Το Ταμείο Φαιστός αποκτά πρόσβαση σε επενδυτικές ευκαιρίες του ΕΣΚ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Ταμείο Φαιστός αποκτά πρόσβαση σε επενδυτικές ευκαιρίες του ΕΣΚ
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (ΕΣΚ) ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2021 με προϋπολογισμό 10 δισ. ευρώ.

Συμμετοχές 5G / Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός ανακοινώνει ότι μετά από σχετική αξιολόγηση έχει συμπεριληφθεί στους πιθανούς συνεπενδυτές σε επιχειρήσεις που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (ΕΣΚ).

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας (ΕΣΚ) ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2021 με προϋπολογισμό 10 δισ. ευρώ. Το ΕΣΚ συνδυάζει την έρευνα στις αναδυόμενες τεχνολογίες με ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης και ένα ειδικό ταμείο μετοχικών κεφαλαίων, το Ταμείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας, για την αναβάθμιση καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το Ταμείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας προσφέρει χρηματοδότηση έως και 15 εκατ. ευρώ σε καινοτόμες επιχειρήσεις.

Το Ταμείο του ΕΣΚ παρέχει πρόσβαση σε επενδυτές -υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις- σε έναν κατάλογο με περισσότερες από 130 εταιρίες που έχουν αξιολογηθεί και έχουν λάβει, ή αναμένεται να λάβουν, κεφαλαιακή ενίσχυση από αυτό. Ο συγκεκριμένος κατάλογος περιλαμβάνει μικρές, μεσαίες και μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο με δραστηριότητα σε ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως η μεταποίηση, ο αγροδιατροφικός τομέας, η ψηφιακή τεχνολογία, οι εφοδιαστικές αλυσίδες, οι μεταφορές, οι υπηρεσίες Υγείας, η αεροναυπηγική και το διάστημα - τομείς στους οποίους εστιάζει με ιδιαίτερη έμφαση για επενδυτική δραστηριότητα η Συμμετοχές 5G / Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός.

Το Ταμείο του ΕΣΚ επιλέγει επιχειρήσεις με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης μέσω μιας ανταγωνιστικής διαδικασίας, ενώ παράλληλα διεξάγει έλεγχο δέουσας επιμέλειας (due diligence) των επιχειρήσεων που είναι υποψήφιες προς επένδυση.

Η δυνατότητα συν-επένδυσης στις επιχειρήσεις που έχουν επιλεγεί προσεκτικά από το ΕΣΚ αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για εταιρείες επενδύσεων όπως η Συμμετοχές 5G / Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός. Η Συμμετοχές 5G / Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός αποτελεί καινοτόμα εθνική πρωτοβουλία που έχει απολύτως συμβατούς στόχους με το νεοσυσταθέν Ταμείο του ΕΣΚ και δίνει μεγάλο βάρος σε επενδύσεις σε κλάδους της οικονομίας που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του 5G και, ευρύτερα, των νέας γενιάς ψηφιακών υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι η Συμμετοχές 5G / Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός έχει ήδη αναπτύξει ένα σημαντικό «δίκτυο συνεργασίας» με αναγνωρισμένους φορείς από τον ακαδημαϊκό τομέα (Πανεπιστήμιο Πατρών, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος») και την αγορά (Corallia, Vantage Towers Greece, Nokia Hellas, Cosmote) για την ολοκληρωμένη υποστήριξη των εταιρειών στις οποίες θα επενδύει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider