Το πιο ακριβό εστιατόριο με αστέρι Michelin στον κόσμο: Το μενού του

Αν θέλετε να επισκεφτείτε το Ginza Kitafuku του Τόκιο, τότε θα πρέπει να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Το πιο ακριβό εστιατόριο με αστέρι Michelin στον κόσμο: Το μενού του

Τα εστιατόρια με αστέρι Michelin αποτελούν την κορυφή της γαστρονομικής εμπειρίας παγκοσμίως, προσφέροντας πιάτα που συνδυάζουν εξαιρετική ποιότητα υλικών, καλλιτεχνική παρουσίαση και πρωτοποριακές τεχνικές. Αυτά τα εστιατόρια, συχνά υπό την καθοδήγηση βραβευμένων σεφ, δεν παρέχουν απλώς φαγητό, αλλά μια ολοκληρωμένη εμπειρία που διεγείρει τις αισθήσεις. Ωστόσο, αυτή η πολυτέλεια έχει υψηλό κόστος.

Διαβάστε ακόμη: Μένουν απούλητα τα ρολόγια των 100.000 δολαρίων του Τραμπ

Τα πιο ακριβά εστιατόρια με αστέρι Michelin δεν αρκούνται μόνο στην εξαιρετική κουζίνα, αλλά επενδύουν σε μοναδική ατμόσφαιρα, εξατομικευμένη εξυπηρέτηση και συχνά σε καινοτόμες τεχνολογίες, που κάνουν κάθε γεύμα μια αξέχαστη εμπειρία. Από την Ίμπιζα και το Τόκιο μέχρι το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, οι γαστρονομικοί αυτοί ναοί ελκύουν επισκέπτες που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για να απολαύσουν γεύσεις που φτάνουν στα όρια της τέχνης. Ποιο εστιατόριο είναι, όμως, αυτή τη στιγμή στην κορυφή της πιο «ακριβής» λίστας;

Σύμφωνα με το περιοδικό Chef’s Pencil, το οποίο ανέλυσε περισσότερα από 3.500 εστιατόρια με αστέρια Michelin, το Ginza Kitafuku, που βρίσκεται στο Τόκιο της Ιαπωνίας, αποτελεί το ακριβότερο εστιατόριο με αστέρι Michelin στον κόσμο με κόστος κατά μέσο όρο περίπου στα 2.015 ευρώ ανά άτομο.

Το Ginza Kitafuku φημίζεται για το βασιλικό του καβούρι, το οποίο είναι γνωστό για τη μοναδική του γεύση. Η γευστική εμπειρία περιλαμβάνει πιάτα υψηλής ακρίβειας και τέχνης, ενώ το προσωπικό παρέχει αποκλειστική εξυπηρέτηση.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fly & Bite (@fly_n_bite)

Η προσοχή στη λεπτομέρεια, η αυθεντικότητα και η σπάνια πρώτη ύλη είναι αυτά που ανεβάζουν την τιμή στα ύψη, καθιστώντας το Ginza Kitafuku έναν κορυφαίο προορισμό για τους λάτρεις της πολυτελούς γαστρονομίας.

Στη δεύτερη θέση, και με σχεδόν τη μισή τιμή - αλλά με ένα μενού γευσιγνωσίας που κοστίζει περίπου 1.160 ευρώ - βρίσκεται το Ultraviolet του Paul Pairet. Το βραβευμένο με τρία αστέρια εστιατόριο στη Σαγκάη περιγράφεται ως μια «θεατρική, πολυαισθητηριακή γευστική εμπειρία».

Τα υπόλοιπα οκτώ εστιατόρια έχουν όλα μενού που κοστίζουν λιγότερο από 1.000 ευρώ, αλλά οι τιμές εξακολουθούν να κυμαίνονται από 648 έως 920 ευρώ.

Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά εστιατόρια με αστέρια Michelin στον κόσμο σύμφωνα με το Chef’s Pencil:

  1. Ginza Kitafuku, Ιαπωνία - 2.015 ευρώ
  2. Ultraviolet by Paul Pairet, Κίνα - 1.160 ευρώ
  3. Caviar Russe, ΗΠΑ - 920 ευρώ
  4. Masa, ΗΠΑ - 900 ευρώ
  5. Azabu Kadowaki, Ιαπωνία - 883 ευρώ
  6. Quince, ΗΠΑ - 750 ευρώ
  7. Alchemist, Δανία - 720 ευρώ
  8. Sazenka, Ιαπωνία - 705 ευρώ
  9. Guy Savoy, Γαλλία - 675 ευρώ
  10. Ginza Fukujyu, Ιαπωνία - 648 ευρώ