Officina Armare: Το νέο πολυτελές ιδιωτικό τζετ Bombardier Global 6000 ανταγωνίζεται την πολυτέλεια των yacht

Γνωστό για τη σχεδίαση ταχύπλοων, σούπερ γιοτ και καταμαράν, το μιλανέζικο design studio,Officina αποκάλυψε ένα concept εσωτερικού χώρου για ένα Bombardier Global 6000,Armare που ανταγωνίζεται σε πολυτελεια τα χλιδάτα superyacht.
Officina Armare: Το νέο πολυτελές ιδιωτικό τζετ Bombardier Global 6000 ανταγωνίζεται την πολυτέλεια των yacht

Η Officina Armare φαίνεται ότι βαρέθηκε τα πολυτελή γιοτ και καταπιάστηκε με τα ιδιωτικά τζετ. Το μιλανέζικο design studio, γνωστό για τη σχεδίαση ταχύπλοων, σούπερ γιοτ και καταμαράν, αποκάλυψε στο Robb Report ένα concept εσωτερικού χώρου για ένα Bombardier Global 6000, που σηματοδοτεί την πρώτη καμπίνα τζετ που σχεδίασε η ομάδα.

Διαβάστε ακόμα: Sky Cruise Hotel - Το ιπτάμενο πολυτελές ξενοδοχείο που θα βρίσκεται μόνιμα στον αέρα με πυρηνική ενέργεια

Σχεδιασμένο για έναν Βραζιλιάνο πελάτη, το εσωτερικό είναι εμπνευσμένο από την περίοδο Art Deco και, φυσικά, παίρνει στοιχεία από τη βιομηχανία του yachting. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Global 6000 διαθέτει ήδη μία από τις πιο ευρύχωρες και άνετες καμπίνες στον ουρανό. Έχει μήκος πάνω από 13 μέτρα, πλάτος σχεδόν 2,5 μέτρα και ύψος πάνω από 1,8 μέτρα. Ωστόσο, προφανώς, υπάρχει ακόμη μικρό περιθώριο βελτίωσης.

Εικόνα

Για αρχή, η παραδοσιακή διάταξη έχει υποβαθμιστεί υπέρ τριών λειτουργικών ζωνών που χωρίζονται έξυπνα από σύγχρονα έπιπλα. Η κουζίνα, το μπάνιο επισκεπτών και οι εγκαταστάσεις του πληρώματος βρίσκονται όλα προς τα εμπρός στην πρώτη ζώνη, ενώ οι χώροι εστίασης και διασκέδασης βρίσκονται στη δεύτερη ζώνη, ή «κύριο σαλόνι».

Εικόνα

Η τρίτη ζώνη, εν τω μεταξύ, στεγάζει τη σουίτα του ιδιοκτήτη, η οποία είναι πλήρης με κύρια καμπίνα, μπάνιο, δωμάτιο-ντουλάπα, γραφείο και άφθονο αποθηκευτικό χώρο. Συνολικά, το τζετ μπορεί να φιλοξενήσει έως και οκτώ επιβάτες.

Εικόνα

Η Officina Armare έκανε μεγάλες παρεμβάσεις και στη διακόσμηση. Σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας, η καμπίνα θα είναι εξοπλισμένη με ένα μείγμα από δέρμα Hermès και πλούσιο ξύλο μαόνι. Τα σαλόνια θα είναι επενδυμένα με απαλό μαλλί Loro Piana και θα έχουν λεπτομέρειες από δέρμα κροκόδειλου.

Εικόνα

Υπάρχει επίσης ένα κομψό μπαρ με σκαμπό από τον Glyn Peter Machin. Το επάνω μέρος της οροφής μπορεί να χαμηλώσει και να μετατραπεί σε θέατρο πολυμέσων όταν χρειάζεται, πολύτιμη λεπτομέρεια στις ναυλώσεις μεγάλων αποστάσεων.

Εικόνα

Ωστόσο αυτή δεν είναι το μόνο στοιχείο προηγμένης τεχνολογίας. Η καμπίνα θα είναι εξοπλισμένη με τηλεοράσεις ευρείας οθόνης, συσκευές αναπαραγωγής DVD και Blu-ray, σύστημα ήχου surround της ALTO Aviation και ατμοσφαιρικό φωτισμό. Ολόκληρο το εσωτερικό μπορεί επίσης να ελεγχθεί μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone.

Εικόνα

Το Bombardier Global 6000 κινείται με περιττη άνεση στα σύννεφα. Το τζετ μεγάλης εμβέλειας έχει τελική ταχύτητα 0,88 Mach (850 χλμ./ώρα) και έχει εμβέλεια περίπου 6.000 ναυτικών μιλίων, εξ ου και το ονοματεπώνυμο.

Εικόνα

Με αυτές τις προδιαγραφές και τις ανέσεις που πρόσθεσε στο εσωτερικό η Officina Armare σίγουρα δεν υπάρχει ούτε τζετ αλλά ούτε και γιοτ που να μπορεί να το ανταγωνιστεί. Μπορείτε να δείτε περισσότερα στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της Officina Armare.