Μήνυση στο Netflix κάνει η Easy Jet για την σειρά Easy

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μήνυση στο Netflix κάνει η Easy Jet για την σειρά Easy
Η σειρά, σε σκηνοθεσία Τζόι Σουόνμπεργκ, παρακολουθεί τη ζωή διαφόρων ζευγαριών στο Σικάγο τα οποία εξερευνούν το σεξ και τον ρομαντισμό, και μεταξύ των πρωταγωνιστών περιλαμβάνονται οι ηθοποιοί Ορλάντο Μπλου και Έμιλι Ραταϊκόφσκι.

Αγωγή κατά του Netflix για την κωμωδία με τον τίτλο Easy κατέθεσε η EasyGroup, η μητρική εταιρείας της αεροπορικής EasyJet, ισχυριζόμενη ότι η χρήση του ονόματος παραβιάζει τα ευρωπαϊκά εμπορικά σήματα που έχει κατοχυρώσει η τελευταία.

Η σειρά, σε σκηνοθεσία Τζόι Σουόνμπεργκ, παρακολουθεί τη ζωή διαφόρων ζευγαριών στο Σικάγο τα οποία εξερευνούν το σεξ και τον ρομαντισμό, και μεταξύ των πρωταγωνιστών περιλαμβάνονται οι ηθοποιοί Ορλάντο Μπλου και Έμιλι Ραταϊκόφσκι.

Σε δήλωση που έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο CNBC, ο ιδρυτής της EasyGroup, Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου χαρακτήρισε το Netflix «αλαζονικό» και ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία δεν είχε ελέγξει τα νόμιμα δικαιώματα για το όνομα Easy εκτός των ΗΠΑ.

«Όταν ο Τζόι Σουόνμπεργκ έδωσε το όνομα "Easy" στη νέα του τηλεοπτική σειρά πριν από μερικά χρόνια, θα έπρεπε να έχει ελέγξει την δυνατότητα χρήσης και με ευρωπαίους δικηγόρους πριν το χρησιμοποιήσει. Εμείς έχουμε κατοχυρώσει την λέξη Easy καθώς και άλλα 1.000 εμπορικά σήματα που την έχουν ως πρόθεμα και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε άλλους να την μεταχειρίζονται ως δικό τους εμπορικό σήμα».

Να σημειωθεί ότι η τρίτη και τελευταία σεζόν της σειράς «Easy» θα κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο έτος. «Τουλάχιστον είμαι ικανοποιημένος που το Netflix ανέφερε ότι θα σταματήσει στην τρίτη σειρά όπως και να έχει αλλά πρέπει να τους εμπορίσουμε να προβάλουν τις δύο παλαιότερες σεζόν στην Ευρώπη» προσέθεσε ο Σερ Χατζηιωάννου.

Να σημειωθεί ότι η EasyGroup είναι γνωστή για την έντονη προστασία του ονόματός της. Στον ιστότοπό της μάλιστα υπάρχει ολόκληρη καρτέλα υπό το όνομα brand thieve ( κλέφτες επωνυμίας) στην οποία ζητά από το κοινό να την ενημερώσει για όποιες εταιρείες προσπαθήσουν να καπηλευθούν το όνομά της χωρίς να έχουν κάποια σχέση μαζί της ενώ αναφέρει ακι τις αγωγές που έχει στο παρελθόν κινήσει κατά εταιρειών που περιέλαβαν στην επωνυμία τους την λέξη easy ή ομόηχες αυτής. Ο όμιλος είναι ένα επενδυτικό όχημα που έχεισ την ομπρέλα του δεκάδες επιχειρήσεις μεταξύ των οποίων και η EasyJet, η οποία έκανε την δημόσια εγγραφή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου το 2000. Η οικογένεια Χατζηιωάννου έχει περίπου το 1/3 της αεροπορικής εταιρείας και λαμβάνει τα δικαιώματα εκμετάλλευσής της βάσει του κύκλου εργασιών της.

Όσο για το Netflix οπως ανέφερε σε δήλωσή του στο CNBC «Κοιτάζουμε την υπόθεση ωστόσο πιστεύουμε ότι οι τηλεθεατές μπροούν να εντοπίσουν την διαφορά μεταξύ μιας σειράς που παρακολουθούν κι ενός αεροπλάνου με το οποίο πετάνε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider