Πεντάστερα ξενοδοχεία: 11 υπερπολυτελή θέρετρα στην Ελλάδα που θα σας εξιτάρουν το 2024

Ακολουθούν 11 από τα πολυτελέστερα θέρετρα της Ελλάδας και τα πιο καλαίσθητα ξενοδοχεία, από την Αθήνα μέχρι τη Μύκονο.
Πεντάστερα ξενοδοχεία: 11 υπερπολυτελή θέρετρα στην Ελλάδα που θα σας εξιτάρουν το 2024

Τα ταξίδια στην Ελλάδα είναι πάντα μια περιπέτεια, ενώ η Delta Air Lines κατέταξε πρόσφατα την Αθήνα στη λίστα με τους προορισμούς με τις περισσότερες αναζητήσεις για το καλοκαίρι του 2024. Ήδη, άλλωστε, η άφιξη ξένων τουριστών στα νησιά μας ενόψει της θερινής σεζόν έχει ξεκινήσει δυναμικά και πολλά luxurious resorts έχουν ανοίξει τις πύλες τους για να υποδεχτούν επισκέπτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ​​Με νέα πεντάστερα υποδέχεται τη σεζόν ο ελληνικός τουρισμός

Ακολουθούν 11 από τα πιο υπερπολυτελή θέρετρα της Ελλάδας και τα πιο καλαίσθητα ξενοδοχεία, από την Αθήνα μέχρι τη Μύκονο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ψηφιακή στροφή κάνει ο κλάδος του τουρισμού

1) One&Only Aesthesis Resort - Αθήνα

Το One&Only είναι ένα παγκόσμιο brand, αλλά το πρώτο luxurious θέρετρο της αλυσίδας στην Ελλάδα (One&Only Aesthesis Resort) βρίσκεται στη Γλυφάδα, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Εκτεινόμενο σε στρέμματα προστατευόμενων δασών, σε κάνουν να νιώθεις αμέσως σαν να είσαι σε διακοπές σε τροπικό νησί, δίχως να φύγεις από την Αθήνα. Η εσωτερική διακόσμηση του resort είναι απαράμιλλη, με καθαρές και μοναδικές λεπτομέρειες υψηλής αισθητικής. Διαθέτει επίσης το παρθενικό σπα Guerlain στην Ελλάδα (μια γαλλική μάρκα πολυτελείας) που ηρεμεί το πνεύμα και το σώμα, ενώ οι βόλτες με ποδήλατο, ένα ομαδικό μάθημα Pilates ή μια γρήγορη βουτιά στην πισίνα που έχει θέα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, θα κάνουν την εμπειρία σας αξέχαστη.

Εικόνα

2) Kea Retreat - Κέα (Τζια)

Η Κέα, ένα νησί κοντά στην Αθήνα, είναι γνωστή για την ακατέργαστη, φυσική ομορφιά της. Το ομώνυμο boutique θέρετρο του νησιού (Kea Retreat) είναι το τέλειο σημείο χαλάρωσης. Προσφέρει ηρεμία σε έναν απομονωμένο, απομακρυσμένο κόλπο ενώ στεγάζει ακόμη και το δικό του αγρόκτημα. Η Κέα φιλοξενεί επίσης καταφύγια ευεξίας όλο το χρόνο με ντόπιους και ξένους ειδικούς, ενώ το φαγητό είναι εξαιρετικό - τα νόστιμα πιάτα με φρέσκα υλικά, θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη σας.

Εικόνα

3) The Rooster - Αντίπαρος

Στη φιλήσυχη Αντίπαρο (μικρή αδερφή της Πάρου), το The Rooster αναδεικνύει την υπέροχη αρμονία του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού. Το θέρετρο, που βρίσκεται ανάμεσα σε δέντρα και αμμόλοφους, έχει θέα σε μια παρθένα παραλία και αποτελεί το ιδανικό καταφύγιο για μια ήρεμη απόδραση. Επιπλέον, διαθέτοντας 16 ιδιωτικές κατοικίες από ξύλο και πέτρα, σας δίνει την αίσθηση του exclusiveness ενώ το εστιατόριο και το μπαρ του resort προσφέρουν εξαιρετικό φαγητό και νόστιμα κοκτέιλ.

Εικόνα

4) Euphoria Retreat - Μυστράς

Στην αρχαία πόλη του Μυστρά (περιοχή προστατευόμενη από την UNESCO), το Euphoria Retreat είναι ένα ολιστικό πολυτελές θέρετρο που ενώνει σύγχρονες και παραδοσιακές πινελιές. Η πισίνα και ο χώρος σπα είναι μια μοντέρνα, καθηλωτική, χαλαρωτική εμπειρία. Το resort προσφέρει διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες και προγράμματα ευεξίας με βάση την παραδοσιακή κινεζική ιατρική και διαχρονικές ελληνικές τεχνικές που έχουν συνδυαστεί για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να επανασυνδεθούν με το σώμα τους.

Εικόνα

5) Cavo Tagoo - Μύκονος

Μια λίστα με θέρετρα στην Ελλάδα δεν θα ήταν ποτέ ολοκληρωμένη χωρίς μια θέση στη Μύκονο, όπου με περίοπτη θέση στη «Νησί των Ανέμων» δεσπόζει το ξενοδοχείο Cavo Tagoo. Από τις πολυτελείς υπόσκαφες σουίτες και την σαγηνευτική πισίνα με χώρο ηλιοθεραπείας, μέχρι το glamorous εστιατόριο και το εκλεπτυσμένο μπαρ με θέα στο Αιγαίο, το θέρετρο έχει λίγα από όλα. Το Cavo Tagoo προσφέρει εξατομικευμένες εμπειρίες με το παραδοσιακό κυκλαδίτικο στυλ του, όπου όλα είναι λευκά ή μπλε και τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από ξύλο. Ένα δείπνο με ηλιοβασίλεμα στο Meraki (μια πολυτελής, μοντέρνα επιτομή της ελληνικής και της μεσογειακής κουζίνας) με μεζέδες και φρέσκο ψάρι θα σας μείνει αξιομνημόνευτο.

Εικόνα

6) Stella Island Resort - Ηράκλειο (Κρήτη)

Το Stella Island είναι ένα θέρετρο στο Ηράκλειο Κρήτης μόνο για ενήλικες που είναι ιδανικό για single άνδρες και γυναίκες, ζευγάρια ή νεόνυμφους. Ο πολυτελής σχεδιασμός του resort διαθέτει σκούρο ξύλο και φωτεινά λευκά χρώματα, που έρχονται σε ωραία αντίθεση με το φυσικό μπλε και το πράσινο του τοπίου. Τα δωμάτιά του μοιάζουν με τα πλωτά μπανγκαλόου που είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή στις Μαλδίβες. Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στις ατελείωτες πισίνες και να απολαύσουν ένα μασάζ στο Anassa Spa.

Εικόνα

7) ACRO Suites - Αγία Πελαγία (Κρήτη)

Στο πολυτελές και μοντέρνο ACRO Suites Resort αναδύονται πέτρινες βίλες από την εκπληκτική άκρη των βράχων στην Αγία Πελαγία της Κρήτης. Η κομψότητα είναι εμφανής σε όλο το resort, το οποίο είναι διακοσμημένο σε φυσικό γκρι, καφέ και λευκό. Το τοπίο, ακριβώς στην άκρη της θάλασσας, είναι επίσης εντυπωσιακό και μοναδικό. Πεζοπορία, γιόγκα και πολιτιστικές δραστηριότητες θα σας κάνουν να ερωτευτείτε την Κρήτη, που είναι γνωστή για το εξαιρετικό φαγητό της, κάτι που επιβεβαιώνεται και στα εστιατόρια του θέρετρου που προσφέρουν βιολογικά και φρέσκα υλικά από το νησί, τα οποία δεν πρέπει να χάσετε.

Εικόνα

8) Lesante Cape - Ζάκυνθος

Εκτός από το υπέροχο τοπίο του, το Lesante Cape έχει παραδοσιακή αλλά μοντέρνα αρχιτεκτονική, γήινες αποχρώσεις και πέτρινα κτίρια στη μαγευτική Ζάκυνθο. Το θέρετρο είναι χτισμένο σαν ένα παραδοσιακό ελληνικό χωριό, με μουσείο και ταβέρνα όπου το φαγητό προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία. Υπάρχουν 10 εστιατόρια και μπαρ που σερβίρουν σωστή ελληνική κουζίνα (με τοπικά υλικά, μερικά από τους δικούς του κήπους) σε ένα εκλεπτυσμένο περιβάλλον, ενώ το σπα είναι μια χαλαρωτική όαση και πρέπει να το επισκεφθείτε οπωσδήποτε.

Εικόνα

9) Sani Resort - Κασσάνδρα (Χαλκιδική)

Το Sani Resort, ένα οικογενειακό θέρετρο στη βόρεια Ελλάδα, είναι γνωστό για το φιλόξενο περιβάλλον του και τις εξαιρετικές γαστρονομικές εμπειρίες που το συνοδεύουν. Το ακίνητο με πέντε ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκεται μέσα σε ένα πευκοδάσος, ενεργοποιώντας όλες τις αισθήσεις. Οι δραστηριότητες εδώ είναι ατελείωτες, καθώς έχετε στη διάθεσή σας 40 εστιατόρια και μπαρ, πέντε σπα, επτά αμμώδεις παραλίες, 10 πολυτελείς πισίνες, πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις και μια πληθώρα διαδρομών για βόλτες και περιηγήσεις. Εάν ταξιδεύετε με την οικογένειά σας, πρέπει να ξέρετε πως για τα παιδιά κάτω των 12 ετών η διαμονή είναι δωρεάν. Επιπλέον, προσφέρεται ένα δωρεάν παιδικό κλαμπ για επισκέπτες ηλικίας 4 έως 12 ετών και ένα κλαμπ εφήβων για άτομα 12 έως 17 ετών.

Εικόνα

10) Milos Cove - Μήλος

Στη Μήλο - τη γενέτειρα της Αφροδίτης στην αρχαιοελληνική μυθολογία υπάρχει το Milos Cove. Το θέρετρο είναι ένα κρυμμένο στολίδι, με αρχιτεκτονική και διακόσμηση εμπνευσμένη από τη φυσική γεωλογία του νησιού. Είναι ένας πολυτελής και χαλαρωτικός χώρος, με όμορφο σπα, γευστικά εστιατορικά πιάτα (Pathos), μεγάλες πισίνες στην άκρη του γκρεμού και ιδιωτική παραλία.

Εικόνα

11) Amanzoe - Πόρτο Χέλι

Σε μια ονειρεμένη τοποθεσία στην ανατολική ακτή της Πελοποννήσου κοντά στο Πόρτο Χέλι (μία περιοχή που είναι γνωστή για τα προστατευόμενα από την Unesco ευρήματα από την καρδιά του Ελληνικού πολιτισμού εδώ και χιλιετίες) το Amanzoe είναι ένα καταφύγιο ευεξίας στην κορυφή του λόφου, κρυμμένο μέσα στη φύση. Η απέραντη θέα στο Αιγαίο και τις ελιές, το κολύμπι στο ιδιωτικό beach club του θέρετρου και οι βόλτες με ταχύπλοο για τις γειτονικές Σπέτσες, είναι σίγουρο πως θα μείνουν στο μυαλό σας για πολλά χρόνια!

Εικόνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ