Pasithea Rooftop Bar Restaurant: Ένας ύμνος στη Μεσογειακή Κουζίνα με θέα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και την Ακρόπολη

Ένα γαστρονομικό ταξίδι που παρουσιάζει τη μοντέρνα εκδοχή της ελληνικής κουζίνας σε συνδυασμό με εκλεπτυσμένες τεχνικές.
Pasithea Rooftop Bar Restaurant: Ένας ύμνος στη Μεσογειακή Κουζίνα με θέα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και την Ακρόπολη

Το The Athenaeum Luxury Hotel είναι ένα ολοκαίνουργιο πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων του Ομίλου Athenaeum Hotels, που ακολουθεί τη φιλοσοφία του εκλεπτυσμένου design και βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Εικόνα

Στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου στεγάζεται το Pasithea Rooftop Bar Restaurant, το νέο στολίδι του The Athenaeum, το οποίο επισκέφτηκα πρόσφατα. Το Pasithea συνδυάζει μοναδική αισθητική με εξαιρετικές γεύσεις, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία που γοητεύει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Παράλληλα, το roof garden του εστιατορίου προσφέρει εντυπωσιακή θέα στην Αθήνα, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, στην Ακρόπολη και στο Λυκαβηττό, δημιουργώντας το ιδανικό σκηνικό για ένα γευστικό ταξίδι.

Ο σεφ και η γαστρονομική προσέγγιση

Εικόνα

Το μενού επιμελείται ο σεφ Ευάγγελος Νίκας, ένας νεαρός και ταλαντούχος σεφ με εμπειρία από διεθνείς κουζίνες και συνεργασίες με μερικές από τις πιο αναγνωρισμένες αλυσίδες ξενοδοχείων και εστιατορίων στο εξωτερικό. Η φιλοσοφία του σεφ περιστρέφεται γύρω από την ανάδειξη των ελληνικών γεύσεων με μια μοντέρνα προσέγγιση, όπου κάθε πιάτο είναι μια ωδή στην απλότητα και την αγνότητα των υλικών.

Όσον αφορά το μενού του Pasithea βασίζεται σε φρέσκα, εποχικά υλικά, με πιάτα που παντρεύουν την ελληνική γαστρονομία με σύγχρονες τεχνικές και επιρροές από τις ταξιδιωτικές εμπειρίες του σεφ.

Εικόνα

Η καλύτερη ώρα για δείπνο στο ξενοδοχείο είναι λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα. Η θέα της Ακρόπολης κατά το σούρουπο προσέφερε ένα μαγευτικό σκηνικό, το οποίο συμπλήρωσε ιδανικά την όλη εμπειρία. Επίσης προσφέρεται δωρεάν πάρκινγκ για κρατήσεις σε δείπνο, επομένως δεν χρειαζόταν να αγχωθούμε ψάχνοντας πού θα αφήσουμε το αυτοκίνητό μας.

Τα πιάτα που ξεχωρίσαμε

Το γαστρονομικό μας ταξίδι ξεκίνησε με το ιμάμ, ένα από τα must ορεκτικά του εστιατορίου. Με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας, ψητά τοματίνια, τηγανητό κρεμμύδι, κόλιανδρο και μυρωδικά, αυτό το πιάτο αποτελεί μια σύγχρονη προσέγγιση της παραδοσιακής συνταγής του ιμάμ, με βαθιά αρώματα και ισορροπημένες γεύσεις. Η κρέμα καπνιστής μελιτζάνας έδινε ένταση και βάθος, ενώ τα ζουμερά ψητά τοματίνια προσέθεταν μια γλυκόξινη νότα.

Ήταν ό,τι έπρεπε για να ακολουθήσει το ταρτάρ μοσχαριού μαριναρισμένο με μαύρο σκόρδο, κρεμμύδι, παλαιωμένο ξύδι και μύρτιλο. Ένα αρκετά φινετσάτο πιάτο, με ισορροπημένη οξύτητα που ενίσχυε την πλούσια γεύση του κρέατος, ενώ οι νότες από το μύρτιλο έδιναν μια απροσδόκητη γλυκιά επίγευση. Στη συνέχεια δοκιμάσαμε κι ένα πιάτο γεμάτο χρώμα, άρωμα και γεύση. Το κριθαρότο με γαρίδες, κρόκο Κοζάνης, μαραθόριζα και σάλτσα οστρακοειδών.

Εικόνα

Από τα κυρίως πιάτα του μενού διάλεξα σχεδόν αστραπιαία το χεράκι αρνιού. Άλλωστε από ένα καλά μαγειρεμένο αρνί μπορείς να ξεχωρίσεις και την ποιότητα του εστιατορίου. Το αποτέλεσμα; Εξαιρετικό! Το αρνί ήταν τρυφερό και αρωματικό, έχοντας σιγοψηθεί με μαεστρία. Η γλυκύτητα της κορινθιακής σταφίδας ΠΟΠ ερχόταν σε τέλεια αρμονία με την πλούσια γεύση του κρεμμυδιού, δημιουργώντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό. Όσο για τον πουρέ πατάτας με καπνιστή μελιτζάνα; H αλήθεια είναι πως προσέφερε μια βελούδινη υφή και μια απαλή καπνιστή νότα, ενώ τα φρέσκα φασολάκια πρόσθεταν τραγανότητα και χρωματική αντίθεση στο πιάτο.

Για να κλείσει καλά η βραδιά, μετά τα κυρίως πιάτα ήρθαν στο τραπέζι και τρία γλυκά. Το γαλακτομπούρεκο με τραγανό φύλλο και κρέμα πορτοκαλιού, ένα παραδοσιακό επιδόρπιο που αναδείχθηκε με μοντέρνα πινελιά, η ενδιαφέρουσα μους σοκολάτας με ελαιόλαδο, κόκκινα φρούτα και μπισκότο ελληνικού καφέ, αλλά και η τάρτα λεμόνι με κρέμα λεμονιού, βάση μπισκότο από φυστίκια Αιγίνης ΠΟΠ και μαρέγκα, η οποία ήταν μια έκρηξη φρεσκάδας με ισορροπημένη οξύτητα.

Εικόνα

Αξίζει να σημειωθεί πως το Pasithea προσφέρει επίσης μια εντυπωσιακή λίστα κρασιών, με επιλογές από ελληνικούς αμπελώνες που συνοδεύουν τέλεια το φαγητό, δίνοντας έμφαση στα τοπικά προϊόντα και την ελληνική γευστική παράδοση. Επίσης, η ατμόσφαιρα στο εστιατόριο ήταν αριστοκρατική, αλλά συνάμα φιλόξενη. Το προσωπικό ήταν φιλικό και πρόθυμο να προσφέρει συμβουλές για τις επιλογές του μενού και τα κρασιά.

Αν ψάχνετε για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία στην καρδιά της Αθήνας, το Pasithea Rooftop Bar Restaurant είναι σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή. Ο σεφ Ευάγγελος Νίκας και η ομάδα του δημιουργούν πιάτα που τιμούν την ελληνική κουζίνα, συνδυάζοντας παράδοση και καινοτομία με φόντο την απέραντη ομορφιά της Ακρόπολης.

Pasithea Rooftop Bar Restaurant

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 4 & Καλλιρόης, Αθήνα

Τηλ: 2121071808

E-mail: [email protected]

Website: www.pasithearestaurant.com.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ