Hill HX50: Το πρώτο ελικόπτερο για ιδιώτες πιλότους σχεδιάστηκε για την ταράτσα σας

Η βρετανική αεροναυπηγική εταιρεία Hill Helicopters παρουσίασε αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι το «πρώτο πλήρως ιδιωτικό ελικόπτερο στον κόσμο». Το νέο Hill HX50, πνευματικό τέκνο του αρχιμηχανικού Jason Hill, έχει σχεδιαστεί ειδικά για ιδιώτες και όχι για εταιρείες ναυλωμένων πτήσεων.
Hill HX50: Το πρώτο ελικόπτερο για ιδιώτες πιλότους σχεδιάστηκε για την ταράτσα σας

Για τη δημιουργία κάθε ελικοπτέρου HX50, ειδικά προσαρμοσμένου στο γούστο και τις ανάγκες πτήσης του ιδιοκτήτη του, ο πελάτης προσκαλείται στο εργοστάσιο της Hill στη Βρετανία για να εργαστεί δίπλα-δίπλα με μια ομάδα μηχανικών και τεχνικών παραγωγής. Κάτι δηλαδή σαν το απόλυτο DIY project. Κάθε πελάτης μπορεί να κατασκευάσει έως και το 51% της προσωπικής του ιπτάμενης λιμουζίνας υπό τη στενή επίβλεψη επαγγελματιών.

Διαβάστε ακόμα: Elon Musk - Μια κλεφτή ματιά στο ιδιωτικό jet των 70 εκατ. δολαρίων που χρησιμοποιεί o CEO της Tesla

Πέρα από την προσωπική προσαρμογή και την άψογη εμφάνιση, το HX50 είναι ένα εξαιρετικό ελικόπτερο. Εξοπλισμένο με σύστημα ρότορα τριών λεπίδων και έναν εσωτερικό στροβιλοκινητήρα GT50 κατάλληλο για 400 ίππους, διαθέτει ταχύτητα πτήσης 260 χλμ./ώρα και αυτονομία έως και 1.300 χλμ.. Το ανασυρόμενο σύστημα προσγείωσης μειώνει επίσης την οπισθέλκουσα για πιο γρήγορη και ομαλή πτήση.

Επιπλέον, το ελικόπτερο μοιάζει σαν να έχει βγει από ταινία του Τζέιμς Μποντ. Διαθέτει μια κομψή, φουτουριστική άτρακτο που μπορεί να φινιριστεί σε μια ποικιλία αποχρώσεων που τραβούν την προσοχή, όπως πράσινο, κόκκινο, πορτοκαλί, λευκό και μαύρο.

A post shared by Hill Helicopters (@hillheli)

Στο εσωτερικό, στην καμπίνα των πέντε ατόμων, κυριαρχούν τα δερμάτινα καθίσματα και τα σπορ μεγάλα, πανοραμικά παράθυρα. Συμπληρωματικά, το απλό ψηφιακό πιλοτήριο, το οποίο αποτελείται από δύο οθόνες οργάνων 15 ιντσών και ένα iPad, είναι ιδανικό για ερασιτέχνες πιλότους.

Όσον αφορά την τιμή, το HX50 ξεκινά από περίπου 648.000 δολάρια (595.000 ευρώ περίπου), αν και το κόστος αυξάνεται κατακόρυφα ανάλογα με τις προσθήκες που απαιτεί κάθε ιδιοκτήτης. Σύμφωνα με τον Jason Hill, η παραγωγή πρόκειται να ξεκινήσει το 2023, ενώ η παράδοση κάθε ελικοπτέρου θα εξαρτηθεί από την ημερομηνία που θα γίνει η παραγγελία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο διαμόρφωσης στο website της Hill για να σχεδιάσουν το δικό τους HX50 και να ενημερωθούν για το κόστος του. Θα χρειαστεί, φυσικά, μια προκαταβολή για το κλείσιμο της παραγγελίας, αλλά δεν νομίζουμε ότι αυτό είναι πρόβλημα για κάποιον που πρόκειται να αποκτήσει το δικό του ελικόπτερο.