Mercedes G-Wagen: Το τετραγωνισμένο SUV επιστρέφει με ισχύ AMG για μια τελευταία εμφάνιση

Το άγριο Mercedes G-Wagen 4×4² επιστρέφει. Αυτή τη φορά διαθέτει ακόμη πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, ισχύ AMG και αρκετά διαφοροποιημένες προδιαγραφές από το στάνταρ G63. Επίσης σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, πρόκειται να είναι το τελευταίο στο είδος του
Mercedes G-Wagen: Το τετραγωνισμένο SUV επιστρέφει με ισχύ AMG για μια τελευταία εμφάνιση

Οι λάτρεις του G-Wagen έχουν κάθε λόγο να χαίρονται. Η Mercedes-Benz επανέφερε μάλλον αθόρυβα το εμβληματικό τετραγωνισμένο 4Χ4 αυτοκίνητό της, ανακοινώνοντας την πιο πρόσφατη έκδοση τού εκτός δρόμου σκληροτράχηλου SUV στην ιστοσελίδα Private Lounge του επίσημου ιστότοπου πριν από λίγες ημέρες.

Διαβάστε ακόμα: Το μεγαλύτερο SUV του πλανήτη είναι βγαλμένο από τον φανταστικό κόσμο του Dune

Αν και ο Γερμανός κατασκευαστής δεν έχει ακόμη αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες για το νέο 4Χ4, ο ιστότοπος αναφέρει ότι είναι το «τελευταίο στο είδος του», είδηση που έρχεται να αντισταθμίσει το ευχάριστο νέο της κυκλοφορίας.

Εικόνα

Ενώ το μοντέλο προηγούμενης γενιάς βασιζόταν στο στάνταρ G550, η νέα έκδοση χρησιμοποιεί ως βάση τον Mercedes-AMG G63 υψηλών επιδόσεων. Αυτό σημαίνει ότι το ψηλό SUV διαθέτει τον γνωστό AMG-tuned twin-turbo V8 4,0 λίτρων κάτω από το καπό, που αποδίδει 585 ίππους, 163 περισσότερους από το παλιό G 550 4×4².

Εικόνα

Το Mercedes-AMG G 63 4×4² διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση μαζί με ουσιαστικά αναβαθμισμένη ανάρτηση. Το πολυτελές off-roader στέκεται σε απόσταση 35 περίπου εκατοστά από το έδαφος, 13 εκατοστά ψηλότερα από το στάνταρ G63.
Η Mercedes ισχυρίζεται ότι το μοντέλο της μπορεί να σκαρφαλώσει σε λόφους με κλίση 45 μοιρών και μπορεί απροβλημάτιστα να διασχίσει ποτάμια με ύψος νερού 90 εκατοστών.

Εικόνα

Εκτός από όλες τις μηχανικές αλλαγές, το Mercedes-AMG G 63 4×4² έρχεται με άφθονες αισθητικές ενημερώσεις που δίνουν στο επιβλητικό SUV μια ακόμη πιο εντυπωσιακή εμφάνιση. Το νέο 4×4² κινείται σε τροχούς 22 ιντσών με ανάλογα ελαστικά και εκτεταμένα φτερά φινιρισμένα με ανθρακονήματα. Ανθρακονήματα συναντάμε επίσης στις θέσεις του φωτιστικού εκτός δρόμου στην οροφή, καθώς και στη ρεζέρβα.

Εικόνα

Το μοντέλο που φαίνεται στις εικόνες έχει την απόχρωση «Green Hell Mago» που αποτίει φόρο τιμής στο Nürburgring. Η καμπίνα είναι τόσο πολυτελής όσο θα περίμενε κανείς από ένα G63, ενώ έρχεται με κάποιες ιδιαίτερες πινελιές, συμπεριλαμβανομένου του πρόσθετου περιβάλλοντος φωτισμού στους αεραγωγούς. Και φυσικά οι ειδικά ραμμένες επενδύσεις με δέρμα νάπα κυριαρχούν στα στοιχεία του σαλονιού.

Εικόνα

Η τιμολόγηση του Mercedes-AMG G 63 4×4² δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, ωστόσο, δεδομένης της σπανιότητάς του και του γεγονότος ότι διαφημίζεται ως το τελευταίο του είδους του, ασφαλώς συμπεραίνεται ότι θα κινείται επίσης σε επίπεδα… εκτός δρόμου.