Bewise: Τζίρος 3 εκατ. ευρώ σε 18 μήνες

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bewise: Τζίρος 3 εκατ. ευρώ σε 18 μήνες
Oι πωλήσεις της προβλέπεται να αγγίξουν τα 3,2 εκατ. ευρώ μέσα στο 2020.

Την επέκταση της σε νέες αγορές του εξωτερικού δρομολογεί η Bewise, μετά από 16 μήνες επιτυχημένης λειτουργίας στην Ελλάδα, η οποία απέφερε τζίρο 2,7 εκατ. ευρώ από 162 πελάτες καθώς και αύξηση προσωπικού με παράλληλη επέκταση στην αγορά της Κύπρου.

Ειδικότερα, όπως σημείωσαν τα στελέχη της, στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας της, η εταιρεία διογκώθηκε φτάνοντας να απασχολεί σήμερα 38 άτομα από τα 13 που ήταν στο τέλος του 2018 ενώ παρέδωσε 280 έργα - 4 εκ των οποίων στο εξωτερικό - τα οποία απέφεραν τζίρο 400 χιλ. ευρώ το 2018 και 2,3 εκατ. ευρώ το 2019.

Τον Σεπτέμβριο μάλιστα της προηγούμενης χρονιάς ανιχνεύοντας το κενό που υπήρχε στην αγορά της Κύπρου σε λύσεις κυβερνοασφάλειας και συνεργασίας, αποφάσισε να ανοίξει γραφείο κι εκεί, το οποίο στελεχώνεται προς το παρόν από 2 άτομα κι έχει υλοποιήσει 10 έργα μέχρι σήμερα. Να σημειωθεί ότι το γραφείο της Κύπρου έχει υπό την ευθύνη του και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, στις οποίες σκοπεύει να επεκταθεί η εταιρεία, όπως Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Παράλληλα βέβαια, μετά και την επιτυχή υλοποίηση των 4 έργων σε ευρωπαϊκές χώρες, η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει και το μερίδιό της εκεί.

Στα έργα που έχει αναλάβει μέχρι στιγμής η εταιρεία περιλαμβάνονται 24 project ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελλάδα, 3 στο εξωτερικό και συνολικά 35 έργα cybersecurity, ενώ το το 85% των πελατών εμπιστεύονται στα στελέχη της Bewise και τις υποδομές τους σε Cloud και IT Infrastructure. Για τις boutique υπηρεσίες που προσφέρει η Bewise έχει διακριθεί ως Gold Microsoft Partnership σε Data Analytics & Data Center αλλά και ως Cisco Premier Partner και Cisco Advanced Collaboration Architecture Specialization.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης της Bewise προδιαγράφηκαν ήδη από τους πρώτους μήνες παρουσίας της στην ελληνική αγορά έργων και υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών, αφού μέσα σε λίγο καιρό κατάφερε να υλοποιήσει 124 έργα, σε 69 πελάτες και σε κλάδους όπως το λιανεμπόριο, ο χρηματοπιστωτικός τομέας και η ναυτιλία.

Ιδιαιτέρως φιλόδοξα είναι μάλιστα και τα πλάνα της εταιρείας για την νέα χρονιά. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο και ιδρυτή της, Μενέλαο Μακρυγιάννη, το προσωπικό της εταιρείας θα φτάσει τα 42 άτομα μέσα στο έτος ενώ οι πωλήσεις της προβλέπεται να αγγίξουν τα 3,2 εκατ. ευρώ μέσα στο 2020. Πέρα από την επέκταση στο εξωτερικό, στόχος της είναι και η εδραίωσή της ως εταιρεία boutique ΙΤ υπηρεσιών καθώς και η ανάπτυξη δικών της αποκλειστικών λύσεων».

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο κ. Μακρυγιάννης, βαρύτητα θα δοθεί προς το παρόν στην οργανική ανάπτυξη της εταιρείας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα εκμεταλλευτεί τυχόν ευκαιρίες για στοχευμένες εξαγορές που θα προκύψουν, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Να θυμίσουμε ότι η αρχική επένδυση της Bewise ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό επενδυτικό πλάνο φθάνει στα 3 εκατ. ευρώ για την πρώτη τριετία.

Όσο για το συστατικό που διαφοροποιεί την εταιρεία σε σχέση με την ανταγωνισμό και οδηγεί την αναπτυξιακή της πορεία είναι η έμφαση που δίνεται στην κατανόηση των αναγκών των πελατών, όπως και η επένδυση που έχει γίνει στο ανθρώπινο δυναμικό καθώς έχουν επιλεγεί κορυφαία στελέχη αλλά και μηχανικοί, σύμφωνα με τον κ. Μακρυγιάννη. «Είναι αλήθεια πως ορισμένα από τα επιτεύγματα της εταιρείας σε μόλις 18 μήνες λειτουργίας, δεν τα περιμέναμε τόσο σύντομα. Το ξέραμε πως θα συμβούν, αλλά όχι στο χρόνο που ήρθαν. Ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα και σε κάθε στέλεχος ξεχωριστά. Δουλέψαμε έξυπνα και με στρατηγική», ανέφερε σχετικά ο Μενέλαος Μακρυγιάννης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ομάδα της Bewise προσφέρει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο λύσεων αιχμής στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, σχεδιασμένες για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να μεγιστοποιήσουν τις επιδόσεις τους, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν την ασφάλεια των συστημάτων τους. Ειδικότερα, δραστηριοποιείται σε 5 βασικούς τομείς: λύσεις συνεργασίας (collaboration), επιχειρηματικό λογισμικό (business software), κυβερνοασφάλεια(cybersecurity) - τομέας στον οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση η εταιρεία και η ειδική ομάδα που έχει δημιουργήσει έχει σημειώσει αρκετές επιτυχίες - cloud & ΙΤ υποδομές και managed services. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τομέα της κυβερνοασφάλειας όπου έχει δημιουργηθεί ειδική ομάδα που ήδη έχει σημειώσει αρκετές επιτυχίες.

Στο πελατολόγιό της μέχρι σήμερα συγκαταλέγονται μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα όπως Airtrans Group LTD, Alumil, ENISA, Golden Union, Lapin House, L'Oréal Hellas, Mark Warner Greece, Media Markt, METRO CASH & CARRY, NIKO Public, Westnet Distribution, ZeniΘ, ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα, ΜΙΝΩΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ, Νέα Οδός και άλλες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider