Έλβις Πρίσλεϊ: Το εγκαταλειμμένο παιδικό σπίτι του βασιλιά του rock and roll βγαίνει σε δημοπρασία

Το σπίτι της παιδικής ηλικίας του Έλβις Πρίσλεϊ πρόκειται να δημοπρατηθεί στις 14 Αυγούστου από τον οίκο Rockhurst Auctions. Πρόκειται για το μόνο σπίτι των παιδικών χρόνων του Βασιλιά του rock and roll που έχει βγει ποτέ στην αγορά και η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας έχει οριστεί μεταξύ 30.000 και 50.000 δολαρίων.
Έλβις Πρίσλεϊ: Το εγκαταλειμμένο παιδικό σπίτι του βασιλιά του rock and roll βγαίνει σε δημοπρασία

Το σπίτι της παιδικής ηλικίας του Έλβις Πρίσλεϊ στο Τούπελο του Μισισιπή -το οποίο αφέθηκε εγκαταλειμμένο και, κάποια στιγμή, αναμενόταν να γκρεμιστεί- πρόκειται να βγει σε δημοπρασία τον Αύγουστο. Πρόκειται για το μόνο ακίνητο του βασιλιά του rock and roll που έχει βγει ποτέ στην αγορά, και η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας έχει οριστεί μεταξύ 30.000 και 50.000 δολαρίων.

Διαβάστε ακόμα: Johnny Cash - Στην αγορά για 1,79 εκατ. δολάρια το ράντσο που ο θρύλος της κάντρι έγραφε τα τραγούδια του

Το σπίτι 117 τετραγωνικών μέτρων, τριών υπνοδωματίων, το οποίο κάποτε είχε τη διεύθυνση 605 Kelly Street στο East Tupelo, βγήκε για πρώτη φορά σε δημοπρασία το 2020. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι υπήρχε αγοραστικό ενδιαφέρον, λόγω της μαινόμενης πανδημίας του κορονοϊού, η δημοπρασία δεν απέδωσε.

Εικόνα
Αφού έζησαν με διάφορους συγγενείς στη γύρω περιοχή, οι Πρίσλεϊ μετακόμισαν στο συγκεκριμένο μπλε οίκημα (Πηγή: Rockhurst Auctions)

Αργότερα η διεύθυνση άλλαξε σε 1241 Kelly St. και ήταν εκεί όπου ο Έλβις και οι γονείς του, Βέρνον και Γκλάντις Πρίσλεϊ, ζούσαν από το 1943 έως το 1944. Η κατοικία μάλιστα ήταν πολύ κοντά στο σπίτι στο οποίο γεννήθηκε ο Ελβις.

Οι Πρίσλεϊ μετακόμισαν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας του Έλβις, ζώντας σε πολλά σπίτια στο Ανατολικό Τούπελο, πριν η πόλη προσαρτηθεί για να γίνει μέρος του Τούπελο το 1946. Αφού έζησαν με διάφορους συγγενείς στη γύρω περιοχή, οι Πρίσλεϊ μετακόμισαν στο συγκεκριμένο μπλε οίκημα.

Εικόνα
Ο δίχρονος Έλβις ποζάρει με τους γονείς του, Βέρνον και Γκλάντις, το 1937 στο Τούπελο του Μισισιπή (Πηγή: Getty Images)

Το σπίτι διαλύθηκε προσεκτικά το 2017 υπό την επίβλεψη των υπευθύνων της περιουσίας του Έλβις, Κρις Ντέιβιντσον και Στεφεν Σουτς. «Επρόκειτο αρχικά να ισοπεδωθεί. Το ακίνητο επρόκειτο να εκποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς και έτσι μερικοί συλλέκτες μαζεύτηκαν και αγόρασαν το δομή και προσπάθησε να διατηρηθεί», ανέφερε ο Τζεφ Μάρεν, ιδιοκτήτης του οίκου Rockhurst Auctions, στη New York Post.

«Το σπίτι έχει αποσυναρμολογηθεί σχολαστικά, ώστε να μπορεί να συναρμολογηθεί ξανά και βρίσκεται αποθηκευμένο σε ένα τρέιλερ», δήλωσε Μάρεν. «Έτσι, όταν κάποιος αγοράσει το σπίτι, θα πάρει ολόκληρο το τρέιλερ και τα σχέδια για τη συναρμολόγηση. Μπορεί στη συνέχεια να το μετακινήσει όπου θέλει και να προσλάβει το άτομο που το αποσυναρμολόγησε για να το συνθέσει ξανά».

Εικόνα
Η αρχική κουζίνα του σπιτιού (Πηγή: Rockhurst Auctions)

Η εταιρεία πρόκειται να πραγματοποιήσει τη δημοπρασία στις 14 Αυγούστου στο Μέμφις, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων «Elvis Week 2022». Επί του παρόντος, το σπίτι είναι αποθηκευμένο στο Μισισιπή και σύμφωνα με τον Μάρεν μόνο τα αρχικά μέρη του σπιτιού που υπήρχαν όταν ζούσαν εκεί οι Πρίσλεϊ διατηρήθηκαν.

Στο μεταξύ, το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Έλβις στο Τούπελο παραμένει ένας ιστορικός μουσειακός χώρος ανοιχτός στο κοινό, μαζί με την Γκρέισλαντ, το μακροχρόνιο σπίτι του Πρίσλεϊ στο Μέμφις του Τενεσί, στο οποίο έζησε με τους γονείς του καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του, καθώς η καριέρα του εκτοξεύτηκε στα ύψη.

Εικόνα
Ο Έλβις στο Lawhon Junior High School το 1943 (Πηγή: Getty Images)

Το παιδικό σπίτι του Έλβις δεν είναι το μόνο αντικείμενο στο μπλοκ της συγκεκριμένης δημοπρασίας με τίτλο «Auction on Elvis Presley Boulevard». Ο Μάρεν δηλώνει πως θα υπάρχουν περισσότερα από 100 εξαιρετικά αντικείμενα του Έλβις, συμπεριλαμβανομένων αντικειμένων από τη ζωή και την καριέρα του εμβληματικού τραγουδιστή, όπως ρούχα, κοσμήματα, αυτόγραφα και αναμνηστικά συναυλιών.

Η δημοπρασία έρχεται αμέσως μετά την κυκλοφορία της βιογραφικής ταινίας του Μπαζ Λούρμαν «Elvis», η οποία βγήκε στους κινηματογράφους την Παρασκευή, 26 Ιουνίου. Με τον Όστιν Μπάτλερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, τα νούμερα έναρξης δείχνουν ότι η ταινία έκανε εισπράξεις περίπου 31,2 εκατ. δολαρίων, κερδίζοντας το πρώτη θέση και ξεπερνώντας το «Top Gun: Maverick».