Rolex Oyster Perpetual Air-King: Ένα ρολόι από τη Rolex για εκείνους που μισούν τα Rolex

Στo παγκόσμιο ραντεβού των απανταχού ωρολογοποιών, την έκθεση Watches and Wonders, που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 5 Απριλίου στη Γενεύη, η Rolex αποκάλυψε τα νέα της ρολόγια για το 2022. Ανάμεσα στα μοντέλα του ελβετικού κολοσσού που ξεχώρισαν και αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς είναι το Oyster Perpetual Air-King 126900. 
Rolex Oyster Perpetual Air-King: Ένα ρολόι από τη Rolex για εκείνους που μισούν τα Rolex

Το Rolex Air King συχνά ξεχνιέται και χάνεται ανάμεσα στα κορυφαία σπορ ρολόγια που υπογράφει η Rolex. Ο λόγος ίσως είναι ότι πρόκειται για ένα παράξενο μοναδικό ρολόι, επειδή καμία από τις λειτουργίες του δεν έχει κάποια συγκεκριμένη χρήση και σύνδεση με την αεροπορία, εκτός ίσως από το όνομά του.

Διαβάστε ακόμα: Rolex Daytona - Σε δημοπρασία το σπάνιο χρυσό ρολόι του Eric Clapton για 1,6 εκατ. δολάρια

Πρόκειται επίσης για ένα από τα λίγα μοντέλα για τα οποία από καιρό αναμενόταν κάποια αλλαγή, ενώ στους κύκλους των ειδικών είχε κυκλοφορήσει εκτενώς η φήμη ότι πρόκειται να διακοπεί, κάτι που πιθανώς κρίθηκε πολύ κυνικό εκ των υστέρων.

Εικόνα

Το Air-King κατέφθασε ανάμεσα σε ένα μπαράζ έντονων κριτικών αλλά και αναστεναγμών ανακούφισης από εκείνους που αρέσει το μοντέλο. Για να εξοικειωθεί κανείς με το νέο Air-King, αρκεί να κατανοήσει την τελευταία έκδοση αυτού του ρολογιού. Η ιστορία δεν έχει τόση σημασία, καθώς το νέο μοντέλο είναι εντελώς σύγχρονο (σε αντίθεση με το Explorer redux πέρυσι).

Συγκρίνοντας τη νέα με την προηγούμενη έκδοση, παρατηρούμε ότι το «5» έχει γίνει «05», λεπτομέρεια που δίνει αμέσως τον τόνο των θετικών αλλαγών. Δεν είναι τυχαία επίσης η εισαγωγή του νέου μηχανισμού 3230 της Rolex, που βελτιώνει την αντιμαγνητική αντίσταση και, καθώς διαθέτει την πατέντα Chronergy της εταιρείας, ανεβάζει το απόθεμα ισχύος του ρολογιού στις 70 ώρες (από 40 που ήταν πριν).

Εικόνα

Το καντράν του Rolex Air King είναι αναμφίβολα «φορτωμένο». Κάποιοι θα το λατρέψουν, άλλοι θα το μισήσουν. Ανεξαρτήτως γούστου, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για στυλ που απομακρύνεται από την κλασική οπτική της Rolex, άρα μοναδικό για τα μοντέλα της εταιρείας.

Σε κάθε θέση στο καντράν υπάρχουν αραβικοί αριθμοί εκτός από τη θέση 12:00 και όλοι διαθέτουν επεξεργασία Chromalight. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που κάνει το ρολόι να ξεχωρίζει είναι το πράσινο και κίτρινο λογότυπο της Rolex μαζί με τον πράσινο δείκτη δευτερολέπτων (αναφορά προφανώς, στο εμβληματικό χρώμα της Rolex). Τέλος, όλες οι ενδείξεις είναι εξαιρετικά ευανάγνωστες και εύκολα ορατές σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Εικόνα

Η κάσα έχει επίσης ενισχυθεί ώστε να ταιριάζει με τα άλλα μοντέλα Professional, αλλά το μέγεθος παραμένει στα 40 mm. Κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα 904L που χρησιμοποιείται στην αεροδιαστημική βιομηχανία, προσφέρει εξαιρετική προστασία από τη διάβρωση και εγγυάται ότι θα διατηρήσει το χρώμα/λάμψη της για πολλά χρόνια. Έχουν επίσης εισαχθεί προστατευτικά κορώνας για επιπλέον αντοχή και προδιαγραφές επαγγελματικού επιπέδου. Αν και η Rolex δεν αναφέρει το πάχος, από τη σύγκριση νέου και παλιών μοντέλων προκύπτει μια οριακή διαφορά.

Το επιλεγμένο μπρασελέ για το Rolex Air King είναι το διάσημο Oyster, γνωστό για την άνεση, την ανθεκτικότητα και το συνολικό σχεδιασμό του. Εδώ υπάρχει επίσης ενδιαφέρουσες αναβαθμίσεις, με τους κεντρικούς συνδέσμους να είναι ευρύτεροι ενώ το ενημερωμένο κούμπωμα διαθέτει τώρα έναν δεύτερο ασφαλή μηχανισμό αναδίπλωσης, χαρακτηριστικά που μάλλον θα ισχύσουν για όλα τα μπρασελέ Oyster.

Εικόνα

Το Air King αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που κάνει καλύτερα η Rolex: να δημιουργεί κορυφαία πολυτελή αθλητικά ρολόγια. Μπορεί το νέο μοντέλο να μην είναι τόσο δημοφιλές όσο το Sub ή το Daytona, αλλά εξακολουθεί να έχει το ίδιο DNA που έχει κάθε άλλη συλλογή.

Αν και το design του καντράν μπορεί να μην είναι για όλους, το γενικό φρεσκάρισμα του Air King έχει φέρει αυτή τη συλλογή πιο κοντά σε δημοτικότητα με όλες τις άλλες και είναι αντάξιο το στέμματος της Rolex στην entry level κατηγορία.
Η τιμή του νέου Rolex Air King θα κυμανθεί γύρω στα 7.000 ευρώ και αναμένεται να φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους την άνοιξη του 2022. Επί του παρόντος, υπάρχει λίστα αναμονής, καθώς η διαθεσιμότητα είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Air King μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Rolex.