El Cielo: Η νέα λευκή «τεκίλα κύρους» της Patron είναι προϊόν τετραπλής απόσταξης σε χάλκινα αποστακτήρια

Ο Patrón μόλις παρουσίασε μια νέα premium τεκίλα με ασυνήθιστη προσέγγιση στην απόσταξη. Η El Cielo είναι μια λευκή «τεκίλα κύρους» που έχει αποσταχθεί τέσσερις φορές και όχι δύο ή τρεις, όπως συνήθως συμβαίνει με τις περισσότερες τεκίλες.
El Cielo: Η νέα λευκή «τεκίλα κύρους» της Patron είναι προϊόν τετραπλής απόσταξης σε χάλκινα αποστακτήρια

Στο βασίλειο των αλκοολούχων ποτών, η Patrón είναι εδώ και πολλά χρόνια ένας από τους αδιαμφισβήτητους ηγέτες στην κατηγορία της premium τεκίλας. Συνεχίζοντας την επέκταση του χαρτοφυλακίου της με νέες εκδόσεις, όπως καπνιστές τεκίλες και μείγματα διαφορετικών ηλικιών, έρχεται να παρουσιάσει τώρα την El Cielo, ένα ποτό για το οποίο η ίδια ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη «prestige τεκίλα» που έχει αποσταχθεί συνολικά τέσσερις φορές.

Διαβάστε ακόμα: Royal Salute Coronation of King Charles III Edition: Ένα ουίσκι 23.000 ευρώ τιμά τη στέψη του βασιλιά Κάρολου ΙΙΙ

Με τον όρο και μόνο «prestige τεκίλα» αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για μια πραγματικά ακριβή τεκίλα, ακόμη πιο ακριβή από τις ήδη premium εκφράσεις που αποτελούν τη βασική σειρά της Patrón. Η ουσία όμως δεν βρίσκεται εκεί.

Η Ιδιαιτερότητα της El Cielo αφορά στον αριθμό -και την ποιότητα- των αποστάξεων. Οι περισσότερες τεκίλες αποστάζονται συνήθως δύο ή ίσως τρεις φορές. Η επαναλαμβανόμενη απόσταξη συνδέεται συχνότερα με τη βότκα, η οποία μπορεί να αποσταχθεί πάνω από 10 φορές, και αυτό αποτελεί συχνά μια προσπάθεια να αφαιρεθεί η γεύση για να δημιουργηθεί ένα πιο ουδέτερο απόσταγμα.

Εικόνα

Σύμφωνα με τον master distiller της Patrón, Ντέιβιντ Ροντρίγκεζ, αυτή η τέταρτη απόσταξη της συγκεκριμένης λευκής τεκίλας είχε το αντίθετο αποτέλεσμα. «Για πρώτη φορά, αναπτύξαμε μια τεκίλα κύρους με τέταρτη απόσταξη -μια διαδικασία που είναι εξαιρετικά σπάνια στη βιομηχανία- χρησιμοποιώντας το μικρότερο χάλκινο «καζάνι» που υπάρχει στη Hacienda Patrón», ανέφερε σε μια δήλωση.

«Ενώ η προσθήκη ενός ακόμη σταδίου απόσταξης συνήθως παρερμηνεύεται ως μέθοδος για την αραίωση της γεύσης, αυτό δεν ίσχυσε για την El Cielo. Στην Patrón, στόχος μας είναι να επιτύχουμε την τελειότητα σε κάθε σταγόνα. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μοναδική διαδικασία τετραπλής απόσταξης ξεκλειδώσαμε τη φυσική γλυκύτητα και απαλότητα από την αγαύη για να προσφέρουμε μια ελαφριά στη γεύση, απίστευτα γλυκιά και απαλή τεκίλα», συμπλήρωσε ο Ροντρίγκεζ.

Εικόνα

Η El Cielo μπορεί να μην είναι η μόνη τεκίλα που έχει αποσταχθεί τέσσερις φορές, ωστόσο αποτελεί ένα από τα ακραία παραδείγματα σε αυτήν την κατηγορία αλκοολούχων ποτών. Σύμφωνα με τις επίσημες γευστικές αναφορές της εταιρείας, η νέα τεκίλα παρουσιάζει γλυκά εσπεριδοειδή και αγαύη στον ουρανίσκο, ακολουθούμενα από ένα απαλό φινίρισμα.

Αν και η περιγραφή της γεύσης είναι λίγο ασαφής, η μάρκα συνιστά την κατανάλωση της El Cielo ως ποτό και όχι ως συστατικό σε κοκτέιλ, κάτι που, φυσικά, εξαρτάται αποκλειστικά από τους καταναλωτές της.

Η Patrón El Cielo μόλις κυκλοφόρησε με προτεινόμενη τιμή κατασκευαστή 129 δολάρια. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Patrón.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ