Εκτινάχθηκαν οι «ταξιδιωτικές» μετοχές - Άλμα 4% για την Lufthansa

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκτινάχθηκαν οι «ταξιδιωτικές» μετοχές - Άλμα 4% για την Lufthansa
Τα νέα για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στη Βρετανία από τις 21 Ιουνίου έδωσε ώθηση στις μετοχές των ταξιδιωτικών εταιρειών ανά την Ευρώπη.

Η αισιοδοξία του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στη Βρετανία από τις 21 Ιουνίου έδωσε ώθηση στις μετοχές των ταξιδιωτικών εταιρειών ανά την Ευρώπη, με τις κρατήσεις διακοπών να καταγράφουν ήδη ανοδική πορεία.

Συγκεκριμένα, οι μετοχές της Tui κατέγραψαν άνοδο σχεδόν 7% στο ξεκίνημα των συναλλαγών στις ευρωπαϊκές αγορές. Η International Airlines Group, μητρική της British Airways και της Iberia κινήθηκαν επίσης ανοδικά κατά 6%, ενώ οι μετοχές της γερμανικής Lufthansa κατέγραψαν άλμα άνω του 4%.

Ο ταξιδιωτικός κλάδος έχει πληγεί σημαντικά από τους περιορισμούς που έχουν επιβάλει στις μετακινήσεις οι ευρωπαϊκές χώρες και τα νέα από την Βρετανία έδωσαν «ανάσα», τόσο στα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία και τις αεροπορικές, όσο και στις μικρότερες επιχειρήσεις του τουρισμού.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC ήδη καταγράφεται μεγάλη άνοδος σε κρατήσεις για προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Τουρκία και η Πορτογαλία.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider