Mercedes και will.i.am παρουσίασαν μια ειδική έκδοση AMG στο Grand Prix της Formula 1 στο Μαϊάμι

H Mercedes-AMG και ο γνωστός μουσικός will.i.am συνεργάζονται σε ένα GT Concept Car εμπνευσμένο από το G-Wagen. Το μοντέλο βαφτίστηκε «WILL.I.AMG», το εμβληματικό λογότυπο της αυτοκινητοβιομηχανίας μεταμορφώθηκε σε αρκουδάκι και μια capsule συλλογή ρούχων και αξεσουάρ για φιλανθρωπικό σκοπό συνοδεύει τη συνεργασία.
Mercedes και will.i.am παρουσίασαν μια ειδική έκδοση AMG στο Grand Prix της Formula 1 στο Μαϊάμι

Γεννημένος στο Λος Άντζελες το 1975, ο William Adams - γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα will.i.am - είναι διάσημος για τη βραβευμένη με Grammy μουσική του, τη δουλειά του στην τεχνολογία και τη φιλανθρωπία. Πολύ λιγότεροι γνωρίζουν ωστόσο το πάθος του για τα αυτοκίνητα, αγάπη που ο καλλιτέχνης απέδειξε πρόσφατα με το ντεμπούτο ενός πρωτότυπου αυτοκινήτου που δημιούργησε σε συνεργασία με τη Mercedes-AMG.

Διαβάστε ακόμα: A$AP Rocky και Mercedes Benz υπογράφουν τη νέα συλλογή ρούχων της Pacsun

Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στο Μαϊάμι, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Grand Prix της Formula 1 στις ΗΠΑ. Το πρωτότυπο όχημα βασίζεται στο υπάρχον 4-θυρο Coupé AMG GT της Mercedes, αν και έχει υποστεί εκτεταμένες επεμβάσεις τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Εικόνα

Με το όνομα «WILL.I.AMG», το concept car διατηρεί το μεταξόνιο 116,2 ιντσών του 4-θυρου Coupé, ωστόσο το αμάξωμα έχει διαμορφωθεί σε δίθυρη έκδοση με πόρτες που ανοίγουν ανάποδα.

Εικόνα

Εξοπλισμένο με γυάλινη οροφή και τετραγωνισμένο σχέδιο μάσκας με κυκλικούς προβολείς, το WILL.I.AMG εμπνέεται από τα υπάρχοντα σχέδια της Mercedes -συγκεκριμένα τα G-Class Wagens και το εμβληματικό SLS Gullwing.

Εικόνα

Άλλα δευτερεύοντα στοιχεία του αυτοκινήτου περιλαμβάνουν ένα μακρύ καπό με αεραγωγούς, εισόδους αέρα στη μάσκα με πάνελ με την επωνυμία AMG, ειδικά χερούλια θυρών WILL.I.AMG, προσαρμοσμένη αεροτομή και ένα σετ ζάντες πέντε βραχιόνων εμπνευσμένων από vintage μοντέλα.

Επίσης γύρω από τον κύκλο στο εμβληματικό αστέρι - λογότυπο της Mercedes, ο will.i.am σχεδίασε το κεφάλι μιας αρκούδας-καρτούν, λανσάροντας ένα νέο ειδικό σήμα το οποίο έχει βαφτιστεί «BEAR WITNESS».

Εικόνα

Ένα στοιχείο που ο will.i.am επέλεξε να μην τροποποιήσει ήταν το σύστημα μετάδοσης κίνησης του πρωτότυπου AMG. Αυτό σημαίνει ότι ο υπερτροφοδοτούμενος, υβριδικά υποβοηθούμενος, εξακύλινδρος κινητήρας 3,0-λίτρων χωρίς ιμάντα, όπως και η ισχύς του GT Coupé των 362 ίππων, παραμένουν αμετάβλητα.

Παράλληλα με το αυτοκίνητο, ο will.i.am και η Mercedes έχουν επίσης συνεργαστεί σε μια περιορισμένης έκδοσης συλλογή ενδυμάτων και αξεσουάρ «BEAR WITNESS» που είναι διαθέσιμη τώρα, με ένα μέρος των εσόδων να πηγαίνει στην ενίσχυσης του φιλανθρωπικού ιδρύματος του καλλιτέχνη, i.am/Angel.