URWERK UR-120 Space Black: Τεχνολογία, έμπνευση και επιστημονική φαντασία σε ένα νέο αντισυμβατικό ρολόι

Το νέο ρολόι UR-120 Space Black που μόλις αποκάλυψε η URWERK, συνδυάζει προηγμένη τεχνολογία, ουράνια έμπνευση και ένα άγγιγμα επιστημονικής φαντασίας, που δεν θα αφήσει ασυγκίνητους τους φανατικούς των διαστημικών περιπετειών του Star Trek.
 URWERK UR-120 Space Black: Τεχνολογία, έμπνευση και επιστημονική φαντασία σε ένα νέο αντισυμβατικό ρολόι

Η URWERK φτιάχνει ρολόγια για εκείνους που δεν τους αρέσουν τα ρολόγια, αλλά οι περίπλοκες, ασυνήθιστες χρονομηχανές που μοιάζουν να έχουν προσγειωθεί στον πλανήτη μας από το διάστημα. Το νέο μοντέλο UR-120 Space Black που μόλις αποκάλυψε η φίρμα, συνδυάζει προηγμένη τεχνολογία, ουράνια έμπνευση και ένα άγγιγμα επιστημονικής φαντασίας, που δεν αφήνει ασυγκίνητους τους λάτρεις των ρολογιών, σε όποιον γαλαξία κι αν βρίσκονται.

Διαβάστε ακόμα: Urwerk UR-220 - Το νέο ρολόι του Michael Jordan είναι εμπνευσμένο από τη σειρά «Miami Vice»

Με τον κομψό μαύρο σχεδιασμό και τα μαγευτικά χαρακτηριστικά του, το UR-120 Space Black ξεπερνά τα όρια της καινοτομίας στην ωρολογοποιία. Σύμφωνα με τον Μάρτιν Φράι, τον οραματιστή πίσω από τα σχέδια της URWERK, το UR-120 Space Black είναι μια γιορτή της δύναμης του μαύρου στο σχεδιασμό.

Η χρήση του μαύρου όχι μόνο αποπνέει κομψότητα αλλά και μεταμορφώνει θεμελιωδώς την αντίληψή μας για το αντικείμενο. Τα περιγράμματα του ρολογιού εντείνονται, δημιουργώντας ένα πραγματικά στιβαρό αισθητικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, το μαύρο παραμορφώνει διακριτικά τις κρίσεις μας για το μέγεθος, προσθέτοντας ένα ενδιαφέρον στοιχείο στην όψη του ρολογιού.

Εικόνα

Με την πρώτη ματιά, το UR-120 Space Black επιδεικνύει εργονομική εφευρετικότητα, συνδυάζοντας άψογα τη φόρμα και τη λειτουργία. Οι διαστάσεις του μήκους 44 χιλιοστών, πλάτους 47 χιλιοστών και πάχους 15,8 χιλιοστών έχουν σχεδιαστεί σχολαστικά για να εξασφαλίσουν μια αρμονική εμπειρία χρήσης. Το επάνω μέρος της θήκης είναι άψογα λείο, χωρίς βίδες, δημιουργώντας μια σιλουέτα που είναι ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη και απρόσκοπτη.

Εικόνα

Το ξεχωριστό χαρακτηριστικό του UR-120 Space Black είναι ο νέος περιστρεφόμενος δορυφόρος του, ο οποίος παρέχει μια μοναδική και καινοτόμο μέθοδο ένδειξης του χρόνου.

Το ρολόι διαθέτει αναλογικά λεπτά και έναν πρωτοποριακό ψηφιακό δορυφόρο split-open, που παίρνει τη μορφή δύο ανοιχτών δαχτύλων σε σχήμα V, και περιστρέφεται γύρω από τον δικό του άξονα για να αποκαλύψει ομαλά τα μυστικά του χρόνου. Αυτός ο ιδιαίτερος, πρωτοποριακός τρόπος ένδειξης προσθέτει ένα στοιχείο ίντριγκας στη λειτουργικότητα του ρολογιού.

Το UR-120 Space Black τροφοδοτείται από τον μηχανισμό UR-20.01, ένα περίπλοκο σύστημα που μοιάζει να αξιοποιεί την ενέργεια των αστεριών. Το κεντρικό καρουσέλ, εξοπλισμένο με τρεις βραχίονες, ενσωματώνει τους δορυφόρους που φέρουν τους δείκτες ώρας και στις τέσσερις πλευρές.

Καθώς ο δορυφόρος φτάνει στο αριστερό μέρος της κάσας, πυροδοτεί μια σειρά κινήσεων. Ο δορυφόρος ανοίγει, αποκαλύπτοντας δύο ορθογώνιους δείκτες που παίρνουν σχήμα V, θυμίζοντας τον εμβληματικό χαιρετισμό του Σποκ από το Star Trek.

Οι δείκτες αυτοί περιστρέφονται στον δικό τους άξονα και μετά κλείνουν, εμφανίζοντας τη νέα μονάδα ώρας. Αυτός ο συγχρονισμένος χορός κινητών εξαρτημάτων είναι απόδειξη της δεξιοτεχνίας και της μηχανικής ικανότητας πίσω από το UR-120.

Εικόνα

Το UR-120 Space Black αντιπροσωπεύει μια τριπλή επανάσταση στην ωρολογοποιία. Το καρουζέλ περιστρέφεται σε έναν κεντρικό άξονα, ενώ κάθε δορυφόρος περιστρέφεται ξεχωριστά για να παραμείνει ορατός και ευανάγνωστος. Επιπλέον, κάθε δείκτης περιστρέφεται ανεξάρτητα στον δικό του άξονα. Αυτή η πολύπλοκη αλληλεπίδραση κινήσεων δημιουργεί μια δυναμική και οπτικά εκπληκτική εμπειρία χρονομέτρησης.

Όσο για την επιπλοκή «Vulcan salute», των δεικτών που σχηματίζουν V όπως τα δάχτυλα του μίστερ Σποκ, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και αντανακλά τη δέσμευση της μάρκας να ξεπεράσει τα όρια.

Εικόνα

Ο Φίλιξ Μπαουμγκάρτνερ, συνιδρυτής και κύριος ωρολογοποιός της URWERK, εκφράζει τον ενθουσιασμό του για τις προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν κατά την ανάπτυξη του UR-120. Μόνο η πολυπλοκότητα του συστήματος διαχωρισμού περιλαμβάνει περισσότερα από 175 σχολαστικά κατασκευασμένα εξαρτήματα, το καθένα μελετημένο με ακρίβεια σε επίπεδο micro χρησιμοποιώντας μηχανές CNC.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το καινοτόμο νέο ρολόι UR-120 Space Black μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της URWERK.