CALDA ENERGY: Ένα βήμα μπροστά στη θέρμανση και την ψύξη με τις λύσεις AERMEC
Οι καινοτόμες Αντλίες Θερμότητας AERMEC καλύπτουν κάθε ανάγκη θέρμανσης και ψύξης.

Η απόκτηση και ανακαίνιση του δικού μας σπιτιού εξασφαλίζοντας τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης είναι ένα από τα σημαντικότερα βήματα στη ζωή όλων. Σε αυτό το βήμα, είναι ιδιαίτερα σημαντική, η βέλτιστη ενεργειακή διαχείριση στα συστήματα θέρμανσης, ψύξης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης. Οι αντλίες θερμότητας (Α/Θ) AERMEC είναι ένα βήμα μπροστά, αφού αποτελούν αδιαμφισβήτητα την πιο σύγχρονη τεχνολογία για την κάλυψη των ανωτέρω αναγκών και επιτυγχάνουν πολύ υψηλούς εποχιακούς βαθμούς απόδοσης. Ως βαθμός απόδοσης ορίζεται το κλάσμα της θερμικής ή ψυκτικής ενέργειας που παράγεται, προς την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται) και μπορεί να φτάσει ακόμα και τον βαθμό 5, αναλόγως τον τύπο της αντλίας θερμότητας (αερόψυκτη ή γεωθερμική) αλλά και το είδος της εφαρμογής. Με απλά λόγια, οι αντλίες θερμότητας μπορούν με 1kW κατανάλωσης ηλεκτρική ενέργειας να παράξουν έως και 5kW θερμικής ή ψυκτικής απόδοσης.

Γιατί να επιλέξετε αντλίες θερμότητας;

Οι αντλίες θερμότητας είναι συστήματα τα οποία έχουν την ικανότητα να «απορροφούν» τη θερμότητα από το περιβάλλον και μέσω του ψυκτικού κύκλου να την αποδίδουν στον εσωτερικό χώρο. Η ακριβώς αντίστροφη διαδικασία πραγματοποιείται κατά τη λειτουργία της ψύξης. Το νερό είναι το μέσο που χρησιμοποιείται για την απόδοση της θερμότητας, οπότε ο συνδυασμός της αντλίας θερμότητας με όλα τα συστήματα νερού είναι εφικτός (ενδοδαπέδια θέρμανση και θέρμανση τοίχου-οροφής, Fan Coils, θερμαντικά σώματα κ.α.).

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό όλων των αντλιών θερμότητας είναι ότι ο βαθμός απόδοσης τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Έτσι, όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, τόσο υψηλότερος είναι και ο βαθμός απόδοσης που επιτυγχάνεται, και αντίστροφα. Για τις αερόψυκτες αντλίες αυτό σημαίνει ότι πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής όπου απευθύνεται η εφαρμογή, έτσι ώστε να αποφασιστεί εάν θα αποτελέσουν την αποκλειστική πηγή παραγωγής θερμότητας ή θα συνδυαστούν με κάποια βοηθητική πηγή ενέργειας (λέβητας, βοηθητικές αντιστάσεις κτλ.).

Αντιστρόφως ανάλογη είναι η σχέση του βαθμού απόδοσης των αντλιών με τις θερμοκρασίες προσαγωγής προς το δίκτυο διανομής. Όσο υψηλότερη δηλαδή είναι η επιθυμητή θερμοκρασία του νερού προς τις εσωτερικές μονάδες, τόσο μειώνεται ο βαθμός απόδοσης. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο συνιστάται ο συνδυασμός των αντλιών θερμότητας με συστήματα χαμηλών θερμοκρασιών, όπως είναι η θέρμανση επιφανειών για δάπεδο-τοίχος-οροφή και τα Fan Coils, επιτυγχάνοντας πολύ υψηλή εξοικονόμηση.

Επιπρόσθετα, η λογική της προοδευτικής λειτουργίας με τη χρήση αυτοματισμού αντιστάθμισης κρίνεται απαραίτητη, εφόσον επιθυμούμε να έχουμε τα μέγιστα δυνατά ενεργειακά οφέλη. Ουσιαστικά, αυτό που επιτυγχάνεται είναι να διατηρείται το σύστημα συνεχώς ανοιχτό, ενώ ο αυτοματισμός αντιστάθμισης προσαρμόζει την επιθυμητή θερμοκρασία του νερού βάσει των αλλαγών των καιρικών συνθηκών.

Τέλος, μην ξεχνάμε ότι με ένα κοινό σύστημα μπορούμε να έχουμε θέρμανση και ψύξη στο χώρο μας, χωρίς την απαίτηση δέσμευσης πρόσθετου χώρου από επιπλέον εσωτερικές ή εξωτερικές μονάδες.

Γιατί να επιλέξετε αντλίες θερμότητας HMI της AERMEC;

Αιχμή του δόρατος για την AERMEC αποτελεί η σειρά αντλιών θερμότητας HMI τεχνολογίας Inverter με οικολογικό ψυκτικό μέσο R32 και Ενεργειακής Κλάσης Α+++.

Αποτελούν την πλέον ιδανική λύση για οικιακές εφαρμογές, καθώς συνδυάζονται άψογα με όλα τα συστήματα χαμηλών θερμοκρασιών (θέρμανση επιφανειών για δάπεδο-τοίχο-οροφή και Fan Coils), προσφέροντας μέγιστη απόδοση, υψηλή ποιότητα κατασκευής και ευκολία στη χρήση. Έχουν δυνατότητα παραγωγής νερού έως 60˚C και όρια λειτουργίας από -25˚C έως 48˚C. Ο έλεγχος της αντλίας πραγματοποιείται από εύχρηστο εσωτερικό χειριστήριο με οθόνη αφής με γραφικά, εύκολο και φιλικό προς τον χρήστη.

Μερικά από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά είναι:

  • Διαθέσιμες εκδόσεις σε monoblock ή διαιρούμενου τύπου αναλόγως την εφαρμογή.
  • Ενσωματωμένο ψυχροστάσιο χωρίς απαίτηση δέσμευσης επιπλέον χώρου μηχανοστασίου.
  • Ενσωματωμένος ελεγκτής με αντιστάθμιση για επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας τις πιο ζεστές ημέρες του χειμώνα, όπου η αντλία θερμότητας δεν απαιτείται να λειτουργεί σε πλήρες φορτίο.
  • WiFi Ready για απομακρυσμένο έλεγχο από οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε, μέσω tablet ή κινητού (iOS & Android).
  • Inverter συμπιεστής για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας, όταν η αντλία θερμότητας λειτουργεί με μερικό φορτίο.
  • Έλεγχο συμπληρωματικής βοηθητικής πηγής ενέργειας.
  • Αντιδιαβρωτική προστασία στοιχείου όταν εγκαθίσταται σε απαιτητικό εξωτερικό περιβάλλον (π.χ. κοντά σε θάλασσα).

Όταν είστε έτοιμοι να κάνετε το βήμα για το δικό σας νέο σπίτι, οι αντλίες θερμότητας AERMEC, που είναι πάντα ένα βήμα μπροστά, θα είναι ο σύμμαχός σας.

Μάθετε περισσότερα εδώ!

gazzetta
gazzetta reader insider insider