιστούν κατάλληλο για «αποστολές» όπου πρέπει να έχετε μαζί σας εξοπλισμό (ακόμα και τον σκύλο σας). Υπάρχουν λαστιχένια «δίχτυα» αποθήκευσης μπροστά και πίσω, ιμάντες πρόσδεσης, λαβές για εύκολο χειρισμό, καθώς και ειδικά σχεδιασμένες θήκες για αξεσουάρ.

Η BOTE προσφέρει μια μεγάλη γκάμα συμβατών αξεσουάρ για να επεκτείνει περαιτέρω τις δυνατότητες του Rackham Aero. Στην ποικιλία περιλαμβάνονται ένα σωρό αντικείμενα για το ψάρεμα, καθώς και καινοτόμα πρόσθετα, όπως μια μαγνητική υποδοχή στην οποία μπορείτε να κολλήσετε ένα από τα ποτήρια θερμός της BOTE και ένα κοντάρι βυθού για κίνηση σε ρηχά νερά.

«Το νέο Rackham είναι ένα από τα πιο ωραία πράγματα που φτιάχνουμε», λέει ο CEO και συνιδρυτής της BOTE, Corey Cooper. «Το DNA είναι μια φοβερή σανίδα κωπηλασίας και τώρα, με τη θύρα ενσωμάτωσης APEX Pedal Drive και τα δεσίματα καθισμάτων, το Rackham εξελίσσεται σε ένα κακόγουστο crossover μεταξύ ενός υβριδικού ποδηλάτου θαλάσσης και ενός SUP».

Το νέο Rackham Aero 12'4" είναι διαθέσιμο για αγορά στον ιστότοπο της BOTE, με τιμές που ξεκινούν από 1.549 δολάρια. Το σύστημα πεντάλ APEX Pedal Drive μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά για 899 δολάρια και το φουσκωτό κάθισμα Aero SUP paddle seat για 169 δολάρια.