Ολυμπιακοί Αγώνες: «Χορός» εκατομμυρίων στο Παρίσι - Τα πιο ισχυρά συμβόλαια

Το τοπ 20 της λίστας κέρδισε τους τελευταίους δώδεκα μήνες κάτι παραπάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια. 
Ολυμπιακοί Αγώνες: «Χορός» εκατομμυρίων στο Παρίσι - Τα πιο ισχυρά συμβόλαια

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού ξεκίνησαν με μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης. Οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου βρίσκονται στη Γαλλία, προκειμένου να διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο. Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι που την περσινή σεζόν γέμισαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι βαθύπλουτοι στο Παρίσι - Τα ακριβά τους «γούστα»

Μιλάμε για τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές που έχουν προσγειωθεί στο Παρίσι το φετινό καλοκαίρι. Οι 20 πρώτοι της λίστα εισέπραξαν συνολικά 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια από μισθούς, μπόνους, χρηματικά έπαθλα και χορηγίες. Πρώτος στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν είναι κάποιος NBAer, όπως πολλοί θα πίστευαν. Είναι ο Ισπανός αθλητής του γκολφ, Τζον Ραμ, ο οποίος την περσινή σεζόν έβγαλε 210 εκατομμύρια δολάρια.

Το γκολφ επανήλθε στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 μετά από 112 χρόνια απουσίας, ενώ το τένις διακόπηκε ως Ολυμπιακό άθλημα μετά το 1924, αλλά επανήλθε το 1988, με τη συμμετοχή επαγγελματιών από τα tour ATP και WTA.

Στους 20 πιο ακριβοπληρωμένους Ολυμπιονίκες περιλαμβάνονται -προφανώς - 13 παίκτες του ΝΒΑ, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών μετά τον Ραμ, με τους Λεμπρόν Τζέιμς (127,7 εκατομμύρια δολάρια), Στέφεν Κάρι (101,9 εκατομμύρια δολάρια), Γιάννη Αντετοκούνμπο (100,8 εκατομμύρια δολάρια) και Κέβιν Ντουράντ (89,7 εκατομμύρια δολάρια). Καθένας από αυτούς τους αστέρες κέρδισε τουλάχιστον 45 εκατομμύρια δολάρια την περασμένη σεζόν από το συμβόλαιό του στο ΝΒΑ και περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια από κέρδη εκτός γηπέδου.

Ο Τζέιμς συμμετέχει στους τέταρτους Ολυμπιακούς Αγώνες του και μάλιστα ήταν ο ένας από τους δύο σημαιοφόρους των ΗΠΑ. Ο τέσσερις φορές MVP του ΝΒΑ κερδίζει περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο αθλητή στον πλανήτη από χορηγίες, χάρη σε ένα μεγάλο ρόστερ χορηγών,. Δύο τενίστες συμπληρώνουν την πρώτη 20άδα με τον Κάρλος Αλκαράθ (45 εκατομμύρια δολάρια) και τον Νόβακ Τζόκοβιτς (38,7 εκατομμύρια δολάρια). Οι δύο τους μάλιστα αναμετρήθηκαν πρόσφατα στον τελικό του Γουίμπλεντον, με τον Αλκαράθ να κερδίζει τον τίτλο.

Αναλυτικά η λίστα με τους 20 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων:

Εικόνα
...
Πηγή: Sportico 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ