Οι μεγάλοι κερδισμένοι από το ντεμπούτο της Coinbase στον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι μεγάλοι κερδισμένοι από το ντεμπούτο της Coinbase στον Nasdaq
Η Coinbase εισήγαγε την μετοχή της επιτρέποντας σε εργαζόμενους και υπάρχοντας μετόχους να πωλήσουν τις μετοχές τους απευθείας με αγοραίες τιμές.

Στα 381 δολάρια «άνοιξε» η μετοχή στον Nasdaq, δίνοντας στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων μια αρχική αποτίμηση της τάξης των 99,6 δισ. δολαρίων, κάνοντας ακόμα πλουσιότερους μερικούς από τους πρώτους επενδυτές της.

Παρακάμπτοντας την παραδοσιακή διαδικασία IPO, η Coinbase εισήγαγε την μετοχή της επιτρέποντας σε εργαζόμενους και υπάρχοντας μετόχους να πωλήσουν τις μετοχές τους απευθείας με αγοραίες τιμές, με την τιμή αναφοράς να είχε οριστεί στα 250 δολάρια.

insider

Το ντεμπούτο της Coinbase στον Nasdaq επιβεβαίωσε την απόφαση της Union Square να πιστέψει και να αγοράσει μερίδιο της ετιαρείας, στο μακρινό 2013, με μόλις 20 σεντς ανά μετοχή. Το μερίδιο της Union Square σήμερα ανέρχεται σε 4,6 δισ. δολάρια.

Όμως η Union Square δεν είναι καν ο μεγαλύτερος επενδυτής της Coinbase, καθώς είναι ο Andreessen Horowitz διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο του crypto exchange συνολικής αξίας 9,7 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το CNBC.

Παράλληλα, η Ribbit Capital, είναι ο τρίτος σε σειρά μεγαλύτερος επενδυτής της Coinbase με 12 εκατομμύρια μετοχές συνολικής αξίας 3,9 δισ. δολαρίων και ακολουθούν οι Tiger Global, Institutional Venture Partners και DFJ Growth, μεαξύ άλλων.

Μέχρι το κλείσιμο της συνεδρίασης τη τιμή της Coinbase ήταν στα 328,28 δολάρια, με αποτίμηση στα 85,8 δισ. δολάρια, ενώ έδωσε ώθηση στο Boitcoin να ξεπεράσει για πρώτη φορά τα 64.000 δολάρια!

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider